تاریخ: ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۰۷
بازدید: ۸۷
کد خبر: ۳۵۵۰۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون نظارت و تنظیم‌گری بانک مرکزی:

۸ بانک ناتراز در کشور داریم

۸ بانک ناتراز در کشور داریم
‌می‌متالز - معاون نظارت و تنظیم‌گری بانک مرکزی گفت: در حال حاضر از ۲۹ بانک موجود در کشور ۸ بانک ناتراز هستند.

به گزارش می‌متالز، محمدپور معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی در برنامه میز اقتصاد گفت: امروز ۹۰ درصد تامین مالی و تشکیل سرمایه صنایع و ... توسط نظام بانکی کشور انجام می‌پذیرد، ناترازی در نظام بانکی که سالیان سال مورد توجه ما بوده در زمینه نقدینگی بوده است. همچنین ناترازی بدهی و دارایی هم یکی دیگر از ناترازی‌های بانکی در کشور است.

او ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ درصد بانک‌های کشور ناتراز نیستند و دارای کیفیت بالای خوبی می‌باشند. همچنین از ۲۹ بانک در کشور ۸ بانک ناتراز داریم که اگر این بانک‌ها اصلاح نشوند به سمت انحلال، ادغام و یا توقف کار آن بانک‌ها حرکت خواهیم کرد.

محمدپور تصریح کرد: امروز مهمترین شاخص بانک‌ها کفایت سرمایه است. نسبت کفایت سرمایه با شرایط استاندارد مطابقت ندارد و حتی در برخی بانک‌ها این نسبت منفی است و به همین دلیل نیز تمرکز اصلی بانک مرکزی بر روی این بانک‌ها قرار دارد. 

او افزود: ترازنامه بانکی زیر ۷۰۰ همت است. البته از آنجا که برنامه‌های بانک‌ها باید به تصویب مجامع برسد و به دلیل شرایط خاص ماه‌های اخیر مبنی بر تقارن زمانی با تحولاتی همچون روند استقرار دولت جدید، امید است بانک‌ها هرچه زودتر نسبت به ارائه برنامه خود اقدام کنند.

این مقام مسوول ادامه داد: بانک‌ها در طول برنامه هفتم باید خودشان را با برنامه مطابقت دهند. امروز ۱۷ بانک باید برنامه خود را به بانک مرکزی ارائه دهند در غیر این صورت بانک مرکزی اقدامات لازم را خودش انجام خواهد داد.

عضو هیات عامل بانک مرکزی بیان کرد: در واقع امروز مسئولیت در خصوص بانک‌های دولتی در این حوزه بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است، بنابراین این وزارتخانه به همراه بانک دولتی مذکور مسئولیت دارند برنامه مربوط به افزایش سرمایه را تهیه کرده و منابع لازم را برای افزایش سرمایه تامین و برنامه را به بانک مرکزی ارائه کنند.

در ادامه پوریا فتحعلی کارشناس اقتصادی گفت: امروز خرج کشور بیشتر از دخل آن است که این موضوع باعث ناترازی در کشور شده است. ناترازی شبکه بانکی ناشی از مجموعه‌ای از ناترازی‌های اقتصادی و مالی است که این مجموعه ناترازی به نوعی به شبکه بانکی منتقل شده‌اند.

او افزود: امروز ناترازی‌های ناشی از ناترازی‌های مالی شرکت‌های دولتی حوزه انرژی قابل توجه است. امروز نظام بانکی اگر می‌خواهد اصلاح شود باید یک نظام شبکه بانکی مدرن تاسیس کنیم.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این بدین معناست که خرج بانک‌ها با دخلشان متوازن نیست و به عقیده بسیاری موجب استمرار بیماری اقتصاد کشور می‌شود و خطرات جبران ناپذیری برای آینده کشور در پی دارد.

همچنین در ادامه این برنامه میثم ظهوریان عضو کمسیون اقتصادی مجلس گفت: ۱۰ بانک دارای شاخص زیر ۸ درصد است. این بانک‌ها برای افزایش کفایت سرمایه خود هرچه سریع‌تر اقدام کنند. اگر بانک‌ها برنامه‌ای ارائه ندهند برخورد خواهد شد.

او افزود: در برخی از مواقع برخی از این بانک‌های تراز ما هم ناتراز هستند، هدف از تدوین طرح گریز بر نظام بانکی ضابطه‌مند کردن نظام بانکی کشور و همچنین تعیین ضوابطی برای فعالیت و عملکرد بانک‌ها از جمله اعطای تسهیلات است.

ظهوریان بیان کرد: در حال حاضر ۱۸ بانک کشور کفایت سرمایه آنان پایین است. ما فرصت‌های خوبی به بانک داده‌ایم ولی متاسفانه سالانه ناترازی در بانک در حال افزایش است. در قانون بانک مرکزی و برنامه هفتم هم این اجازه داده شده که برخورد با این بانک‌ها انجام شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده