به گزارش میمتالز، طهمورث جوانبخت با اشاره به محدودیتهای حامل انرژی در سالهای اخیر گفت: همانطور که مستحضر هستید، ظرف سه چهار سال گذشته، یعنی از سال ۹۹ محدودیتها را تقریباً هر ساله تجربه کردهایم. هر سال شدت این محدودیتها بیشتر شده و ما در تابستان با محدودیتهای برق و در زمستان با محدودیتهای گاز روبرو بودهایم. این محدودیتها باعث شده که عدمالنفع شرکتها و حاشیه سود آنها بسیار تحت تأثیر قرار بگیرد.
وی افزود: از نظر عددی، محدودیتها تأثیر قابل توجهی داشتهاند. به عنوان مثال، سال گذشته فولاد خراسان بیش از یک همت (هزار میلیارد تومان) عدمالنفع از محدودیتهای ناشی از برق و گاز داشت.
مدیرعامل فولاد خراسان در خصوص اقدامات این شرکت برای احداث نیروگاه جهت تأمین انرژی مورد نیاز گفت: برای نیروگاه، ما مطالعاتی را انجام داده و اقداماتی را برای احداث یا مشارکت در نیروگاه آغاز کردهایم. با شرکت مپنا یک تفاهمنامهای را بستیم و امیدواریم که در سال ۱۴۰۳ این مشارکت به مرحله اجرا برسد تا بتوانیم از برق ناشی از این مشارکت منتفع شویم و این محدودیتها کمتر شود.
جوانبخت همچنین در خصوص پروژههای مربوط به حاملهای انرژی اظهار داشت: با شرکتهای مرتبط با گاز وارد قراردادهایی از جمله BOT (ساخت، بهرهبرداری و انتقال) شدهایم که بتوانیم ذخیرهسازی LNG (گاز طبیعی مایع) را داشته باشیم. از طریق ذخیرهسازی در مخازن LNG، میتوانیم این ذخیره را برای زمستان داشته باشیم. این تفاهمنامهها به قرارداد تبدیل شده و امیدواریم ظرف دو سال آینده به بهرهبرداری برسند.
وی در پایان تأکید کرد: با اجرای این طرحها و پروژهها، امیدواریم که مشکلات ناشی از محدودیتهای انرژی کاهش یافته و فولاد خراسان بتواند به بهرهوری و سودآوری بیشتری دست یابد.