به گزارش میمتالز، دکتر امیر مؤمنی در جلسه سهجانبه مابین دانشگاه صنعتی همدان، یک شرکت خودروسازی و پارک علموفناوری استان همدان که با هدف همکاری در حوزه تولید باتری لیتیومی خودروهای الکتریکی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه در ساخت خودروهای الکتریکی از باتریهای پیشرفته استفاده میشود و در ساخت باتریها نیز لیتیوم به کار میرود، معادن غنی از لیتیوم استان همدان این مزیت را ایجاد کرده که صنایع فعال که به این فلز گرانبها نیاز دارند، علاقمند به استفاده از ظرفیت فوق شوند.
وی ادامه داد: پس از استحصال معادن لیتیوم، از این ماده برای ساخت تجهیزات پایین دستی استفاده خواهد شد و یکی از تجهیزات مهم باتریهای لیتیومی است که در خودروهای برقی مورد استفاده قرار میگیرد، این مزیت استانی جذابیتی ایجاد کرده که کارآفرینان و صاحبان ایده در استان مستقر شوند و پارک علم و فناوری نیز از این موضوع استقبال کرده بنابراین مقرر شده یک شرکت خودروسازی در پارک علم و فناوری استان مستقر شود و از مزایای پارک به عنوان ظرفیت دانشبنیان استفاده کند.
مؤمنی با بیان اینکه رسالت دانشگاه صنعتی همدان حمایت از صنایع استانی و منطقهای است بنابراین در کنار این پروژه خواهد بود، تصریح کرد: شرکت فوق قرار است با استفاده از توان علمی و اطلاعات اساتید و دانشجویان مرتبط با معادن و به طور ویژه معادن لیتیوم و فرآوری محصول معدنی لیتیوم به سمت تولید محصولاتی، چون باتریهای لیتیومی خودروهای الکتریکی حرکت کند و دانشگاه صنعتی نیز از این موضوع استقبال میکند.
وی تصریح کرد: رسالت دانشگاه صنعتی همدان این است که دانش خود را در عرصه تبدیل علم به ثروت در اختیار صنعت قرار دهد، با این کار اعضای هیأت علمی علاقمند میتوانند در حوزههای دانشبنیان در پارک علم و فناوری و مرکز رشد دانشگاه مستقر شوند و به کمک صنعت بیایند و اطلاعات علمی خود را در اختیار آنها قرار میدهند تا منجر به تولید محصولات دانشبنیان شود.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان با اشاره به اینکه مجموعه مدیریت ارشد استان در این امر تسهیلگری کرده است، افزود: دانشگاه صنعتی همدان جزو ۱۹ دانشگاه تأثیرگذار و تعیینکننده در فعل و انفعالات علمی و فناوری کشور است و در حوزههای پژوهش و فناوری شاخصههای منتشر شده مانند سرانه تولید مقالات اعضای هیأت علمی، سرانه تولید مقالات دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سرانه مقالات در ضریب تأثیر از جایگاه خوبی برخوردار است.
مؤمنی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی همدان همواره در حوزه فناوری عملکرد قابلقبولی در استان داشته است، اظهار کرد: این دانشگاه تنها دانشگاه صنعتی استان است و در عرصه علوم مهندسی نیز از دانشگاههای سرآمد استان محسوب میشود.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان نیز با بیان اینکه زیستبوم نوآوری در استان همدان فراهم است، گفت: پارک علم وفناوری یک تسهیلگر است و تبدیل ایده به محصول یکی از رسالتهای اصلی این مرکز محسوب میشود، علاوه بر این دانشگاه صنعتی همدان از ظرفیتهای علمی قابلقبولی برخوردار است و یکی از گزینههای خوب برای همکاری در حوزه مورد بحث است.
دکتر مجید کزاری با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری برای به ثمر نشستن این موضوع آنچه در توان دارد بهکار میگیرد، افزود: پارک حدود ۱۶ هکتار زمین برای واگذاری دارد که در وزارت علوم مصوب شده و تنها واگذاری اراضی باقی مانده است، مدیریت ارشد استان نیز همکاریهای لازم را انجام داده تا حق بهرهبرداری را به پارک واگذار کند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان نیز بیان کرد: مسوولان استانی حدود سه ماه است که پیگیر پروژه فوق هستند، در این راستا جلساتی با نماینده، ولی فقیه در استان، استاندار همدان، معاون وزیر و دستگاههای حوزه اقتصادی استان برگزار شده است.
حسن پیمانی اضافه کرد: این پروژه قرار است در منطقه ویژه جهانآباد و با سرمایهگذاری یک شرکت خودروسازی انجام شود و مقرر شده زیرساختها در سال اول آماده شود و با همت دانشگاهیان و اساتید دانشگاه صنعتی همدان در سال دوم به تولید برسد.
مدیرعامل شرکت خودوسازی نیز با اشاره به اینکه موضوع خودروهای برقی سالهاست در کشور به نتیجه نمیرسد، گفت: متأسفانه فضای دانشگاهی کشور با تجاریسازی آشنا نیست و باید در این راستا اقداماتی انجام شود و همکاری دانشگاههای صنعتی همدان، اصفهان و امیرکبیر در این راستا خواهد بود.
حمیدرضا خیری با بیان اینکه تجاریسازی ایدههایی که در جریان است، اهمیت زیادی دارد، افزود: پروژه فوق یک پروژه ملی است و سرمایهگذاری عظیمی برای آن پیشبینی شده و اشتغال خوبی را در استان همدان ایجاد میکند، همدان نیز پایلوت این پروژه است و تولید ماشین برقی و تولید باتری لیتیومی خودروهای الکتریکی اهداف پروژه است.
وی در پایان بیان کرد: باید فضاهای دانشگاهی را درگیر کنیم تا از توانمندی علمی و تحقیقاتی انباشت شده در حوزه تجاریسازی بهره لازم را ببریم.