تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۱۵
بازدید: ۳۱۸
کد خبر: ۳۴۰۷۱۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

افزایش ۳۰ درصدی ریل در تنها مجتمع تولیدکننده ریل در غرب آسیا

افزایش ۳۰ درصدی ریل در تنها مجتمع تولیدکننده ریل در غرب آسیا
‌می‌متالز - مدیرعامل ذوب‌ آهن اصفهان گفت: ذوب‌آهن تنها تولیدکننده ریل در غرب آسیاست و تامین ریل کلیه پروژه‌‎های ریلی کشور از جمله خطوط آهن بین شهری و متروی کلان شهر‌ها توسط ذوب آهن اصفهان انجام می‌شود.

به گزارش می‌متالز، مجتمع ذوب آهن اصفهان، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازیگران صنعت فولاد ساختمانی در تولید میلگرد و ریل در ایران شناخته شده است. ذوب آهن اصفهان نقشی محوری در توسعه صنعت فولاد ایران دارد و عنوان معتبر «مادر صنعت فولاد ایران» را به خود اختصاص داده است. عملیات گسترده و اهمیت استراتژیک آن، آن را به سنگ بنای چشم‌انداز صنعتی کشور تبدیل کرده است. مهدی کوهی، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان چشم‌انداز این شرکت از برنامه‌های ذوب‌ آهن برای افزایش مشارکت مردم در تولیدات این شرکت گفت.

افزایش ۳۰ درصدی ریل در تنها مجتمع تولیدکننده ریل در غرب آسیا

برای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت مردم چه اقدامات در این شرکت صورت گرفته است؟

کوهی: مقام معظم رهبری به خوبی در سالیان اخیر بر تولید و رشد اقتصادی تاکید دارند و نامگذاری امسال نیز با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم مسوولیت مهمی بر دوش واحد‌های صنعتی می‌گذارد. ذوب‌ آهن اصفهان با وجود مشکلات مختلف در تولید محصولات استراتژیک و صنعتی همانند ریل، تیرآهن بال پهن، آرک معدن موفق عمل کرده که این امر به ویژه در تامین ریل مورد نیاز پروژه‌های راه‌آهن بین‌شهری و متروی کلان شهر‌ها نمایان است. در سال جاری با بررسی دقیق مشکلات سال گذشته و انجام اقدامات اصلاحی در خط تولید با تمام توان در راستای جهش تولید و همچنین افزایش تنوع محصولات اقدام می‌کنیم. خوشبختانه در ابتدای سال در بخش‌های مختلف از جمله فولادسازی و کوره بلند با اقدامات سریع و مهم، ضمن افزایش تولید، برای اصلاح نورم مصارف اولیه از طریق کاهش مصرف کک نیز دستاورد‌های خوبی حاصل شده و همزمان تعمیر و نگهداری نیز برای تداوم و افزایش تولید در حال انجام است. در خصوص مشارکت مردم، بهترین فعالیتی که صنایع می‌توانند انجام دهند، توسعه مشارکت و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان است که آثار بسیاری برای صنعت دارد. ذوب آهن اصفهان از سال گذشته بدون اطلاع از شعار امسال، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را توسعه داده که در این زمینه از طریق تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای اجرای پروژه‌های مهم و حل مشکلات خط تولید از جمله برای اجرای پروژه‌های زیست محیطی، شرکت‌های دانش‌بنیان به کار گرفته شده‌اند. در این راستا، ارتباط با مراکز دانشگاهی نیز موثر است، در سال گذشته تفاهم‌نامه خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی امضا شد که نتایج و خروجی آن به مرور اطلاع‌رسانی می‌شود.

ذوب‌ آهن برای حفظ تولید، کیفیت و تنوع محصولات چه برنامه‌ای دارد؟

کوهی: ذوب آهن اصفهان با همت تلاشگران خود در سال ۱۴۰۲ موفق شد ضمن حفظ تولید، کیفیت وتنوع محصولات را نیز افزایش دهد. این مجتمع عظیم صنعتی در سال گذشته، تامین ریل پروژه‌های خط‌ آهن کشور از جمله تبریز-ائل گلی، ائل گلی-میانه، میانه –اردبیل، همدان-سنندج را تداوم بخشید به گونه‌ای که در حال حاضر تمام پروژه‌های راه آهن سراسری و متروی کشور با محصولات ذوب آهن پیش می‌رود. این مجتمع عظیم صنعتی همچنین با تولید سایز‌های مختلف تیرآهن بال پهن و در تعامل با وزارت راه‌وشهرسازی و همچنین انجمن‌های تخصصی سازه‌های فولادی، تلاش کرد، نقش خود را در تحول صنعت ساختمان ایفا کند. همچنین با ارائه سبد ۹۰ هزار تنی میلگرد، مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را نیز کلید زد. در سال گذشته با تلاش‌های انجام گرفته، این مجتمع عظیم صنعتی موفق به تمدید گواهینامه CARES به منظور صادرات میلگرد آجدار مطابق استاندارد BS۴۴۴۹ (۲۰۰۵) به کشور‌های منطقه بریتانیا و حوزه خلیج فارس، تمدید گواهینامه همولوگیشن به منظور صادرات میلگرد آجدار مطابق استاندارد DIN۴۸۸ به کشور آلمان و تمدید گواهینامه CE Marketing به منظور صادرات محصول تیرآهن مطابق استاندارد DIN۱۰۲۵ و EN۱۰۰۲۵-۲ به کشور‌های عضو اتحادیه اروپا شد. ذوب آهن اصفهان، پس از تولید موفقیت‌آمیز ریل‌های راه آهن سراسری، ریل مترو ۴۹E۱ و ۵۴E۱ گرید R۲۶۰، باتوجه به سیاست‌های کلان کشور اقدام به طراحی و توسعه محصول ریل سخت ۵۴E۱ با فولاد گرید R۳۲۰Cr و تولید انبوه ریل ۵۴E۱ (مورد استفاده در متروی تهران و مشهد) کرد. خوشبختانه تولید ریل به عنوان یک محصول استراتژیک در سال ۱۴۰۲ افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته و به ۲۱ هزار و ۷۱۰ تن رسیده است.

افزایش ۳۰ درصدی ریل در تنها مجتمع تولیدکننده ریل در غرب آسیا

اشاره‌ای به پروژه‌های توسعه شرکت ذوب‌ آهن داشته باشید؟

کوهی: ذوب آهن اصفهان علاوه بر تولید و توسعه محصول، پروژه‌های توسعه خود را نیز در سال ۱۴۰۲ به خوبی پیش برد که نتایج آن در آینده نزدیک ملموس خواهد بود. برخی از این پروژه‌ها بدین شرح است: احداث واحد پلنت اکسیژن، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های توسعه‌ای ذوب آهن به شمار می‌آید که به مرحله بهره‌برداری رسیده است. بازسازی کوره پاتیلی شماره ۱ و احداث کوره پاتیلی شماره ۳، از دیگر پروژه‌های مهم شرکت ذوب‌ آهن محسوب می‌شوند که با راه‌اندازی آنها، ظرفیت تولید فولاد در ناحیه فولادسازی افزایش می‌یابد. پروژه بازسازی باتری شماره ۲ کک‌سازی پروژه دیگری است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد. احداث تصفیه‌خانه پساب شهری و صنعتی بصورت BOT، اجرای فاز سوم پروژه ایستگاه پمپاژ و خط انتقال پساب فولادشهر، اجرای خطوط (آب و برق) انتقال ورودی و خروجی تصفیه‌خانه پساب، خرید پساب فولادشهر و ایمانشهر و ۲۲ روستای فلاورجان، پروژه‌هایی است که در حوزه تامین آب انجام شده و در این‌زمینه تحول‌آفرین است. پروژه ایستگاه تفکیک گاز واحد آهن اسفنجی نیز در روز پایانی سال گذشته به بهره‌برداری رسید.

ذوب‌ آهن برای اصلاح ساختار این شرکت چه اقداماتی انجام داده است؟

کوهی: ذوب آهن اصفهان به عنوان مادر صنعت فولاد کشور در نیم قرن گذشته نقش مهمی در تولید محصولات فولادی ایفا کرده و از ابتدای تاسیس تاکنون حدود ۹۰ میلیون تن محصولات طویل ساختمانی تولید کرده است. این مجتمع با تربیت نیروی انسانی متخصص و حضور مستقیم در ساخت و توسعه سایر صنایع فولادی، سهم مهمی در تولید فولاد سایر واحد‌های فولادی کشور نیز دارد. ذوب آهن اصفهان واحد اصلی تولید فولاد کشور است که با شیوه کوره بلند، فعالیت می‌کند و به همین دلیل از یارانه‌های انرژی برخوردار نیست ضمن اینکه نیاز به تامین زغال سنگ و کک دارد که با قیمت‌های جهانی تهیه می‌شود. به طور کلی ماهیت ذوب آهن اصفهان از گذشته خدمت به صنعت کشور بوده است بطوری که اولین فعالیت‌های معدنی در ایران به همت ذوب آهن آغاز شده و این اقدامات به عنوان مسوولیت‌های اجتماعی صورت گرفته است. مجموعه این عوامل باعث شد که این مجتمع از حاشیه سود مناسب برخوردار نباشد، اما در زمینه خدمت به توسعه کشور پیشگام است. برای رفع این مشکلات، از سال گذشته تلاش شد، نگرش تولید اقتصادی در ذوب‌ آهن نهادینه شود و همچنین اصلاح ساختار مالی در دستور کار قرار گرفت. بدین منظور در کمترین زمان ممکن جهت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها (طبقه زمین) مجمع فوق العاده در اسفند ماه برگزار و در نتیجه ۸۲۳ درصد افزایش سرمایه برای سهامداران محترم پدیدآورد. همچنین ضمن خروج این مجتمع از ماده ۱۴۱ قانون تجارت، شرایط برای بهره‌مند شدن از تسهیلات بانکی فراهم شد. با توجه به مجموعه اقدامات صورت گرفته، شرایط برای اصلاح ساختار تولید فراهم شده که امیدوارم نتایج آن را امسال در بهبود شرایط مالی و تولید مشاهده کنیم.

ذوب‌ آهن اصفهان برای تامین ریل کشور و صادرات چه برنامه‌ای دارد؟

کوهی: هم اکنون ذوب آهن اصفهان تنها تولید کننده ریل در غرب آسیاست و تامین ریل کلیه پروژه‌های ریلی کشور از جمله خطوط آهن بین شهری و متروی کلان شهر‌ها توسط ذوب آهن اصفهان انجام می‌شود. خوشبختانه تولید ریل به عنوان یک محصول استراتژیک در سال ۱۴۰۲ افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته و به ۲۱ هزار و ۷۱۰ تن رسیده است. از ابتدای تولید ریل در ذوب آهن تا کنون حدود ۱۵۰ هزار تن ریل در اختیار راه آهن سراسری و متروی کلان شهر‌ها قرار گرفته‌است. قطعاً پس از تامین نیاز داخلی که در اولویت اصلی قرار دارد صادرات این محصول نیز مدنظر است و در این زمینه بازاریابی و اقدامات اولیه صورت گرفته است که امیدوارم به صادرات این محصول منجر شود.

چه برنامه‌ریزی‌هایی شرکت ذوب آهن برای دستیابی به صنعت سبز انجام داده است؟

کوهی: ذوب آهن اصفهان تولید سازگار با محیط زیست را سرلوحه فعالیت‌های شرکت قرار داده و بر این اساس از طریق تعامل بسیار نزدیک با معاونت علمی و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پروژه‌های زیست محیطی در بخش‌هایی مانند کک‌سازی، فولادسازی و کوره بلند با حمایت این معاونت در حال انجام است. بر اساس طرح جامع زیست محیطی، اقدامات ذوب آهن اصفهان برای دستیابی به شرایط مطلوب در ۳۸ محور برنامه‌ریزی شده است که ۱۶ محور آن محقق شده و به تأیید سازمان محیط زیست استان رسیده و موارد دیگر نیز در حال تحقق و پنج محور زیست محیطی دیگر هم تا پایان امسال به نتیجه می‌رسد. همچنین ذوب آهن اصفهان بزرگ‌ترین جنگل دست کاشت کشور در بین صنایع را به مساحت ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار احداث کرده‌است و نکته مهم در این خصوص اینکه بیش از ۱۴ هزار هکتار آن به صورت دیم است، همچنین از سالیان پیش نیز کاشت گونه‌های مقاوم به کم آبی را در دستور کار قرار داده است. در مقایسه با کل مساحت سایت کارخانه، سطح فضای سبز این شرکت بیش از ۸۴ برابر استاندارد مربوطه است و هم اکنون هزینه سالانه حفظ و نگهداری این فضای سبز بالغ بر هزار میلیارد ریال است. این فضای سبز وسیع علاوه بر تأثیر شگرف بر اکوسیسـتم منطقه، نقش مؤثری در جذب ذرات گرد و غبار و ترسیب دی اکسید کربن دارد.

منبع: ذوب آهن اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده