تاریخ: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۵۲
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۳۵۸۵۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چشم‌انداز مثبت بازار سرمایه؛ سه عامل اصلی رشد و صعود در افق نزدیک

چشم‌انداز مثبت بازار سرمایه؛ سه عامل اصلی رشد و صعود در افق نزدیک
‌می‌متالز - بازار سهام تمام روز‌های هفته را سبز به پایان رساند. در پایان معاملات امروز (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳)، شاخص کل با افزایش حدود ۱۳ هزار و ۳۰۰ واحدی، به ۲ میلیون ۱۴۶ هزار واحد رسید و بازدهی هفتگی ۶.۴ درصد را ثبت کرد. این عملکرد منجر به شکسته شدن رکورد جدیدی برای شاخص کل در سال جاری شد. همچنین، شاخص هم‌وزن نیز رشد ۰.۸ درصدی را تجربه کرد.

به گزارش می‌متالز، در آخرین روز معاملاتی هفته (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳)، بازار سرمایه با شروعی متعادل وارد روندی صعودی شد و در نهایت با رشد خوبی در برخی گروه‌های فعال نظیر خودرویی‌ها، برقی‌ها و پالایشی‌ها همراه شد. صندوق‌های اهرمی نظیر بیدار و جهش نیز عملکرد خوبی از خود نشان دادند، به طوری که تقاضای زیادی برای آنها وجود داشت. گروه برق و نیروگاهی‌ها نیز با انتشار خبر فرموله شدن قیمت برق، تمامی نماد‌های این گروه را سبزپوش کرد.

تحلیل فنی و روند بازار

از منظر فنی و به گفته تحلیل‌گران شاخص در آخرین گام نزولی کف پایین‌تر از کف قبلی زده و الان به سقف قبلی رسیده است و اگر موفق به شکست محدوده ۲۱۶۰ شود بعد از مدت‌ها اولین سقف بالای سقف قبلی به ثبت خواهد رسید. با توجه به شکست کانال نزولی احتمال گذر از این سقف هم وجود دارد، اما ادامه حرکت شارپ نیست و با عرضه‌های سنگینی مواجه خواهد شد.

ورود پول به بازار

در روزی که پس از دو روز خروج پول از بازار، شاهد ورود ۸۶ میلیارد تومان نقدینگی به بازار بودیم، صف‌های خرید در ۲۴۲ نماد تشکیل شد و تنها ۳۹ نماد با صف فروش روبه‌رو شدند. این امر نشان‌دهنده بازگشت تقاضا و اعتماد به بازار بود. ارزش معاملات خرد در محدوده ۵,۲۰۰ میلیارد تومان ثبت شد که نشان از تحرک نسبی در بازار داشت.

اخبار مهم روز

یکی از اخبار مهم امروز مربوط به صنعت برق بود. افزایش ۵۳ درصدی نرخ برق برای نیروگاه‌ها، که نرخ برق برای سقف‌های صنعتی را به ۱۶۲ تومان رساند، موجب تقویت این صنعت شد. کارشناسان بر این باورند که این افزایش نرخ به منظور کمک به تجدید ساختار و رفع مشکلات مالی نیروگاه‌ها بوده است.

افزایش ۵۳ درصدی نرخ برق برای نیروگاه‌ها

یکی از اخبار مهم امروز، افزایش ۵۳ درصدی نرخ برق برای نیروگاه‌ها بود که موجب رشد قیمت برق برای سقف‌های صنعتی به ۱۶۲ تومان شد. این تغییر به نظر می‌رسد برای کمک به صنعت برق در جهت تجدید ساختار و رفع مشکلات مالی آن باشد، اما به گفته کارشناسان، برای حل تمامی مشکلات این صنعت، نیاز به اقدامات بیشتری است.

سیگنال‌های اقتصادی از بانک مرکزی

«محمدرضا فرزین» رئیس بانک مرکزی، اعلام کرد که رشد نقدینگی در ماه‌های اخیر به دلیل برخی تنگنا‌ها زیاد شده، اما تلاش دارند آن را در کانال ۲۵ درصد حفظ کنند. در همین راستا، «عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد، تأکید کرد که فروش اوراق نباید فشار اضافی به بازار وارد کند و پیشنهاد داده کمیته‌ای با حضور رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه برای هماهنگی در این زمینه تشکیل شود.

درخواست رئیس سازمان بورس برای افزایش معافیت مالیاتی

«حجت‌الله صیدی» رئیس سازمان بورس، در نامه‌ای به دولت و مجلس درخواست کرد که سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های تولیدی از ۷۵۰ میلیارد به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش یابد. وی هشدار داد که حذف ناگهانی این معافیت‌ها می‌تواند آسیب زیادی به بازار و شرکت‌های سهامی عام وارد کند.

عملیات بازار باز بانک مرکزی

بانک مرکزی در عملیات سی‌و‌دوم بازار باز امسال، همانند هفته‌های گذشته به جذب منابع اقدام کرد. از مجموع ۲۹۰ همت درخواست بانک‌ها، تنها ۲۳۷ همت آن تخصیص یافت. تحلیل‌گران بر این باورند که این اقدام بانک مرکزی می‌تواند نرخ بهره بین‌بانکی را تحریک کرده و کسری منابع را به آنجا منتقل کند. از طرفی این نشان می‌دهد که سیاست‌های بانک مرکزی همچنان بر جذب پول از بازار و جلوگیری از کاهش نرخ بهره متمرکز است. به همین دلیل، اگر تغییرات عمده‌ای در سیاست‌ها نباشد، انتظار کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

چشم‌انداز مثبت بازار سرمایه؛ سه عامل اصلی رشد و صعود در افق نزدیک

«مریم محبی» کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر بازار از نظر بنیادی با سه موضوع مهم مواجه است. اول، رشد و سودآوری شرکت‌ها؛ اینکه تا چه اندازه رشد آینده شرکت‌ها ادامه‌دار خواهد بود و چطور این سودسازی می‌تواند بر ارزش سهام شرکت‌ها تأثیر بگذارد. دوم، ارزندگی بازار؛ به‌ویژه با توجه به اینکه نرخ سود بانکی می‌تواند تاثیر مستقیم روی پی‌به‌ای P/E بازار بگذارد. رفتار اخیر بانک مرکزی نشان می‌دهد که کاهش نرخ بهره همچنان در دستور کار قرار دارد و این می‌تواند برای بازار سرمایه سیگنال مثبتی باشد. سوم، نگرانی‌ها در مورد جنگ و احتمال رویارویی ایران با سایر کشور‌ها که به نظر می‌رسد نسبت به گذشته کاهش یافته است، به‌ویژه با انتخاب ترامپ که رویکرد ملایم‌تری در پیش گرفته‌اند.

اگر بخواهیم این عوامل را جمع‌بندی کنیم، می‌توان گفت که بازار نسبت به آینده خوش‌بین است و در قیمت‌های مناسبی قرار دارد. همچنین صف‌های خرید مطلوب، کاهش نرخ دلار، کاهش نرخ بهره بین‌بانکی و کاهش نرخ بازار‌های کم‌ریسک، از جمله عواملی هستند که می‌توانند به تغییر روند بازار به سمت صعود کمک کنند. مهم‌ترین نشانه برای چرخش بازار، افزایش ارزش معاملات است که نشان‌دهنده ذوب شدن مجدد بازار سرمایه است. با توجه به کاهش قیمت دلار و تعدیل قیمت‌ها در دلار جهانی و اونس جهانی، به نظر می‌رسد که بازار سرمایه دوباره می‌تواند مورد توجه سهامداران قرار گیرد و این مسیر صعودی حداقل برای یک هفته آینده ادامه داشته باشد و نوید‌دهنده خروج بازار از روند نزولی باشد که از چهار سال پیش آغاز شده بود.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده