به گزارش میمتالز، عباس جرجانی، با بیان اینکه فعالسازی این معادن بر ایجاد اشتغال در استانها نیز تاثیرگذاری مستقیم دارد، اظهار داشت: تا پایان سال موفق به احیا فعالسازی و توسعه این تعداد از معادن شدیم که آمار نهایی آن تا پایان ماه جاری اعلام میشود.
وی افزود: سال گذشته ۵۹ بسته پیشنهادی سرمایهگذاری معرفی شده که شامل ۳۲۹ محدوده در اختیار ادارات کل صمت استانها قرار گرفت.
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور تهیه و تدوین شیوهنامه مختص به بستههای سرمایهگذاری، واگذاری بیش از ۲ مجوز معدنی شامل درخواست اکتشاف، پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهرهبرداری به سرمایهگذار در قالب مزایده را از جمله مزایای بستههای سرمایهگذاری بر شمرد.
وی لحاظ امتیاز فنی و مالی بالا به منظور حضور اشخاص حقیقی و حقوقی توانمند در بخش معدن و همچنین تسریع در واگذاری محدودههای در اختیار اداره کل صمت استانها را از دیگر ویژگیهای این بستههای سرمایهگذاری عنوان کرد.
جرجانی بیان کرد: بر اساس پایشها، جلسات و فعالسازی برخی معادن در سال گذشته، این نتیجه حاصل شد که احیای معادن نیاز به اقدامات مکمل برای تداوم فعالیت دارد.
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور با بیان اینکه برخی از معادن علیرغم فعالسازی مجدد به دلیل عدم وجود کارخانه فرآوری و یا عدم وجود بازار مناسب به ناچار غیرفعال شدهاند، تصریح کرد: در سال جدید در کنار احیا، فعالسازی و توسعه معادن بخشی از تمرکز خود را به احداث کارخانههای فرآوری و تشکیل بازار مناسب برای این معادن معطوف خواهیم کرد.
وی افزود: با برگزاری ۳۰ جلسه کارگروه استانی که عمدتا معاونان عمرانی و اقتصادی استانداری هم در آن حضور داشتهاند، همچنین با برگزاری ۱۸ جلسه پیگیری کارگروه استانی به طور جدی بر احیای معادن در استانها و شهرهای مختلف تمرکز شده است.
جرجانی با اشاره به اینکه در این جلسات با گردآوری علل غیرفعال شدن معادن، تلاش کردیم مشکلات معادن را بررسی و اقدامات مقتضی را در این زمینه به عمل آوریم تاکید کرد: در این زمینه بسیاری از معدنکاران متقاضی دریافت تسهیلات بودند که تاکنون ۳۶ پرونده از این مورد را در صندوق بیمه سرمایهگذاری پذیرش کردهایم.
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور، گفت: یکی از اقداماتی که در این زمینه به انجام رساندیم ایجاد زیرساختهای لازم در بعضی از شهرستانها با همیاری ایمیدرو بود که عموما اجرای زیرساخت موردنظر منجر به فعالسازی چند معدن به صورت همزمان میشد.
جرجانی بیان کرد: احداث جاده معادن گچ بندر خمیر در استان هرمزگان، برق معدن سرب و روی غنیآباد در خراسان جنوبی، برقرسانی به معادن کارخانه فسفات چرام و معدن آهک جنوب ماغر در کهگیلویه و بویراحمد، احداث راه دسترسی به معادن خاک رس کوار استان فارس، بهسازی راه دسترسی به معادن کوه نمک جاشک استان بوشهر را از جمله اقدامات انجام شده عنوان کرد.
وی بهسازی و احداث راه دسترسی معادن محور کرسف به محدود سهرورد استان زنجان، بهسازی راه دسترسی معادن روستای میرسه به روستای گاگش علیا در آذربایجان غربی و احداث راه دسترسی معادن شهرستان به گاگش علیا از دیگر اقدامات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور عنوان کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم