به گزارش میمتالز، حمیدرضا جیهانی؛ کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه ما همیشه بازارها را از منظر علمی تحلیل میکنیم، ادامه داد: نباید به فضاهای زودگذر و هیجانی توجه کرد. قائدتا ما در بازارها ریسکهای سیستماتیک و ریسکهای غیر سیستماتیک داریم.
وی افزود: ریسکهای سیستماتیک در بازار ارز، بحثهای اقتصادی ما است که خوشبختانه در گزارشهای تراز تجاری، صادرات غیرنفتی و تعاملات بین المللی وضعیت بسیار خوبی داریم که اینها ریسکها به صورت واقعی در ذات ارزش گذاری پول ملی ما و نرخ برابری ارزها اثرگذار هستند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ما یک سری ریسکهای غیر سیستماتیک داریم که خارج از آن بازار اثرگذارند و در اثر موضوعات مختلف بازارها را به تلاطم و هیجان میاندازند که دقیقا همین ماجرای افزایش نرخ ارز با وقوع حادثه کرمان را در زمان شروع جنگ غزه هم داشتیم و شاهد بودیم که به صورت روانی و به خاطر هیجان در رفتار فعالین بازار و بعضی رسانههای مسالهدار، بازار را بهصورت مقطعی متشنج کردند.
جیهانی اشاره کرد: در آن زمان شاهد بودیم که در ابتدای کار نرخ دلار افزایش یافت و بسیاری از دلالان شروع به فروختن ارز مردم کردند و هیجان دادند که نرخها افزایش پیدا خواهد کرد. باتوجه به اینکه در ذات بازار ارز ما به لحاظ اقتصادی و مولفههای اثرگذار اصلی مثل عرضه و تقاضا، ذخایر ارزی بانک مرکزی و تسلط بسیار خوبی که در چندماه اخیر بازارساز روی بازار داشته است، فکر نمیکنم که این هیجان کوتاه مدت ادامه دار باشد و قطعا هفته آینده بازار دوباره به ثبات میرسد و حتی ممکن است کمتر از قیمت روزهای گذشته هم برسد و فقط این مردم عادی هستند که گرفتار هیجانهای کاذب رسانههای مساله دار، کانالهای تلگرامی و دلالان کف بازار میشوند و از آنها توسط این گروهها نوسانگیری میشود. به نظر من بازار بر میگردد و هیجانات فروکش خواهد کرد.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: نهادهای امنیتی باید بیشتر بر رسانههایی که در بازار ارز و بازارهای سفته بازانه هیجان و فضای نوسانگیری ایجاد میکنند، کنترل داشته باشند، زیرا تکلیف و مسوولیت رسانه در راستای شفاف سازی، اطلاعرسانی و روشنگری مردم است، نه اینکه تله گذاریهایی توسط بعضی از افرادی که این رسانهها را اجیر کرده اند صورت گیرد تا از مردم نوسانگیری کنند و پولهای کلانی به جیب دلالان برود.
منبع: خبرگزاری تسنیم