تاریخ: ۰۶ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۰۹
بازدید: ۹۱
کد خبر: ۳۵۶۸۰۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پرونده تخلفات زیست‌محیطی هفت کارگاه معدنی در نور مازندران روی میز دستگاه قضا

پرونده تخلفات زیست‌محیطی هفت کارگاه معدنی در نور مازندران روی میز دستگاه قضا
‌می‌متالز - رییس اداره حفاظت محیط زیست نور از تشکیل پرونده و شکایت علیه مالکان تعداد هفت باب کارگاه تولیدی شن و ماسه به خاطر تخلفات زیست‌محیطی در این شهرستان خطه غربی استان خبر داد.

به گزارش می‌متالز، یاسر سالار روز یکشنبه افزود: در زمان حاضر طرح شکایتی که علیه صاحبان این کارگاه‌های تولیدی شن و ماسه شده، حکم قضایی برای توقف از ادامه فعالیت تعداد چهار باب کارگاه تولیدی شن و ماسه صادر شده و بقیه هم در دست بررسی است.

وی اظهار کرد: عمده تخلفات زیست‌محیطی این واحد‌های تولیدی شن و ماسه مربوط به کم توجهی به اصلاح سامانه تصفیه پساب و رهاسازی پساب‌های معدنی و رسوبات به داخل رودخانه‌های بلده این بخش ییلاقی و کوهستانی بوده است.

رییس اداره محیط زیست نور گفت: هرچند پسابی که مدت سال‌های پیش ناشی از فعالیت این کارگاه‌های تولیدی شن و ماسه به رودخانه بلده رهاسازی می‌شد در مدت ۲ سال گذشته تاکنون با احداث حوضچه‌های مخصوص و پمب برگشتی از پساب در خط تولید این مشکل حل شد، اما طبق بررسی ها، برخی از این واحد‌ها در ساعاتی از شبانه‌روز، به دور از دید عموم و کارشناسان مبادرت به رهاسازی پساب به طبیعت و رودخانه‌های این بخش می‌کنند که بسیار نگران کننده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نور، تمرکز و تعدد کارگاه‌های تولیدی شن و ماسه بدون رعایت اصول فنی در محدوده‌های خاص، رهاسازی حجم بالای گل و لای، عدم کنترل گرد و غبار، فقدان مدیریت پسماندها، حمل و بارگیری نامناسب، پایین بودن دانش عمومی کارگران و عدم آشنایی با آموزش‌های زیست‌محیطی را از مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی ناشی از فعالیت این کارگاه‌های تولیدی شن و ماسه در این بخش ییلاقی و کوهستانی برشمرد.

به گفته سالار، در زمان حاضر آلودگی‌های ناشی از فعالیت این کارگاه‌های تولیدی در محدوده‌های خاص نزدیک به هم به سیمای طبیعیت زیبای بخش بلده خدشه وارد کرده که چنین وضعیتی زیبنده مردم و حتی مسوولان این منطقه ییلاقی و کوهستانی غربی استان نیست و باید در این ارتباط با ایجاد هسته زیست‌محیطی و رابط محیط زیست می‌توان تا حدودی از چالش‌ها جلوگیری کرد.

وی با اظهار آنکه این نهاد فقط عهده دار حفظ محیط زیست عرصه‌های ملی نیست و باید همه مسوولان دستگاه‌های مرتبط پای کار بیایند، گفت: بار‌ها در بازدید‌های میدانی از سوی کارشناسان ناظر این نهاد به معدنداران توصیه و تاکید شد تا نسبت به تقویت و تجهیز کارگاه‌های خود منطبق با استاندارد‌های نوین زیست‌محیطی و پیشگیری از آلاینده‌ها اقدام کنند منتهی عده‌ای نسبت به این توصیه‌ها کوتاهی کردند و برابر قانون با آن‌ها برخورد شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نور افزود: در زمان حاضر در این بخش تعداد ۲۰ واحد تولیدی شن و ماسه فعالیت دارد که از این شمار، حدود ۱۰ باب آن دارای خطوط فرآوری و شستشو است و ضمن آنکه بازدید‌هایی که به طور پیوسته هر ماه از سوی کارشناسان این نهاد انجام می‌گیرد، نمونه برداری‌های رعایت موازین زیست‌محیطی از مصالح تولیدی و کارکرد تجهیزات این کارگاه‌ها انجام و برای دریافت نتایج به آژمایشگاه‌های مدنظر ارسال می‌شود و درصورتی اگر مشکلی داشته باشند تذکر و اخطار بابت بهسازی تجهیزات این کارگاه‌ها به مالکان آن‌ها داده می‌شود.

سالار با قدردانی از همراهی مسوولان به ویژه دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان نسبت پایش و فعالیت کارگاه‌های تولیدی شن و ماسه در این بخش افزود: در اواخر ماه گذشته بازدیدی که از فرآیند فعالیت این کارگاه‌ها با حضور مسوولان و کارشناسان مربوط انجام گرفت نتایج فعالیت این کارگاه‌ها و چالش‌ها زیست‌محیطی که برخی از آن‌ها داشتند به دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گزارش شد و نکته مهم‌تر هم مسوول این دستگاه قضا هم مهلت ۱۰ روزه به معدنداران مختلف داده است.

بخش بلده طبق شرشماری سال ۱۳۹۵ دارای هفت هزار و ۶۳۰ نفر جمعیت بومی ثابت بوده و سه برابر جمعیت متغییر و یک نقطه شهری و ۵۰ نقطه روستایی است که در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری مرکز شهر نور واقع است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مازندران

عناوین برگزیده