تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۱۵
بازدید: ۵۴۲
کد خبر: ۳۳۱۰۷۵
سرویس خبر : پیمانکاران
دکتر همت:

نیرو‌های انسانی متخصص سرمایه اصلی ایریتک است/ ایریتک شرکت‌های بزرگی را تربیت کرده است

نیرو‌های انسانی متخصص سرمایه اصلی ایریتک است/ ایریتک شرکت‌های بزرگی را تربیت کرده است
‌می‌متالز - مدیری کاریزماتیک با کوله‌باری از دانش و تجربه. دکتر علی همت یکی از مدیران موفق شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) در سال‌های گذشته بر این باور است که شرکت نباید خودش را همزمان درگیر چند پروژه کرده و یا این که در پروژه‌های متعدد سرمایه‌گذاری کند. وی نیرو‌های متخصص را سرمایه اصلی ایریتک می‌داند.

به گزارش می‌متالز به نقل از روابط عمومی ایریتک، متن این گفتگو به شرح ذیل است:

خیلی خوشحالیم که این فرصت به دست آمد تا از تجربیات ارزنده شما در سال‌های مدیریت‌تان در شرکت ایریتک بهره‌مند شویم.

من هم در ابتدا به سهم خودم سالروز تاسیس شرکت ایریتک را تبریک می‌گویم. برای من باعث افتخار بوده که چند سالی توفیق نصیبم شد که به عنوان یک خدمت‌گزار کوچک در این مجموعه بسیار عظیم کسب تجربه کنم. انشاا… پرچم پر افتخار ایریتک، همان طور که از گذشته درخشیده از این به بعد هم بدرخشد. این مجموعه یک ذخیره بسیار ارزشمندی برای حوزه مهندسی و اجرای کشورعزیزمان، ایران اسلامی است. امیدوارم همه ما، چه در بدنه نیرو‌های کارشناسی، چه در سطح مدیریتی و در کل کشور مدیران ارشد ممکلت قدر این مجموعه بسیار عظیم را بدانیم و بتوانیم نهایت استفاده مفید را از این مجموعه ببریم. توفیقی نصیب بنده شد که خدمت دوستان و جوابگوی بعضی سوالاتی باشم که نسبت به این مجموعه عظیم دارند. امیدوارم از این فرصت ایجاده شده و تفکر بسیار خوبی که مدیریت جدید مجموعه ایریتک دنبال می‌کند که همانا استفاده از نظرات دوستان، کارشناسان و افرادی که اطلاعات بسیار خوبی از این مجموعه دارند و برای این که ایریتک در آینده روز به روز بدرخشد استفاده بهینه‌ای داشته باشند.

شما در آغاز قبول مسوولیت‌تان با چه مشکلات و چالش‌هایی مواجه بودید؟

قطعا شما عزیزان با مسوولان و افراد مطلع‌تر از بنده هم گفتگو‌هایی داشته‌اید و شاید به همین دلیل برخی صحبت‌ها تکراری باشد. اما جا دارد من هم به نقاط مثبت این مجموعه بزرگ هم اشاره کنم. واقعیت این است از زمانی که مدیریت شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) را پذیرفتم و قبول وظیفه کردم، با وجود همه مشکلاتی که برای شرکت در یک مدتی ایجاد شده بود که شاید هر مجموعه دیگری غیر ایریتک بود دوام نمی‌آورد و دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شد، اما با توجه به این که پایه و اساس این شرکت محکم بنا گذاشته شده بود، توانست بدترین و سخت‌ترین طوفان‌هایی را که با آن برخورد کرده بود با موفقیت پشت سر بگذارد.

در اولین سالی که مجموعه را تحویل گرفتیم به گواه خیلی از دوستان و حتی مدیران خارج از مجموعه شاید بدترین زمان شرکت دوره ایریتک بوده، اما به لطف خدا و همدلی میان مجموعه، حضور همکاران بسیار خوب و دانشمند و توانمندی که داشتیم برخیلی از مسائل و مشکلات غلبه کردیم. قطعا در زمان ما هم یکسری ضعف‌ها، ایراد‌ها و مشکلات هم وجود داشته که شاید برخی از آن‌ها در توان و اختیار ما نبوده و شاید در بعضی موارد هم ما نتوانستیم، اما همه تلاش و کوشش‌‍مان این بوده که بهترین‌ها را انجام دهیم. گواه کار‌های انجام شده تمام پرسنل هستند که زحمات بسیار کشیده و امروز می‌بینیم ایریتک برگشته به جایگاهی که مستحقش است.

به نقاط مثبت ایریتک اشاره داشتید امکان دارد در این مورد بیشتر توضیح دهید؟

بله، قطعا مجموعه‌ای به بزرگی ایریتک که افتخار این را دارد که شرکت‌های مدعی رقابت، اکثرشان یک روزی به عنوان پیمانکاران دسته دوم و سوم کنار ایریتک کار می‌کردند و با تجربیاتی که از مدیران و کارشناسان ایریتک اندوختند حالا به عنوان یک رقیب برای شرکت عظیم ایریتک به حساب می‌آیند. همین مهم یکی از بزرگ‌ترین رسالت‌های ایریتک بوده که در کنار پروژه‌های بزرگی که برای کشور انجام می‌دهد نیرو‌ها و شرکت‌های متخصصی را تربیت کند که امروزه با افتخارهمان شرکت‌ها پروژه‌های بزرگی را بدون وابستگی به شرکت‌های خارجی انجام دهد.

با توجه به تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان چه راهکاری را توصیه می‌کنید؟

بدون شک در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های ظالمانه علیه کشورعزیزمان می‌طلبد دوستان‌مان در شرکت ایریتک برخی کار‌ها را با تدبیر بیشتری انجام دهند. مجموعه ایریتک یک مجموعه مهندسی، اجرایی و همان طور که از نامش مشخص می‌باشد به عنوان EPC کار حرفه‌ای در کشور است. مجموعه‌ای که حرف برای گفتن حتی در کشور‌های بسیار قوی اروپایی دارد. مجموعه‌ای که توان رقابت مالی برای انجام پروژه‌ها با بزرگ‌ترین کشور‌ها را دارد.

مثلا؟

به عنوان مثال مجموعه «میدرکس» که الان لایسنس (گواهینامه) آن در ایران مربوط به شرکت ایریتک و یکی دیگر از شرکت‌ها است، شاید از لحاظ اجرای پروژه‌ها و حتی بحث قیمت‌ها، توان رقابت را با ایریتک نداشته باشند. همه این‌ها به کار‌های شبانه‌روزی که دوستان، همکاران و مهندسین شرکت در تمام این سال‌ها انجام داده‌اند مربوط می‌شود. خوشبختانه امروز در بحث مهندسی، مخصوصا در حوزه «میدرکس» و احیا، هیچ نیازی به نظرات کارشناسی کشور‌های خارجی و حتی صاحب لایسنس نداریم.

در بحث ساخت‌‌و‌ساز‌های داخلی چطور؟

در بحث ساخت داخلی ایریتک توانسته شرکت‌های بسیار بزرگی را تربیت کند که آن‌ها تجهیزات بسیار مهمی را که شاید در گذشته امکان ساخت آن وجود نداشت با مهندسی معکوس و با اطلاعات بسیار خوبی که در اختیار این عزیزان گذاشتند آن‌ها کار‌های بزرگی انجام دادند. واقعا حفظ این نوع مجموعه‌ها برای هر کشوری یک الزام است.

موضوع سرمایه‌گذاری شرکت در پروژه‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید؟

یک بحثی که شاید در گذشته تا حدودی مدبرانه‌تر انجام شد موضوع سرمایه‌گذاری بوده که شرکت ایریتک در سال‌های اخیر ورود پیدا کرده، برای انجام برخی پروژه‌ها به عنوان مشارکت کار‌هایی را انجام می‌دهند که به اعتقاد من باید با شرایط بهتری انجام می‌شد. در سال‌های گذشته برای یک پروژه خاص با یک شرایط بسیار خوبی، ایریتک ورود پیدا کرد که امروز هم ثمره آن را می‌بیند. اما در سال‌های اخیر ایریتک را وارد یکسری پروژه‌ها کردند که شاید ضرورتی نداشت در این حجم پروژه‌های متعدد ورود کند. شاید در ابتدا به نظر بیاید که ایریتک چند پروژه را همزمان در اختیار گرفته، اما همان طور که می‌دانیم ایریتک توان سرمایه‌گذاری در این حد را ندارد. ایریتک از ابتدا یک شرکت پیمانکاری بوده که به نظرم اگر قرار باشد این مجموعه در بحث سرمایه‌گذاری ورود کند آن هم باید در حد یک پروژه‌های خاص باشد. چون سرمایه اصلی ایریتک نیرو‌های انسانی متخصصش است. افرادی که باید به ویژه از نظر مالی حمایت شوند.

این مهم چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت؟

با توجه به این که اکثر پروژه‌ها به دلیل مشکل نقدینگی زود بازده نیستند. برای یک پروژه ۸۰۰ هزار تنی که ۳۶ ماه زمان در نظر می‌گیرند ۶-۷ سال طول می‌کشد. به همین دلیل مجموعه‌ای مثل ایریتک خارج از موضوع پیمانکاری، تنها یک مجموعه بیرونی وجود دارد که امروزه از نظر مالی تزریقاتی برای ایریتک داشته که به اعتقاد من می‌توانست در فضای بهتری سرمایه‌گذاری شود. شاید در یکی دو سال اول فشاری به ایریتک نیاد، اما قطعا در ۲-۳ سال آینده یکی از معضلات ایریتک ورود به همین پروژه‌ها است. چون درآمد ایریتک از همین کار‌های مهندسی و اجرایی می‌باشد. اگر درآمدی از این حوزه کسب نکند و به نوعی تهاتر شود، با بحث سرمایه‌گذاری‌اش، قطعا در آینده دچار مشکلاتی خواهد شد که خدای نخواسته آسیب خواهد دید.

چه پیشنهادی دارید؟

به اعتقاد من مسوولان بالادست ایریتک فشاری به شرکت وارد نکنند که حتما در بحث پروژه‌ها به عنوان سرمایه‌گذار ورود پیدا کند. اگر قرار است کمکی به مجموعه شود باید پروژه‌ای در اختیار شرکت حتی با کمترین سود قرار دهند. اما اگر همین کمترین سودی هم که به شرکت تعلق می‌گیرد در پروه‌ها سرمایه‌گذاری کند به امید این که چندین سال آینده مورد بهره‌برداری قرار گیرد تا آن زمان بدون شک فشار‌های سنگینی به مجموعه وارد خواهد شد که شاید قابل جبران نباشد.

صحبت پایانی شما را می‌شنویم.

انشاا… مدیریت جدید روی این مباحث با درایت، تخصص و سوابق خوبی که دارند تدبیری بیاندیشند تا زحمات همه دوستان در این سال‌ها به نتیجه خوب برسند.

منبع: ایریتک

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده