تاریخ: ۲۰ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۰۴
بازدید: ۸۷
کد خبر: ۳۴۵۶۰۹
سرویس خبر : انرژی

عملیات حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی آغاز شد

عملیات حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی آغاز شد
‌می‌متالز - عملیات اجرایی حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی در میدان مشترک پارس‌جنوبی با استقرار دکل حفاری دریایی در بلوک مخزنی این میدان آغاز شد.

به گزارش می‌متالز به‌ نقل از شرکت نفت و گاز پارس، عملیات اجرایی طرح حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی (Infill) در میدان مشترک پارس جنوبی با حضور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به‌عنوان کارفرما، و مدیرعامل شرکت پتروایران، پیمانکار بسته دوم این طرح، سه‌شنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۳ در موقعیت بلوک مخزنی سکوی SPD۱۲B فاز ۱۲ پارس‌جنوبی آغاز شد.

براساس این گزارش، قرارداد حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی پارس‌جنوبی، آبان سال ۱۴۰۲ امضا و با توجه به استقرار و آغازبه‌کار دکل حفاری روی موقعیت سکوی SPD۱۲B، حفاری نخستین حلقه چاه در مجاورت چاه‌های تولیدی این سکو آغاز شد.

این قرارداد در قالب چهار بسته کاری از سوی شرکت نفت و گاز پارس، دی‌ماه ۱۴۰۲ به پیمانکاران صاحب صلاحیت در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز کشور واگذار شد.

مدت‌زمان اجرای قرارداد پروژه حفاری چاه‌های درون‌میدانی پارس جنوبی سه‌ساله خواهد بود و سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای این طرح، یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.

شرکت‌های پاسارگاد، پتروپارس، پتروایران و حفاری شمال، پیمانکاران طرح حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی در میدان مشترک پارس جنوبی به شمار می‌روند.

مطابق برنامه‌ریزی، ۳۵ حلقه‌چاه درون‌میدانی در چهار بسته کاری با شرکت‌های پتروپارس (بسته اول با حفاری ۸حلقه چاه) توسعه پتروایران (بسته دوم با ۹ حلقه چاه) حفاری شمال (بسته سوم با ۹ حلقه چاه) و گروه گسترش انرژی پاسارگاد (بسته چهارم با ۹ حلقه چاه) در ۱۷ سکوی پارس جنوبی حفاری خواهد شد.

استقرار دکل حفاری DC۱۲ شرکت توسعه پتروایران در موقعیت بلوک مخزنی سکوی SPD۱۲B و آغاز عملیات حفاری در این موقعیت، گام نخست عملیات اجرایی طرح حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی در میدان مشترک پارس جنوبی است و در ادامه نیز سایر بسته‌های کاری مربوط به دیگر پیمانکاران این طرح، فعال خواهد شد.

اجرای کامل پروژه حفاری چاه‌های درون‌میدانی (Infill) در میدان مشترک پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک را روزانه حدود ۳۶ میلیون مترمکعب افزایش خواهد داد و با کاهش ناترازی گازی کشور، به توسعه صنعت گاز، حفظ و نگهداشت تولید از میدان مشترک با قطر و رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.

منبع: شانا

عناوین برگزیده