به گزارش میمتالز، به نقل از روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، «علیرضا شهیدی» خاطرنشان کرد: بسیاری از این عناصر استراتژیک به قدری حائز اهمیت هستند که در دنیای آینده که چندان هم دور نیست جای عناصر معدنی پایه را خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه دنیا در ساخت باتریهایی به سمت ساخت آن پیش میرود از مواد رادیواکتیو بهره میبرد، گفت: این باتریها طول عمر ۵۰ ساله دارند بدین معنی که از یک باتری میتوانیم برای ۵۰ سال استفاده کنیم.
به گفته معاون وزیر صمت، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور که از سال ۱۴۰۰ آغاز شد، ایجاد بانک اطلاعاتی ۵۷ عنصری را در دستور کار خود قرار داده است.
شهیدی تصریح کرد: بسیاری از عناصری که در حال حاضر شناسایی میشوند، دارای حد تشخیص کم و غیر اقتصادی هستند ولیکن با توجه به پیشرفت دانش و نیاز جامعه بشری به عناصر استراتژیک در آینده بایستی اطلاعات موجود درباره این عناصر را در یک بانک اطلاعاتی در اختیار داشته باشیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، خاطرنشان کرد: برای اینکه بدانیم در آینده از چه عناصری استراتژیک میتوانیم استفاده کنیم، به نفع ماست که امروز این عناصر را شناسایی و اکتشاف کرده باشیم.
وی تاکید کرد: حد تشخیص عناصر استراتژیک در بانک اطلاعاتی زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حد ppb است و این بدین معناست که مطالعات و اندازهگیریهای عناصر استراتژیک توسط این سازمان بسیار دقیق انجام میشود.
معاون وزیر صمت، ابراز امیدواری کرد که سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با شناسایی عناصر استراتژیک بتواند قدمی در جهت پیشبرد فعالیتهای اکتشافی و صنعتی در کشور بردارد.
منبع: روزگار معدن