تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۵۵
بازدید: ۶۲
کد خبر: ۳۴۶۶۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پایش بخش حقیقی اقتصاد در خردادماه نشان داد

رکود تولید و فروش صنایع

رکود تولید و فروش صنایع
‌می‌متالز - صنایع ایران در چرخه رکود تورمی گرفتار شده اند. پایش بخش حقیقی اقتصاد در خردادماه حاکی از رکود تولید و فروش اغلب صنایع بورسی است. براین اساس، رشد میانگین متحرک سه‌ماهه شاخص‌های تولید و فروش فعالیت‌های صنعتی همچنان در محدوده منفی قرار دارد. در این بین، شاخص فروش به میزان بیشتری در مقایسه با شاخص تولید کاهش یافته است که نشانه‌ای از بحران تقاضا در بنگاه‌های صنعتی است.

رکود تولید و فروش صنایع

به گزارش می‌متالز، طی سه‌ماه منتهی به خردادماه سال ۱۴۰۳، رشد میانگین متحرک سه‌ماهه شاخص تولید کاهش ۰.۱ درصدی و شاخص فروش آن کاهش یک‌درصدی را نشان می‌دهد. شاخص‌های تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۲.۱ و ۲.۸ درصدی را تجربه کرده‌اند. همچنین نسبت به ماه قبل شاخص‌های تولید و فروش کاهش ۴.۲ و ۲.۶ درصدی داشته‌اند.

شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی 

طی خردادماه سال ١٤٠٣، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۲.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۴.۲ درصدی مواجه شده است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ١٥رشته فعالیت صنعتی بورسی ٦رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و ٩رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کرده‌اند. رشته فعالیت‌های سایر کانی غیرفلزی، لاستیک و پلاستیک و کک و پالایش بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیت‌های محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات، چوب و کاغذ و تجهیزات برقی بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. همچنین طی خردادماه سال ١٤٠٣ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیت‌های خودرو و قطعات و کک و پالایش بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیت‌های غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر، کاشی و سرامیک و محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات، بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند.

شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی 

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در خردادماه سال ١٤٠٣، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۲.۸ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲.۶ درصدی مواجه شده است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، ٦رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و ٩رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش را ثبت کرده اند. رشته فعالیت‌های تجهیزات برقی و کک و پالایش، بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته فعالیت‌های خودرو و قطعات، لاستیک و پلاستیک و چوب و کاغذ، بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشته‌اند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، رشته فعالیت‌های تجهیزات برقی و شیمیایی (به جز دارو) بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته فعالیت‌های کاشی و سرامیک، غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر و چوب و کاغذ، بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش ثبت کرده‌اند.

شاخص‌های تولید و فروش رشته فعالیت شیمیایی به جز دارو

در خردادماه سال ١٤٠٣ شاخص تولید رشته فعالیت شیمیایی به جز دارو، برمبنای شرکت‌های بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ناچیز ۰.۲ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۳.۹ درصدی داشته است. همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۱.۲ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۴.۶ درصدی داشته است. نسبت به ماه قبل شاخص فروش زیربخش های خوراک پالایشگاه‌ها و کود‌ها و ترکیبات نیتروژن‌دار افزایش یافته است. همچنین، نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش شاخص فروش تحت تاثیر افزایش فروش زیربخش کود‌ها و ترکیبات نیتروژن‌دار و پلاستیک و لاستیک مصنوعی رشد مثبتی داشته است.

شاخص‌های تولید و فروش رشته فعالیت فلزات پایه 

در خردادماه سال ١٤٠٣، شاخص تولید رشته فعالیت فلزات پایه برمبنای شرکت‌های بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۳.۷ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۸.۲ درصدی داشته است. همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۲.۹ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۷.۱ درصدی داشته است. نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش زیربخش های اصلی به جز شاخص فروش پروفیل کاهش یافته است. همچنین نسبت به ماه مشابه سال قبل، شاخص تولید و فروش تمام زیربخش‌ها به جز شاخص تولید و فروش ورق روند کاهشی را به خود اختصاص داده است.

شاخص‌های تولید و فروش رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر

در خردادماه سال ١٤٠٣، شاخص تولید رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر برمبنای شرکت‌های بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۰.۸ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۱۱.۱ درصدی داشته است. همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۱.۳ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۱۰.۹ درصدی داشته است. نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش تمام زیربخش‌ها به جز کیک و بیسکویت کاهش یافته، همچنین نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص تولید و فروش زیربخش های لبنیات و روغنی‌ها کاهش یافته است.

شاخص‌های تولید و فروش رشته فعالیت دارو

در خردادماه سال ١٤٠٣ شاخص تولید رشته فعالیت دارو برمبنای شرکت‌های بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ناچیز ۰.۲ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۳.۶ درصدی داشته است. همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۲.۸ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۴.۸ درصدی داشته است. نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش تحت تاثیر کاهش شاخص تولید و فروش زیربخش قرص و کپسول کاهش یافته است. نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز شاخص تولید و فروش زیربخش قرص و کپسول روند کاهشی را به خود اختصاص داده است.

شاخص قیمت فعالیت‌های صنعتی بورسی 

در خردادماه سال ١٤٠٣ نرخ رشد ماهانه قیمت فعالیت‌های صنعتی بورسی افزایش ۱.۵ درصدی داشته، همچنین رشد نقطه به نقطه با کاهش ۲.۷ واحد درصدی نسبت به ماه قبل، به ۲۰.۸ درصد رسیده است. میانگین سالانه شاخص قیمت نیز در خردادماه سال ١٤٠٣ نسبت به ماه قبل ۱.۳ واحد درصد کاهش داشته و میزان ۲۱.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد. بررسی شاخص قیمت رشته فعالیت‌های بورسی نشان می‌دهد که در خردادماه سال ١٤٠٣، رشته فعالیت‌های سایرکانی غیرفلزی و دارو بالاترین نرخ رشد ماهانه و رشته فعالیت‌های سایر کانی غیرفلزی و شیمیایی به جز دارو بالاترین نرخ رشد نقطه به نقطه را تجربه کرده‌اند.

شاخص‌های تولید و فروش شرکت‌های معدنی بورسی 

در خردادماه سال ١٤٠٣، شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۲.۴ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۹.۸ درصدی مواجه شده و شاخص فروش شرکت‌های معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱۴.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۱۲.۵ درصدی مواجه شده است. نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش زیربخش گندله و سایر افزایش یافته است. نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش شاخص تولید زیربخش های گندله و سایر به کاهش شاخص تولید منجر شده و کاهش شاخص فروش زیربخش کنسانتره و گندله باعث کاهش شاخص فروش شده است.

رکود تولید و فروش صنایع

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت