تاریخ: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۳۱
بازدید: ۷۲
کد خبر: ۳۵۸۲۱۸
سرویس خبر : انرژی

تولید هزار مگاوات برق در ساعت از طریق نیروگاه سازمان انرژی اتمی

تولید هزار مگاوات برق در ساعت از طریق نیروگاه سازمان انرژی اتمی
‌می‌متالز - رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در حال حاضر با ایجاد نیروگاه تولید برق توسط سازمان انرژی اتمی در هر ساعت هزار مگاوات برق تولید و به بخش برق کشور تزریق می‌شود.

به گزارش می‌متالز، امروز میز اقتصاد به بررسی چالش‌ها و راهکار‌های حل ناترازی برق با حضور مصطفی رجبی‌مشهدی مدیرعامل توانیر و حمید‌رضا صالحی نایب رئیس کمییسون انرژی اتاق بازرگانی و اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی پرداخت. 

در ابتدای این برنامه مصطفی رجبی‌مشهدی گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته آمار‌ها نشان می‌دهد که ۵ درصد در مصرف انرژی افزایش داشته ایم و رویکرد دولت آن است که بخش‌های مولد در قطعی‌های برق در اولویت نباشند.

وی ادامه داد: با وجود آنکه در تابستان هم محدودیت‌های جدی داشته‌ایم سعی کرده ایم که در قطعی‌های منظم برق بعد از ساعت ۱۷ قطعی برق نداشته باشیم و اگر هم وطنان تنها ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق داشته باشند می‌توانیم این محدودیت‌ها را کاهش دهیم و با توجه به آنکه امسال شرایط سختی داشته‌ایم امیدواریم این کمبود‌ها از طریق صرفه‌جویی جبران شود.

رجبی‌مشهدی توضیح داد: پیش‌بینی شده است که امسال زمستان سردتری داشته باشیم بنابراین شرایط ما در این بخش سخت‌تر می‌شود در نتیجه در حال برنامه‌ریزی و گفتگو با همکاران وزارت صمت و شرکت ملی گاز هستیم که بتوانیم بخشی از تقاضا را پاسخ دهیم.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۳۰ هزار مگاوات در دستور کار خود قرارداده ایم گفت: در برنامه هفتم برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۲ هزار مگاوات پیش‌بینی شده است بنابراین باید در این بخش جذابیت‌های لازم ایجاد شود و علی‌رغم آنکه در این قرارداد‌ها تعیین تکلیف شده است در نتیجه تامین منابع مالی به عنوان یک چالش اصلی مطرح شده و در این بخش نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین و هنگفتی داریم.

وی افزود: نیروگاه‌هایی که توسط صنایع احداث می‌شود رشد قابل توجهی داشته ایم و حدود ۱۸۵۷ مگاوات نیروگاه جدید احداث شده و ۲ هزار مگاوات هم بنا داریم که از طریق قانون مانع زدایی به برنامه تا پایان سال ۱۴۰۴ برسیم.

برای آنکه صنعت برق پایدار داشته باشیم باید بخشی از نیروگاه‌ها از دست دولت خارج شود

در ادامه این برنامه حمیدرضا صالحی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: ۱۹ هزار مگاوات برق فاصله بین برق تولید شده و میزان تقاضای برق است به طوری که ۶۱ هزار مگاوات برق تولید کرده‌ایم و ۷۸ مگاوات نیاز ما است که این فاصله باید به گونه‌ای در این بخش جبران شود.

وی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که در سمت تولید سرمایه‌گذاری نکردیم و هر دولتی از سرمایه‌گذاری دولت قبلی استفاده کرده است چراکه برنامه سوم اعلام کرده بود که بخشی از نیروگاه‌های در دست دولت است و در این زمینه اجازه نمی‌دهد که بخش خصوصی ورود کند.

او بیان کرد: برای آنکه صنعت برق مطمئن و پایدار داشته باشیم باید بخشی از نیروگاه‌ها از دست دولت خارج شود چراکه حدود ۳۵ درصد از نیروگاه‌ها در دست دولت است و ۶۵ درصد در دست بخش خصوصی و غیردولتی است.

وی افزود: اگر دولت کمی از اقتصاد برق عقب‌نشینی کند و صاحبان صنایع جریان نقدینگی را به بخش خصوصی واگذار کند بخش زیادی از سرمایه‌ها به این سمت هدایت می‌شود، اما امروز دولت حاضر نیست عقب‌نشینی کند و باید در مورد این مسائل صحبت کنیم.

صالحی توضیح داد: وزارت نیرو در سه تا ۴ سال گذشته پول بخش خصوصی را نداده است و مقرر شده بود که صندوق توسعه ملی بخشی از این هزینه‌ها را پرداخت کند، اما در طول ۴ سال گذشته هیچ یک از این هزینه‌ها پرداخت نشده است بنابراین برای ورود این بخش باید سرمایه‌ها جذب شود و این اقدام تنها منوط به همکاری بخش خصوصی است.

طرح تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های اتمی تا سال ۱۴۲۰

در ادامه این برنامه محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص ظرفیت تولید برق هسته‌ای کشور گفت: سازمان انرژی اتمی یک نیروگاهی دارد که در طول ۱۰ سال گذشته حدود هزار مگاوات برق در ساعت تولید می‌کند و تا به امروز حدود ۶۹ تا ۷۰ میلیارد کیلو وات برق را تزریق کرده و اولین نیروگاهی است که سازمان تاسیس کرده است.

وی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی طرح ۲۰ هزار مگاوات برای سال ۱۴۲۰ هدف‌گذاری کرده است که این نیروگاه در فاز‌های مختلف قراردارد و ما یک برنامه عملیاتی را در این بخش آغاز کرده ایم و شرایط مختلف در دست اقدام و اجرا است.

اسلامی بیان کرد: برای تولید این ۲۰ هزار مگاوات که برای سال ۱۴۲۰ است زمان‌بندی که تعهد شده را عملیاتی کرده‌ایم و در برنامه هفتم هم مقرر شده که هزار مگاوات را به سه هزار مگاوات برسانیم و برای تولید آن هم دو نیروگاه را به بهره‌برداری خواهیم رساند.

وی افزود: سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار جذاب است چراکه در یک دهه فعالیت این نیروگاه معادل ۱۰۵ میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی شده است و این میزان صرفه‌جویی حدود ۵۰ سال دیگر هم عمر دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده