به گزارش میمتالز، خبرگزاری اینترفکس گزارش کرد الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، در اظهاراتی تلویزیونی گفت: قصد داریم تا بررسی پروژه را نهایی کرده و به زودی، قرارداد ساخت این خط لوله با ظرفیت ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز از طریق مغولستان را امضا کنیم.
نواک که دیپلمات ارشد انرژی روسیه در گروه اوپک پلاس است و در سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به چین، او را همراهی میکرد، گفت: روسیه و چین همچنین پروژههای جدید دیگری را برنامهریزی میکنند.
رئیس جمهور روسیه، در سفر هفته گذشته به چین، با شی جین پینگ، همتای چینی خود دیدار کرد. این دو کشور در حال ایجاد روابط نزدیکتری برای مقابله با آمریکا و غرب هستند. سفر رسمی پوتین به چین، اولین سفر خارجی او از زمان تحلیف برای پنجمین دوره ریاست جمهوریاش در اوایل ماه جاری بود.
پوتین روز جمعه در پایان سفر دو روزه خود، گفت: روسیه میتواند در مسیر برنامهریزی شده از طریق مغولستان، نفت را هم در کنار گاز، به چین برساند. بعلاوه، احداث یک خط لوله گاز و یک خط لوله نفت در یک کریدور، امکانپذیر است.
با این حال، پوتین گفت گزینههای دیگری برای تامین انرژی روسیه برای چین وجود دارد که شامل استفاده از نفتکشها در مسیر دریای شمالی از طریق قطب شمال است. همه گزینهها، محتمل، قابل قبول، و از نظر اقتصادی، قابل اجرا هستند و لازم است که بهترین گزینه، انتخاب شود.
روسیه که در پی جنگ در اوکراین، اروپا را به عنوان بازار اصلی صادرات نفت خود از دست داد، روی افزایش حجم فروش محصولات انرژی به چین حساب باز کرده است.
در حال حاضر، روسیه گاز طبیعی را از طریق خط لوله «قدرت سیبری ۱»، به چین ارسال میکند. این خط لوله فعالیتش را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد و از شرق سیبری تا شمال شرقی چین، امتداد دارد. «قدرت سیبری ۱»، یکی از بزرگترین پروژههایی است که اخیرا توسط شرکت گازپروم تکمیل شده و اولین مجرای صادرات گاز روسیه به چین است. در حال حاضر، صحبت در مورد «قدرت سیبری ۲» وجود دارد، اما مذاکرات بین روسیه و چین پیشرفت چندانی نداشته است.
خط لوله «قدرت سیبری ۲» سالهاست که موضوع بحث روسیه و چین بوده، اما به دلیل مسائلی نظیر قیمت عرضه گاز از سوی گازپروم، هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، «قدرت سیبری ۲» برای انتقال گاز از منطقه آلتای سیبری غربی روسیه به شمال شرق چین از طریق مغولستان، طراحی شده است.