تاریخ: ۰۱ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۱۰
بازدید: ۳۰
کد خبر: ۳۵۶۴۳۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
علی بابایی‌کارنامی:

نحوه پرداخت حقوق و مستمری معدنکاران در قانون کار اصلاح شود

نحوه پرداخت حقوق و مستمری معدنکاران در قانون کار اصلاح شود
‌می‌متالز - رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس حمایت حقوقی و مالی از خانواده کارگران به ویژه معدنکاران بعد از حادثه را دیر دانست و گفت: حمایت‌های مالی از کارگران باید از پیش از وقوع حوادث باشد.

به گزارش می‌متالز، «علی بابایی‌کارنامی» در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، اول آبان‌ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان قرائت گزارش مشترک کمیسیون‌های صنایع، اجتماعی و اصل نود مجلس در مورد حادثه انفجار معدن زغال سنگ پروده طبس ضمن تشکر از مجلس برای پیگیری جدی، دقیق و سریع این موضوع و تسلیت به خانواده بازماندگان این حادثه، گفت: گزارش امروز بهانه‌ای است که دولت ورود جدی به موضوعات چالش برانگیز حوادث ناشی از کار در کشور داشته باشد.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی حوادث ناشی از کار جز لاینفک کار در سراسر دنیا است، گفت: آمار حوادث در کشور ما نسبت به استاندارد‌های بین‌المللی به لحاظ کمی بیشتر است. نمایندگان مجلس به ویژه کمیسیون‌های تخصصی نباید از این مسأله به سادگی عبور کنند. ما در جریان این حادثه ۵۳ نفر از بهترین عزیزان خود در کشور را از دست دادیم، اما باید از این حوادث درس بگیریم.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، ۳۱ نفر از هموطنان ایرانی در معادن مختلف کشور جان خود را از دست دادند، عنوان کرد: نظارت بر معدن ضعف‌های متعددی دارد؛ با ۸۵۲ نفر بازرس کار نمی‌توانیم بر اجرای قوانین کار نظارت کنیم لذا باید بازرسی در کشور را برخط کرد و بدانیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

بابایی‌کارنامی یادآور شد: اگر در بلوک B و بلوک C به موقع اقدام می‌کردیم این تعداد از هم‌وطنان خود را از دست نمی‌دادیم از این رو نباید به سادگی از این اتفاق بگذریم. ما به عنوان کمیسیون تخصصی مجلس خود را مکلف و موظف می‌دانیم تا نسبت به برخی مسائل اقدامات جدی‌تری داشته باشیم.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تأکید بر برخورد جدی با متخلفان، گفت: از دستگاه قضائی می‌خواهم با عاملان، متخلفان و کسانی که نقض‌کننده قوانین کار در کشور هستند، برخورد قاطع داشته باشد و با کسی تعارف نکند. اگر کارفرما مقصر است باید با او با جدیت برخورد شود. این معدن انفال بوده و بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار شده و کارگران آن شهید این راه شدند از این رو باید دقت نظر بیشتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: ماده ۳۸۴ آئین‌نامه ایمنی بر نصب مانیتور و لوازم ایمنی توصیه داشت که انجام نشد همچنین ماده ۱۰۱ قانون کار، بازرس را ضابط قضائی می‌داند از این رو باید با ضابطان این حوزه همکاری لازم صورت گیرد. استفاده از فناوری مهم است، اما نباید هزینه آن را از جیب کارگر داد که قرارداد سفید برای کار امضا می‌کند.

بابایی‌کارنامی در ادامه با بیان اینکه در همین کشور شاهد فعالیت کارگرانی هستیم که قرارداد نداشته و نمی‌توانند از حمایت‌های بعد از حادثه برخوردار شوند که بسیار مهم است، اظهار کرد: حمایت‌های ما همواره بعد از بروز حادثه بوده که دیر است. مستمری همواره بعد از حادثه برقرار می‌شود و قوانین می‌گوید بعد از حادثه حمایت شود در حالی که حمایت باید قبل از حادثه باشد که این اتفاق نیفتد.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین به ویژه برای کارگران معدن عنوان کرد: حقوق و مزایای مستمری بعد از حادثه و فوت و یا درمان کفاف زندگی خانواده معدنکاران را نمی‌دهد لذا دولت و مجلس باید نسبت به اصلاح قوانین اقدام کنند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: امروز وظیفه داریم بر اساس اصل ۳ قانون اساسی و توصیه‌های مترقی رهبر معظم انقلاب به فکر کارگران باشیم و حاکمیت حمایت جدی کند که در غیر این صورت به رسالت خود عمل نکرده‌ایم. کارگر و کارفرما دو بال پرنده هستند که اگر هر دو حمایت شوند می‌توانند پرواز کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده