تاریخ: ۰۱ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۴۷
بازدید: ۵۲
کد خبر: ۳۵۲۹۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عرضه سهام شرکت‌های تابعه تسهیل می‌شود

عرضه سهام شرکت‌های تابعه تسهیل می‌شود
‌می‌متالز - تفاهم‌نامه‌ای بین گروه مپنا و فرابورس به منظور تسهیل عرضه سهام شرکت‌های زیرمجموعه مپنا در بازار فرابورس به‌ امضا رسید.

به گزارش می‌متالز، تفاهم‌نامه‌ای با حضور مدیران عامل گروه مپنا و فرابورس ایران به‌ امضا رسید تا عرضه سهام شرکت‌های زیرمجموعه گروه مپنا در بازار فرابورس تسهیل و اجرایی شود.

محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران در این نشست اظهار داشت: بالغ بر ۴۰۰ ناشر در فرابورس هستند که نقطه مشترک همه آنها مصرف برق است.

وی ادامه داد: مهم‌ترین دغدغه ناشرین تأمین برق به صورت پایدار است که نقش برق را برجسته می‌کند که اگر بتوانیم فرآیند تأمین مالی را تسهیل کنیم نه‌ تنها به گروه مپنا بلکه به تمامی ناشران حاضر در فرابورس کمک کرده‌ایم.

شیرازی با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه امروز در راستای تسهیل عرضه سهام شرکت‌های زیرمجموعه گروه مپنا در بازار فرابورس به امضا رسید، خاطرنشان کرد: اکنون صنعت برق محرک و مولد سایر صنایع است و درصورتی که بتوانیم در آن تحرک ایجاد کنیم سایر صنایع مشکلی نخواهند داشت.

به گفته وی تأثیر ناترازی انرژی در تابستان در صنعت و رشد اقتصادی مؤثر بوده است.

مدیرعامل فرابورس ادامه داد: توافق‌نامه تسهیل و پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه گروه مپنا، می‌تواند تأمین مالی خوبی برای پروژه‌های این گروه در پی داشته باشد.

شیرازی خاطرنشان کرد: برق موتور محرک بخش مولد کشور است و هر اقدامی در راستای توسعه زنجیره انرژی به‌خصوص برق، به کلان بازار سرمایه کمک خواهد کرد.

همچنین، محمد اولیا، مدیرعامل گروه مپنا در خصوص شرکت‌هایی که در قالب این تفاهم‌نامه قرار است در بازار فرابورس پذیره‌نویسی و عرضه شوند، گفت: شرکت تولید برق پرند، توسعه آب لیان مپنا، شرکت حمل‌ونقل چندوجهی مپنا، شرکت مهندسی و ساخت لوکومتیو مپنا، شرکت آلومینیوم المهدی، شرکت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مپنا و شرکت واگن پارس مپنا در اولویت‌آماده‌سازی برای عرضه سهام در فرابورس است که بخشی در سال جاری و بخشی در سال آینده عرضه خواهند شد.

وی افزود: منابع مالی حاصل از عرضه سهام این شرکت‌ها، در پروژه‌های گروه مپنا به‌ خصوص در بخش افزایش ظرفیت تولید برق صرف خواهد شد.

در ادامه اولیا مدیرعامل شرکت مپنا با اشاره به اینکه مپنا هم در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق در بخش حرارتی و تجدیدپذیر و هم در بخش مدیریت مصرف با هوشمندسازی شبکه ورود کرده است، خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکراتی که با وزارت نیرو انجام گرفته است وزارت نیرو متعهد به تامین مالی پروژه‌های ما می‌شود که که بخش قابل توجهی از مطالبات ما از سوی دولت پرداخت شود و این منابع مالی در ایجاد ظرفیت جدید تولید برق مورد استفاده قرار گیرد.

اولیا ادامه داد: مسیر اصلی تامین مالی ما یکی بازار سرمایه است و دیگری مربوط به مطالبات کارفرمایان میشود که عدد قابل توجهی است.

وی ادامه داد: بخش اول برنامه‌های مپنا و بر اساس آنچه که وزارت نیرو اعلام کرده است مربوط به آمادگی تابستان ۱۴۰۴ است و بخش دوم هفته‌های آینده اعلام می‌شود مربوط به اقدامات مپنا در فاصله زمانی ۱۴۰۵ تا ۱۴۰۸ یعنی تا پایان عمر دولت چهاردهم و پایان برنامه هفتم توسعه است.

اولیاء با اشاره به اینکه افزایش ۷هزار و ۳۰۰ مگاواتی نیروگاه در دستورکار است خاطرنشان کرد: اکنون تمرکز ما برای سال ۱۴۰۵تا ۱۴۰۸ بر پروژه‌هایی نظیر احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و تمرکز بر بخش بخار است و در صورتی که محقق شود هم مطالبات پیمانکاران وصول می‌شود و هم در زمینه سوخت صرفه‌جویی میشود.

وی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق در تابستان امسال داشتیم که بر اساس برنامه‌ریزی که وزارت نیرو دارد، مقدار زیادی از آن برای تابستان سال آینده با مدیریت مصرف و افزایش ظرفیت جدید، پوشش داده می‌شود.

اولیاء افزود: می‌توان با اقدامات مختلف، دو سوم این ناترازی را برای تابستان ۱۴۰۴ پوشش داد که سهم مپنا در برنامه‌های وزارت نیرو برای پوشش این میزان ناترازی حدود ۷۰ درصد است.

وی خصوص قراردادی که در زمینه فشارافزایی پارس جنوبی با شرکت نفت و گاز پارس امضا شده، گفت: مپنا یکی از پیمانکاران عمومی در این قرار داد است که اسفندماه با شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس امضا شده، اما قرارداد دومی که در زمینه تأمین تجهیزات مهم این پروژه یعنی توربوکمپرسور‌ها و توربوژنراتورهاست و قرار بود در اردیبهشت‌ماه نهایی و امضا شود.

مدیرعامل شرکت مپنا در خاتمه اضافه کرد: پس از حادثه شهادت رئیس‌جمهور، پروژه برای مدتی متوقف ماند و در دولت چهاردهم طی ماه‌های آینده قرارداد تامین تجهیزات به امضا می‌رسد.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت