تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۲۰
بازدید: ۷۲۱
کد خبر: ۳۳۷۹۰۴
سرویس خبر : متالورژی و مواد

افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه فروسیلیس ایران در دامغان طی سفر دولت سیزدهم

افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه فروسیلیس ایران در دامغان طی سفر دولت سیزدهم
‌می‌متالز - واحد تولیدی فروسیلیس در دامغان امروز با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه با ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فروسیلیس ایران در قالب سفر استانی دولت سیزدهم به سمنان بهره‌برداری شد.

به گزارش می‌متالز، واحد تولیدی فروسیلیس شرکت «آلیاژ پارس دامغان» امروز در قالب برنامه‌های سفر دولت سیزدهم و با حضور داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فروسیلیس ایران بهره‌برداری شد.

فروسیلیس محصولی پایه در صنایع فولاد محسوب می‌شود که از صنایع مادر در تمام کشورهاست و هر کشوری که این ماده اولیه را داشته باشد، در توسعه صنعت و اشتغال‌زایی می‌تواند حرف برای گفتن داشته باشد.

کاربرد این محصول در صنایع فولاد، به عنوان اکسیژن‌زدا و در صنایع چدن، به عنوان جوانه‌زن شناخته می‌شود.

همزمان با حضور دولت سیزدهم در استان سمنان در قالب دور دوم سفر آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور، بزرگ‌ترین کارخانه تولید فروسیلیس کشور تحت عنوان «صنایع فروآلیاژ پارس دامغان» با ظرفیت اولیه بالغ بر ۴۰ هزار تن به بهره‌برداری رسید که امکان افزایش ظرفیت تا ۵۰ هزار تن را نیز دارد.

با بهره‌برداری از این طرح در مرحله اول بیش از ۳۵۰ نفر نیروی کار به صورت مستقیم مشغول به کار شدند که با تکمیل ظرفیت به ۴۰۰ نفر نیز افزایش خواهد یافت. ظرفیت تولید اشتغال در این کارخانه با تکمیل فاز پایانی به بیش از یکهزار نفر افزایش خواهد یافت، همچنین بیش از پنج هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم می‌توانند مشغول به کار شوند.

میزان سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری از گام اول و دوم این کارخانه بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال است و یکی از مهمترین ویژگی‌های آن بهره‌برداری در بازه زمانی کوتاه ۲ ساله است.

ظرفیت ارزآوری فروسیلیس در دامغان

نام محصول تولیدی کارخانه فروسیلیسیم با سیلیکون بیش از ۵۵ درصد وزنی است که حجم تولید این واحد صنعتی سالانه ۵۵ هزار تن است که بیش از ۶۰ درصد تولید به هشت کشور ایتالیا، بلغارستان، ترکیه، پاکستان، عراق و رومانی صادر می‌شود.

فروسیلیس در بخش‌های مختلف صنعت، تولید قطعات فولادی، تولید چدن‌های آلیاژی، متالورژی، ریخته‌گری و ده‌ها مزیت دیگر کاربرد داشته و از جمله نیاز‌های مهم کشورمان محسوب می‌شود.

وجود پست ۶۳ به ۲۰ برق با ۵۸ درصد مگاوات مصرف برق از امتیازات این کارخانه محسوب می‌شود.

ارزش صادراتی غبار تولیدی

روند احداث کارخانه فروآلیاژ پارس دامغان با همت مسوولان شهرستان دامغان و مدیران این مجموعه در سال ۱۴۰۰ آغاز شد و هم اکنون در ۲ فاز این مجموعه صنعتی ۴۳۰ نیرو مشغول به کار هستند.

غبار تولیدی این واحد صنعتی به صورت ۱۰۰ درصد به کشور‌های عربی صادر می‌شود و ارزآوری خوبی به همراه دارد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین