به گزارش میمتالز، در شرایط سخت اقتصادی و به جهت خروج ارز از کشور و با توجه به نیاز شرکتهای فولادی به ترانسفورماتور کورههای تخصصی، شرکت ایران ترانسفو با بیش از یک دهه فعالیت، اقدام به بومیسازی در راستای تولید این ترانسفورماتورها کرده است. لازم به یادآوری است که این شرکت نخستین ترانسفورماتور خود را در سال ۱۳۹۱ برای شرکت فولاد مبارکه اصفهان تولید کرده است. همچنین این شرکت دانشبنیان موفق شده تا آبانماه ۱۴۰۳ در حاشیه سمپوزیوم و نمایشگاه فولاد کیش، از آخرین دستاورد خود یعنی ساخت بزرگترین ترانسفورماتور کوره EAF با ظرفیت ۱۷۸.۲ مگاولت آمپر به سفارش شرکت فولاد بوتیای ایرانیان رونمایی کند.
همچنین لازم به ذکر است که شرکت فولاد بوتیای ایرانیان، در سفارش ساخت چنین دستگاه تخصصی، با پذیرش ریسک به یک شرکت دانشبنیان داخلی، این اقدام را انجام داده است تا از توان شرکتهای داخلی حمایت لازم را به عمل آورد.
در این مراسم رونمایی «محمدرضا خسرویراد» مدیرعامل شرکت فولاد بوتیای ایرانیان، در ابتدای سخنرانی خود به معرفی این شرکت پرداخت و عنوان کرد: شرکت فولاد بوتیای ایرانیان، شرکتی است که به دلیل عدم تبلیغات، کمتر شناخته شده است. با توجه به این موضوع که شعار سمپوزیوم فولاد، تاکید بر تولید فولاد بر مبنای فولاد سبز است، شرکت فولاد بوتیای ایرانیان که در ۳۰ کیلومتری شهر کرمان واقع شده است و از شروع فعالیت این شرکت نزدیک به ۷ سال میگذرد، از ابتدا در دوران طراحی آن، مبانی مورد نیاز فولاد سبز از جمله استفاده از آبهای غیرمتعارف را مدنظر قرار داده و بزرگترین پروژه فاضلاب کشور را در دست اقدام و بهرهبرداری دارد تا صد درصد آب موردنظر خود را از فاضلاب شهر کرمان تامین کند. در زمینه حملونقل ریلی نیز همزمان با ساخت کارخانه تسهیلات حملونقلی ریلی آن فراهم شده است.
وی افزود: در زمینه کمیت مصرف آب و برق، بر اساس طراحی انجامشده حداقل ۳۰ درصد از حد معمول مصرف سایر فولادسازان، آب و برق مصرف کرده است. همچنین در زمینه تولید برق، مدرنترین کارخانه نیروگاهی تایپ F با ظرفیت ۴۰۰ مگاواتی با راندمان ۵۸ درصد را در دست اقدام دارد. علاوه بر این بهعنوان هاب انرژی یک مجموعه ۴۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی را در دست احداث دارد.
وی در ادامه افزود: مجموعه ۳۴۰۰ هکتار فضای سبز در حاشیه این فولادسازی احداث شده است. همچنین به موازات این اقدامات در راستای بومیسازی، از حداکثر توان ساخت بومیسازی داخلی بهره گرفته است.
مدیرعامل شرکت فولاد بوتیای ایرانیان افزود: با توجه به تجربه ۵۰ ساله فولادسازی در ایران، گفت: ما با پشتیبانی سهامداران و اعضای هیات مدیره میدکو و شرکت بوتیا، این ریسک را پذیرفتهایم که با کمک توان داخلی، برخی تجهیزات را برای نخستینبار در کشور بسازیم که نمونه بارز آن ساخت این ترانسفورماتور است. با هماهنگی شرکت ایران ترانسفو آخرین تستهای این ترانسفورماتور در حال گذراندن است که نتایج نهایی آن را نیز متعاقبا اعلام خواهیم کرد.
خسرویراد در ادامه با اشاره به سایر اقدامات این شرکت در راستای بومیسازی عنوان کرد: نخستین ماشین سربارهبر را نیز در دست اقدام داریم که جزئیات این ماشین را در آینده نزدیک اعلام خواهیم کرد. همچنین در رابطه با استفاده از پسماند، ما بهصورت مستقیم از سرباره تولیدی برای تولید مبلمان شهری و استفاده از فرش کف جادههای کارخانه بهره گرفتهایم. علاوه بر این درباره محصولات جانبی دیگر نیز در حال تحقیق و مطالعه هستیم تا از این پسماندها بهره بیشتری بگیریم.
در ادامه این رونمایی «مهدی صادقینیارکی» مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو عنوان کرد: صنعت فولاد جزو صنایع کامودیتی بهشمار میرود و ما در صنعت ترانسفورماتورسازی جزو صنعت ساخت قرار داریم. این اتفاق مبارک یعنی همافزایی صنعت منبعمحور با صنعت ساختمحور نویدبخش روزهای خوبی برای توسعه صنعتی کشور است، چراکه بخشی که دارای توان مالی و فنی است و نقش پراهمیتی در ایجاد ارزش افزوده کشور دارد این اعتماد را به صنعت ساخت مهندسی داخلی ایجاد کرد که ماحصل آن، رونمایی از این ترانسفورماتور است.
صادقی در ادامه افزود: همچنین شایسته است از شرکت برسو به عنوان مشاور این پروژه تشکر و قدردانی کنم.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در سال ۱۳۹۱ نخستین دستگاه ترانسفورماتور در کشور تولید شد، گفت: تا پیش از این، این ترانسفورماتورها از خارج وارد میشدند؛ البته با اعتماد شرکتهای بزرگ فولادی به شرکت ایران ترانسفو ما مجددا شروع به ساخت ترانسفورماتورهای تخصصی و ویژه برای صنایع فولاد، نفت و پتروشیمی کردیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو همچنین با اشاره به تعداد ترانسفورماتورهای ساخته شده در این شرکت، تصریح کرد: به غیر از تولید مجموعه در سال ۱۳۹۱ ما در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۹ ترانس با ظرفیت حدود ۶۰۰ مگاولت آمپر تولید و به بهرهبرداری رساندیم که ۶ ترانس LF و ۳ ترانس EAF به تولید رسیده که این ترانسفورماتوری که هماکنون در حال رونمایی از آن هستیم، از نظر قدرت بزرگترین ترانس تولید شده است.
صادقی ادامه داد: در ترانسهای تولیدی، مجموعههای بزرگ صنعت فولاد به ما اعتماد کردهاند که از جمله میتوان به شرکت فولاد مبارکه و فولاد بوتیای ایرانیان و میدکو، شرکت فولاد آلیاژی ایران که یک شرکت منحصربهفرد در زمینه تولید انواع فولادهای آلیاژی است، شرکت فولاد اسفراین که یک شرکت بزرگ فولادی محسوب میشود، ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین فولادساز ایرانی و فولاد خراسان اشاره کرد.
وی همچنین یادآور شد: حدود ۱۲ میلیون یورو ارزش قراردادهایی است که در قبال آن، ترانسفورماتور تولید کردهایم.
وی در ادامه درباره ویژگیهای این ترانسفورماتور جدید که در نوع خود یک ترانس در ابعاد گسترده و بهعنوان یک ابرترانس ساخته شده، عنوان کرد: ظرفیت این ترانس ۱۷۸.۲ مگاولت آمپر با وزن ۲۰۳ تن، ارتفاع ۷.۵ متر با عرض ۴.۵ متر و طول ۸ متر است. ارزش این ترانس ۲.۶ میلیون یورو است که نسبت به نمونه خارجی حدود ۳۰ درصد ارزانتر تمام میشود.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو همچنین با اشاره به ساخت ترانسفورماتورهای جدید در این شرکت عنوان کرد: ۷ ترانس جدید به ارزش ۱۵ میلیون یورو که با سفارش بزرگان صنعت فولاد کشور انجام شده، در دستورکار شرکت ایران ترانسفو قرار دارد. این سفارشها از سوی شرکت فولاد مبارکه، فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، فولاد آلیاژی، جهان فولاد سیرجان و فولاد ارفع با ظرفیت ۶۰۰ مگاولت آمپر است.
صادقی در پایان یادآور شد: امیدواریم بتوانیم به سمت صادرات نیز پیش برویم.
همچنین در این آیین رونمایی «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیسجمهور، بیان کرد: بدون تردید آن قدر نیروی نخبه و توان دانشی همراه با منابع عظیم در کشور وجود دارد که سبب ایستادن ایران روی پای خود با وجود تمام ناملایمات جهانی و تحریمهای ظالمانه و عدم ورود فناوری به ایران شده است که اگر هر کشوری در شرایط ما گرفتار شده بود، به سرعت فرو میریخت. روی پا ماندن ایران به همت افراد دانشمند و پرتوان و مهندسان شایسته در صنعت و کارگران در بخشهای تولید دانش این مرز و بوم است.
ربیعی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز شاهد رونمایی از ترانسفورماتور داخلی هستیم که شرکت ایران ترانسفو با دانشفنی داخلی این ترانسفورماتور را ساخته است که گامهای این شرکت میتواند ثروتآفرینی بیشتری را برای کشور ایجاد کند.