به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، «امیر حسنزاده» صبح دوشنبه ۱۹ شهریورماه در نشست بررسی مسائل تامین مالی مربوط به شرکتهای دانشبنیان و تبیین حمایتهای صندوق پژوهش و فناوری افزود: ۶۹ مورد خدمت توسط صندوق پژوهش و فناوری به شرکتهای دانشبنیان داده میشود.
وی با بیان اینکه منابع و ظرفیتها باید با دانش به سرمایه تبدیل شوند، بر افزایش سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری استان در حمایت از شرکتهای دانشبنیان به ۱۰۰ میلیارد تومان تاکید کرد.
حسنزاده افزود: دانش باید در کنار تولید استان و ظرفیتها قرار گیرد. تنها تغییر نوع بستهبندی محصولاتی همچون خرما که محصول اصل استان است، کاری انجام نمیدهد.
معاون اقتصادی استاندار کرمان گفت: تا میتوانید به سمت وام بانکی نروید. از صندوق کمک بگیرد، اما سیستم بانک با درصد سود و پروسه زمانبر، برای شرکتهای دانشبنیان سنگین است.
«حسین کاظمی» رئیس پارک علم و فناوری کرمان به اتفاقهای مثبت استان برای راهاندازی صندوقهای سیویسی و صندوق پژوهش فناوری استان اشاره داشت و گفت: بزرگترین مشکل ما در استان، تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و فناور است که هنوز به نتیجه مناسبی نرسیدیم.
وی بیان کرد: ما در تامین مالی شرکتهای فناور خرد دچار مشکل هستیم و از سویی ۱۵ میلیارد تومان عدم جذب اعتبار و تامین مالی به دلیل بلاتکلیفی مالکیت پارک علم و فناوری را داریم.
کاظمی به رشد ۴۷.۸ درصدی شرکتهای دانشبنیان استان کرمان و افزایش آنها به ۱۱۸ شرکت اشاره کرد و گفت: سه پارک علم و فناوری در استان داریم که این تعدد مشکل اصلی است.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان ادامه داد: تمام ۲۱ مراکز رشد استان کرمان به غیر از دانشگاه تحصیلات تکمیلی، قرارداد مشترک با پارک علم و فناوری استان دارند.
«مهدی ابراهیمی» مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان کرمان نیز عنوان کرد: از ابتدای امسال ساختارهای مالی صندوق را به نتیجه مطلبی رساندیم، وضعیت تعهدها مشخص شده که مانعی برای تخصیص اعتبار به استان نباشند.
وی ادامه داد: سرمایه ثبتی مانع اصلی در صندوق نوآوری است، در حال حاضر ۷ میلیارد تومان سرمایه ثبتی صندوق استان است که با این مبلغ عملا اقدامی در تامین مالی شرکتهای دانشبنیان نمیتوان کرد.
ابراهیمی افزود: کمکی که ما در قالب صندوق میتوانیم داشته باشیم، خطوط اعتباری است که در اختیار صندوق قرار میگیرد و یا اعتبارات سفرهای استانی است.
وی گفت: صندوقهای پژوهش نوآوری به تامین مالی ارزان قیمت نیاز دارند تا برای شرکتهای دانشبنیان مقرون به صرفه باشد.
منبع: استانداری کرمان