تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۴۲
بازدید: ۷۱
کد خبر: ۳۴۰۶۱۳
سرویس خبر : انرژی

پالایشگاه ستاره خلیج‌ فارس تولیدکننده آمونیاک سبز می‌شود

پالایشگاه ستاره خلیج‌ فارس تولیدکننده آمونیاک سبز می‌شود
‌می‌متالز - معاون تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌ فارس از برنامه این شرکت برای تولید آمونیاک سبز تا ۳ سال آینده خبر داد و گفت: در پالایشگاه ستاره خلیج فارس آمونیاک تولیدی از هیدروژن مازاد در پالایشگاه که به واسطه فرآیند ریفورمینگ در تولید بنزین به دست می‌آید.

به گزارش می‌متالز، هادی گل‌بابایی، معاون تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌ فارس، اظهار داشت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان است و در حال حاضر این پالایشگاه با ظرفیت ۴۵۰ هزار بشکه در روز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های کشور محسوب می‌شود.

وی در خصوص طرح‌های افزایش ظرفیت تولید و کیفی‌سازی این پالایشگاه با بیان اینکه پروژه‌های مختلفی در حال طرح‌ریزی و اجراست، گفت: ظرفیت تولید در پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم اکنون به طور متوسط ۴۰ میلیون لیتر در روز بنزین و ۱۵ میلیون لیتر گازوئیل است که این مقدار، پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس را به یکی از اصلی‌ترین تولید کننده‌های سوخت کشور تبدیل کرده است.

گل‌بابایی ادامه داد: در گذشته ظرفیت اصلی ما ۳۶۰ هزار بشکه در روز بود که با طرح‌های افزایش ظرفیت شرکت پالایش ستاره خلیج فارس این عدد به ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است؛ علاوه بر آن برای پایدار کردن این حجم از تولید، پروژه‌های متعددی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس انجام شده است.

وی با اشاره به تمرکز پالایشگاه ستاره خلیج فارس بر پروژه‌های کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی توضیح داد: آخرین پروژه‌ای که در حال حاضر شرکت پالایش ستاره خلیج فارس بر آن متمرکز است، طرح تولید آمونیاک با ظرفیت حدود ۴۵۰ هزار تن در سال است.

گل‌بابایی آمونیاک تولیدی در ستاره خلیج فارس را متفاوت با سایر تولیدکننده‌های داخلی دانست و بیان کرد: تفاوت آمونیاک تولیدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس با سایرین در این است که پتروشیمی‌هایی که آمونیاک تولید می‌کنند، با تبدیل هیدروکربن آن را به سین‌گز تبدیل می‌کنند و به واسطه آن در راکتور‌های تولید آمونیاک محصول نهایی را به دست می‌آورند که به آن آمونیاک خاکستری گفته می‌شود؛ اما محصول تولیدی شرکت نفت ستاره خلیج فارس از نوع آمونیاک سبز است؛ در پالایشگاه ستاره خلیج فارس آمونیاک تولیدی از هیدروژن مازاد در پالایشگاه که به واسطه فرایند ریفورمینگ در تولید بنزین به دست می‌آید، تولید می‌شود.

معاون تولید پالایشگاه ستاره خلیج فارس در خصوص هزینه و سرمایه مورد نیاز این پروژه توضیح داد: سرمایه مورد نیازی که برای این پروژه پیش‌بینی شده است ۲۳۰ میلیون دلار است و امیدواریم این پروژه طی سه سال آینده به بهره برداری برسد و طی چند ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی با بیان جایگزینی سوخت‌های هیدروژنی در جهان ابراز امیدواری کرد که با انجام این پروژه میزان ارزآوری کشور به میزان ۱۰۰ میلیون دلار در سال افزایش یابد و گفت: در حال حاضر دنیا به سمت سوخت‌های هیدروژنی می‌رود. از این رو امیدواریم با تولید ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال آمونیاک سبز در چرخه صادرات قرار بگیرد و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۰۰ میلیون دلار در سال به ارز آوری کشور کمک کند. با اجرای شدن این پروژه سوددهی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به میزان ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

گل بابایی در خصوص بازار خوب فروش آمونیاک در بازار‌های داخلی و خارجی گفت: در حال حاضر خریداران متعددی در داخل به دنبال دستیابی به یک منبع تامین آمونیاک در کشورند. در حال حاضر چندین شرکت داخلی ابراز تمایل کرده‌اند تا با شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس تفاهم‌نامه‌ای برای پیش‌خرید آمونیاک امضا کنند.

معاون تولید پالایشگاه ستاره خلیج فارس با اشاره به موقعیت جغرافیایی مناسب این شرکت برای صادرات، گفت: شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس در کنار ساحل قرار دارد و این امر سبب تسهیل صادرات برای این شرکت شده است؛ امروزه تامین سوخت هیدروژنی برای کشور‌های اروپایی اولویت اصلی است و در تلاشند تا سال ۲۰۲۵ استفاده از سوخت‌های هیدروکربنی را متوقف کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه هیدروژن به طور مستقیم قابل انتقال نیست، کشور‌های اروپایی به دنبال یک منبعی هستند که قابل انتقال باشد و تنها منبع هیدروژنی قابل انتقال آمونیاک است، این کشور‌ها با واردات آمونیاک به طور مستقیم، می‌توانند در مقصد از آن به عنوان سوخت استفاده می‌کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده