تاریخ: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۱۳
بازدید: ۱۱۲
کد خبر: ۳۳۵۵۶۳
سرویس خبر : انرژی

دیدگاه اوپک از تقاضا برای نفت بدون تغییر ماند

دیدگاه اوپک از تقاضا برای نفت بدون تغییر ماند
‌می‌متالز - اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه‌اش، همچنان به رشد قوی تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری و آینده، خوش‌بین ماند و پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را اندکی بالا برد.

به گزارش می‌متالز، در گزارش بازار نفت ماهانه اوپک، این گروه پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را به ۲.۸ درصد بازبینی کرد که ۰.۱ درصد بالاتر از گزارش ماه قبلی است. اوپک پیش‌بینی رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۵ را تغییر نداد و در ۲.۹ درصد حفظ کرد.

اوپک در این گزارش نوشت: هر چند بعضی از ریسک‌های نزولی استمرار دارد، ادامه روندی که از ابتدای سال پیش‌بینی شد، می‌تواند به پتانسیل صعودی بیشتری برای رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴، منتهی شود.

انتظارات فعلی، به کاهش تورم در طول سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به خصوص در اقتصاد‌های بزرگ اشاره دارد که از روند مثبت‌تر در رشد اقتصادی حمایت می‌کند. رشد سطوح درآمد واقعی، بهبود قدرت خرید مصرف‌کننده و پیش‌بینی‌ها از آغاز کاهش نرخ‌های بهره توسط بانک‌های مرکزی بزرگ جهان در سال جاری، همگی عوامل حمایت‌کننده از اقتصاد‌ها هستند.

اوپک خاطرنشان کرد: بر این اساس، احتمال صعود بیشتر نرخ رشد اقتصاد جهانی وجود دارد به خصوص اگر تورم سریع‌تر از حد انتظار کاهش پیدا کند. این گروه افزود: هند و چین هم پتانسیل فراهم کردن محرک‌های بیشتر برای رشد اقتصاد جهانی در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ دارند. به علاوه، سیر رشد سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ هند، چین و آمریکا ممکن است از انتظارات فعلی فراتر برود.

با انتظاراتی که برای رشد اقتصاد جهانی وجود دارد، اوپک در گزارش فوریه خود، پیش‌بینی‌های رشد تقاضا برای نفت را تغییر نداد و انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری، ۲.۲ میلیون بشکه در روز و در سال میلادی آینده، ۱.۸ میلیون بشکه در روز رشد کند.

اعضای اوپک‌پلاس یکشنبه گذشته، توافق کردند کاهش تولید داوطلبانه نفت به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز را در سه ماهه دوم تمدید کنند و در بحبوحه نگرانی‌ها از رشد جهانی و افزایش تولید خارج از گروه، از بازار حمایت بیشتری به عمل آورند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اقتصاد‌های خارج از سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، بیشترین مشارکت را در رشد تقاضا برای نفت خواهند داشت که به حدود ۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ و ۱.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۵ می‌رسد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده