تاریخ: ۰۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۳۰
بازدید: ۵۴
کد خبر: ۳۵۶۵۵۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
بازرس کل استان زنجان:

پسماند‌های روی زنجان تعیین تکلیف می‌شود

پسماند‌های روی زنجان تعیین تکلیف می‌شود
‌می‌متالز - بازرس کل استان زنجان با اشاره به اینکه تعارض‌ها و مغایرت‌هایی در اقدام دستگاه‌های متولی وجود داشت که با تشکیل جلسه‌ای، این مغایرت‌ها رفع شد و به یک نقطه توافق قانونی رسیدیم، گفت: پسماند‌های روی زنجان تعیین تکلیف می‌شود.

به گزارش می‌متالز، «سجاد ده‌ده‌جانی» امروز (چهارشنبه ۲ آبان‌ماه) در جلسه تعیین تکلیف و بررسی وضعیت انتقال پسماند روی با اشاره به ورود بازرسی کل استان به موضوع پسماند روی زنجان، اظهار کرد: این اقدام بر اساس مطالبات مردمی و خبرنگاران از مجموعه سازمان بازرسی استان مبنی بر تسریع در تعیین تکلیف پسماند‌های فرآوری روی در شهرک صنعتی زنجان در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در این راستا و با توجه به وظایف ذاتی سازمان کل بازرسی کشور در نظارت عملکرد دستگاه‌ها دارد، دستگاه‌های متولی پسماند روی را دعوت به جلسه مشترک کردیم.

بازرس کل استان زنجان با اشاره به بازدید از شهرک روی زنجان، بیان کرد: امروز در بازدید از شهرک روی زنجان شاهد انباری از پسماند‌ها بودیم که حجم این پسماند‌ها حدود ۹ تا ۱۰ میلیون تن بود.

او با اشاره به اینکه برای تعیین تکلیف این پسماند‌ها به دلیل آثار مخربی که برای محیط زیست، حیوانات، گیاهان و آب‌های زیرزمینی دارند، ورود کردیم، ادامه داد: جلسه‌ای را تشکیل دادیم و تعارضات و مغایرت‌هایی در اقدام دستگاه‌های متولی وجود داشت که با تشکیل جلسه‌ای این مغایرت‌ها رفع شد و به یک نقطه توافق قانونی رسیدیم.

ده‌ده‌جانی با بیان اینکه اقدامات دستگاه‌های متولی را با تطبیق بر قوانین مقررات برای آنها تبیین کردیم، تصریح کرد: با اجرای این مصوباتی که امروز داشتیم و نظارت‌هایی که بعد از این از سوی بازرسی کل استان زنجان انجام خواهد گرفت شاهد تسریع در تعیین تکلیف پسماند‌های موجود در شهرک روی خواهیم بود.

در ادامه، «محمدرضا یافتیان» با اشاره به دغدغه انتقال ۱۰ میلیون تن پسماند روی در زنجان، گفت: پسماند خاک‌های وارداتی روی به معضل استان تبدیل شده است. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست زنجان با اشاره به اینکه متاسفانه وضعیت سرب و روی در زنجان بحرانی شده است، اضافه کرد: تیرماه امسال اتفاق بسیار مبارکی افتاد که آن هم مصوبه‌ای بود که بر اساس آن مقرر شد اجازه احداث یا توسعه هیچ واحد روی در اطراف شهر‌ها داده نشود.

یافتیان اضافه کرد: همین موضوع باعث شد برای مقابله با این عامل آلاینده زیست‌محیطی گام نخست را محکم برداریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه در اوایل دهه ۷۰ به شکل قارچ گونه‌ای در زنجان افزایش یافت و سبب بروز مشکلات امروزی شده است، عنوان کرد: امروزه خاک‌های معدنی زنجان نمی‌تواند نیاز شرکت‌های روی زنجان را تأمین کند و همین موضوع سبب شده است شرکت‌های روی زنجان، خاک خود را از ترکیه تأمین کنند.

وی ادامه داد: خاک‌ها در این شرکت‌ها فقط ۱۵ درصد تبدیل به روی شده و ۸۵ درصد به پسماند تبدیل می‌شود؛ پسماند خاک‌های روی امروزه در زنجان انباشته می‌شود و همین پسماند‌ها به معضل جدی برای زنجان از لحاظ زیست‌محیطی تبدیل شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در حوزه پسماند روی در استان انجام شده است، گفت: اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

وی واردات خاک روی از کشور‌های مختلف را یکی دیگر از مشکلات در استان خواند و گفت: از افغانستان، ترکیه و آفریقا خاک وارد می‌شود که در کنار دپوی موجود باید برای پسماند‌های جدید نیز چاره‌اندیشی کرد.

یافتیان با اشاره به اینکه انتقال پسماند از طریق سامانه باید اتفاق بیفتد، اما به دلیل کندی سامانه فرآیند انتقال با کندی اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: درخواست داریم در این زمینه ما را یاری کنید تا سرعت انتقال تسریع پیدا کند.

«مجید گلشنی» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این بازدید، گفت: با توجه به اینکه تخصیص سهم حقوق دولتی معادن به استان باید طبق قانون در توسعه زیرساخت‌های شهر‌ها و روستا‌های مناطق معدنی هزینه شود، امیدواریم با پیگیری‌های مسوولان امر، به زودی محقق می‌شود و مبالغی که در بخش‌های مختلف مانند حقوق دولتی معادن، توسعه زیرساخت‌ها و جز ۵ بند الف ماده ۴۳ از بهره‌برداران معادن وصول شده جهت عمران و آبادانی مناطقی که معادن در آنها واقع شده به استان عودت و شاهد رشد و توسعه روستا‌ها و شهر‌های دارای مناطق معدنی استان باشیم.

رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در بحث سامانه پسماند ما نیز مشکلات را قبول داریم، اظهار کرد: در بحث انتقال شهرک روی و خارج از این شهرک به سردهات انجام می‌شود که مشکلاتی وجود دارد که کار انتقال را زمان‌بر کرده است.

«محمدحسین فغفوری» با اشاره به اینکه برای حل این مشکل جلساتی با محیط زیست نیز برگزار شده است و پیشنهاد صدور مجوز‌های ۶ و یا یک ساله را داشتیم، بیان کرد: برخی متقاضیان که دارای فعالیت مستمر هستند مجوز را یک‌ باره اخذ کنند تا با این اقدام در زمینه زمان صرفه‌جویی کرد.

فغفوری با اشاره به اینکه نظارت بر فروش و انتقال پسماند توسط سازمان صمت به صورت کامل انجام می‌شود، گفت: چرا که دولت سهمی دارد برای همین گزارش‌گیری از ورود و خروج پسماند انجام می‌شود.

رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: این اداره‌کل آمادگی دارد در همه زمینه‌ها با محیط زیست همکاری کند.

وی با اشاره به انجام اقدامات نهایی برای فروش پسماند روی در زنجان، گفت: ظرف یک ماه آینده فرآیند فروش پسماند روی در زنجان آغاز می‌شود ضمن اینکه کشف قیمت پسماند نیز انجام شده است.

فغفوری با اشاره به اینکه بسیاری از واحد‌های تولیدی روی دارای کیک‌شویی هستند، عنوان کرد: باطله‌های باقی مانده به محل لندفیل مجاز منتقل می‌شوند.

رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه دغدغه ما نیز این بود که در زمینه فروش پسماند داخل شهرک یک اقدام بهتر و مناسب برای محیط زیست است، گفت: شناسایی واحد‌های صنعتی دارای کیک‌شویی دارای تمایل انجام شده چرا که این اقدام فروش را نیز تسهیل می‌کند.

فغفوری ادامه داد: واحد خریدار پس از کیک‌شویی مسوولیت انتقال پسماند به لندفیل مجاز که در استان زنجان سردهات است را بر عهده دارد.

رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان اضافه کرد: برخی شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری جهت ساخت لندفیل تمایل دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده