تاریخ: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۰۴
بازدید: ۹۱
کد خبر: ۳۵۴۵۴۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیرکل خانه کارگر:

حادثه معدن طبس به خوبی مدیریت شد

حادثه معدن طبس به خوبی مدیریت شد
‌می‌متالز - دبیرکل خانه کارگر ایران گفت: حادثه معدن طبس به خوبی مدیریت و دولت در این حادثه سربلند شد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا محجوب شب گذشته در دیدار با استاندار خراسان جنوبی در بیرجند افزود: از استاندار و مدیران استان برای مدیریت خوب حادثه معدن طبس تشکر می‌کنم؛ از لحظه اول وقوع حادثه، آن را دنبال می‌کردم و اعلام عزای عمومی در خراسان جنوبی مرهمی بر درد خانواده‌های داغدار بود.

وی تصریح کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه در گذشته انجام نشده باشد جرم اتفاق افتاده که در جای خود باید رسیدگی شود.

دبیرکل خانه کارگر هدف از حضور در خراسان جنوبی را قدردانی از استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت این حادثه و دلجویی از خانواده‌های حادثه دیده عنوان کرد و گفت: در جلسه‌ای که با حضور نماینده مردم فردوس، طبس، عشق آباد، بشرویه و سرایان برگزار شد، موارد مورد نظر بررسی و پیشنهادات لازم در این زمینه ارائه شد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر به جنبه‌های پیشگیرانه در این قبیل حوادث باید توجه شود اظهار کرد: خراسان جنوبی به خصوص طبس یکی از کانون‌های زغال سنگ کشور است و باید اقدامات مورد نیاز برای مکانیزه شدن این معادن انجام شود.

محجوب افزود: اگر به فناوری در این زمینه توجه بیشتری شود، درآمد ناشی از آن از طریق صادرات افزایش خواهد یافت.

وی گفت: معتقدیم بررسی ابعاد فنی این موضوع مهم است و امیدواریم اگر ناظران هم کوتاهی کرده اند با توجه به موارد پیشگیری، از وقوع این قبیل حوادث در آینده جلوگیری شود.

دبیرکل خانه کارگر ایران تصریح کرد: مشکل اساسی خانواده‌های متوفیان حادثه، پرداخت کامل دیه به خانواده‌هاست لذا باید به مسوولیت خود در این زمینه عمل کنیم.

وی افزود: بعضی افراد معتقدند که در حوزه معدن می‌توانیم ضریب ایمنی را با اصلاح آیین نامه افزایش دهیم و دستگاه‌های مربوط باید به مسایل ایمنی در معادن توجه ویژه‌ای داشته باشند تا از وقوع این حوادث جلوگیری شود.

خانواده‌های متوفیان حادثه معدن فراموش نشوند

استاندار خراسان جنوبی هم در این دیدار با تاکید بر اینکه خانواده متوفیان حادثه معدن طبس نباید فراموش شوند گفت: حادثه معدن طبس دارای سه بخش است که در شرایط فعلی باید بیشتر به بخش قبل از وقوع حادثه برای پیشگیری از تکرار این گونه حوادث توجه شود.

جواد قناعت با اشاره به وجود اشکالاتی در قرارداد‌های کارگران افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید موضوع نظارت بر ایجاد ایمنی در معادن را جدی‌تر بگیرند.

وی با بیان اینکه تخلیه گاز در بلوک B معدن معدنجو به راحتی انجام شد، اما در بلوک C کار خیلی سخت بود، اظهار کرد: نگرانی همه در این خصوص زمان‌بر شدن آن بود که در مدت سه شبانه‌روز مدیریت شد.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه از همه ظرفیت‌های استان برای مدیریت این حادثه به خوبی استفاده شد گفت: در کنار همه تلخی‌ها، شیرینی‌هایی هم در این حادثه وجود داشت که از جمله می‌توان به وجود رقابت بین تیم‌های HSE برای کمک به مصدومان اشاره کرد.

وی ادامه داد: طی روز‌های اخیر با ۱۵ خانواده متوفیان این حادثه در استان دیدار کرده‌ایم؛ این خانواده‌ها نباید فراموش شوند در غیر این صورت باید پاسخگو باشیم.

قناعت با تاکید بر اینکه باید پیشگیری‌های لازم برای جلوگیری از حوادث آینده انجام شود گفت: تعامل خوبی برای مدیریت این حادثه وجود داشت و بررسی‌های قضایی نیز در حال نهایی شدن است.

وی تاکید کرد: اگر قوانین لازم در این زمینه وجود ندارد، مجلس شورای اسلامی باید اقدام لازم را انجام دهد و از موازی کاری در این زمینه جلوگیری شود.

دبیرکل خانه کارگر برای شرکت در مراسم یادبود جانباختگان حادثه معدن طبس و شهدای مقاومت که امروز (دوشنبه) در این شهرستان برگزار می‌شود به خراسان جنوبی سفر کرد و سرکشی از خانواده‌های حادثه دیده معدن، بازدید معدن زغال سنگ معدنجو و دیدار با مسوولان محلی از دیگر برنامه‌های وی است.

حادثه انفجار در معدن زغال سنگ «معدنجو» طبس حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.

عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهرماه ادامه یافت و در مجموع پیکر‌های ۴۹ جانباخته از تونل‌های معدن خارج شد همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که با فوت سه نفر، شمار جانباختگان به ۵۲ نفر افزایش یافت.

حوضه زغال‌دار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی‌ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب می‌شود و به گفته مسوولان از ۱۷ شرکت معدنی در این منطقه فقط یک مجموعه مکانیزه است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان جنوبی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده