تاریخ: ۰۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۵۳
بازدید: ۶۵
کد خبر: ۳۶۰۲۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» در گفتگو با «می‌متالز» عنوان کرد:

۱۲ پروژه فعال را در تجلی به پیش می‌بریم/ ۴ پروژه تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسند

۱۲ پروژه فعال را در تجلی به پیش می‌بریم/ ۴ پروژه تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسند
‌می‌متالز - شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» به عنوان یک شرکت پروژه‌محور هم‌ اکنون ۱۲ پروژه در اختیار دارد که تمامی آنها فعال هستند و حدود ۳ تا ۴ پروژه خود را در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رساند.

به گزارش می‌متالز، «مرتضی علی‌اکبری» مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» در حاشیه نمایشگاه ایران متافو در گفتگو با «می‌متالز» عنوان کرد: نمایشگاه ایران متافو امسال بسیار متفاوت از سال‌های گذشته است، تعداد شرکت‌کنندگان بسیار زیاد شده و گروه‌های مختلف از حوزه‌های معادن، فلزات و تجهیزات حضور دارند و به نظر استقبال بی‌نظیری از این نمایشگاه شده است.

۱۲ پروژه فعال را در تجلی به پیش می‌بریم/ ۴ پروژه تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد

دلایل حال خوب بورس

علی‌اکبری در پاسخ به این پرسش که حدود دو هفته است که حال بورس خوب شده، چه عواملی می‌تواند در این موضوع دخیل باشند، گفت: اصولا در بازار بورس، پیش‌بینی آینده برای آن بسیار مهم تلقی می‌شود؛ زمانی که امنیت لازم وجود داشته باشد و شرایط اقتصادی مناسبی حکمفرما شود و پیش‌بینی از آینده روشن و شفاف باشد، یا اگر قابل پیش‌بینی باشد که سودآوری شرکت‌ها در پیش‌روست و امکان صادرات و تغییرات نرخ ارز وجود دارد، این پیش‌بینی‌ها سبب می‌شود که بازار بورس نیز رونق بگیرد. معمولاً امنیت در بازار بورس بسیار اهمیت دارد، چه امنیت اقتصادی، چه امنیت کشوری و چه امنیت مرزی باشد. بازار سرمایه جزو بازار‌هایی است که با کوچک‌ترین حرکتی سیر صعودی یا سیر نزولی پیدا می‌کند. از زمانی که رئیس دولت سیزدهم دچار آن حادثه شدند و پس از آن، مدتی اوضاع مملکت در یک خلأیی قرار گرفته بود، بازار بورس در انتظار این موضوع بود که چه اتفاقی رخ خواهد داد و چه کسی اداره کشور را در دست می‌گیرد؛ هم‌اکنون کسی که عهده‌دار دولت جدید شده، شعار وفاق ملی می‌دهد و در این مدت کار‌های خوبی نیز انجام داده است. بازار بورس نیز در کنار این وفاق ملی و ثبات اقتصادی و نسبت به این موضوع که دولت در حال برقراری امنیت در مسائل برون‌مرزی است، این عوامل سبب شده که بازار سرمایه رشد بیشتری پیدا کند.

وی در ادامه افزود: البته در کنار این موضوع، برخی عوامل مهم‌تری نیز وجود دارد، یک مورد کنار گذاشتن قیمت‌های دستوری و دولتی است و همچنین کاهش وجوهی که به بهانه‌های مختلف از تولیدکنندگان دریافت می‌کردند که باید منضبط‌تر شود؛ برای نمونه در حوزه معدن حقوق دولتی و حق بهره‌برداری از معادن در سال‌های گذشته بسیار افزایش یافته است، اما هم‌اکنون به ۵۰ درصد رسیده است و این موضوع قیمت تمام‌شده محصولات معدنی و فولادی را به شدت افزایش داده و سود این شرکت‌ها که یک زمانی ۷۶ درصد بود را به زیر ۳۰ درصد رسانده است، البته نه سود ۷۶ درصد معقول بود و نه این سود ۳۰ درصدی.

۱۲ پروژه فعال را در تجلی به پیش می‌بریم/ ۴ پروژه تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد

نیاز صنعت به ارز تک‌نرخی

مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» همچنین با اشاره به تک‌نرخی شدن ارز عنوان کرد: بهتر است که ارز ما تک‌نرخی شود و این موضوع برای صنعت و اقتصاد ما بسیار واجب است. اگر این اتفاق روی بدهد، پیش‌بینی صنعت راحت‌تر خواهد بود و برای شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های واردکننده و صادرکننده بهتر خواهد شد. هر اندازه به ارز تک‌نرخی نزدیک‌تر شویم به ثبات اقتصادی بیشتری خواهیم رسید و سود بازار سرمایه نیز می‌تواند افزایش یابد.

پروژه‌های در دست اجرای شرکت تجلی

مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» در پاسخ به این پرسش که اهم فعالیت‌های شما در شرکت بر چه حوزه‌هایی متمرکز است و چه نویدی را برای سرمایه‌داران خرد دارید، عنوان کرد: من از صبوری سهامداران خرد تشکر دارم که حدود ۳ سال است که ما را تحمل کردند، هرچند در این مدت شاهد رشد قیمت‌ها نیز بودیم و قیمت سهام ما به حدود ۲۷۰ تا ۲۸۰ تومان رسیده است، البته هم‌اکنون ۲۱۰ تومان است. در این‌ مدت یک افزایش سرمایه ۴۰ درصدی داشته‌ایم که یک مقداری از کاهش قیمت ما به خاطر این افزایش سرمایه بوده و یک مقداری نیز به‌ خاطر کاهش خود بازار سرمایه رخ داده است.

علی‌اکبری افزود: هم اکنون شرایطی در بازار سرمایه حکمفرما شده و بازار تا حدودی رشد کرده، اما سهام ما به اندازه کافی رشد نکرده و این باعث گله‌مندی ما از بازار سرمایه است، چراکه شرکتی مانند شرکت ما پروژه‌محور است و پروژه‌های مختلفی را دنبال می‌کند و هم اکنون ۱۲ پروژه در اختیار دارد که تمامی آنها فعال هستند و ساخت فیزیکی دارند و به صورت مناسبی پیشرفت کرده‌اند. همچنین حدود ۳ تا ۴ پروژه شرکت تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهند رسید.

۱۲ پروژه فعال را در تجلی به پیش می‌بریم/ ۴ پروژه تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد

پروژه‌های آماده افتتاح تجلی

وی درباره پروژه‌های آماده افتتاح شرکت «تجلی» تصریح کرد: امسال پروژه کلاف در فولاد سرمد ابرکوه را به صورت غیررسمی به بهره‌برداری رساندیم، البته تا آخر آذرماه نیز به صورت رسمی آن را افتتاح خواهیم کرد. پروژه عناصر نادر خاکی را نیز داریم. دو معدن را در اختیار داریم که ۱۲۵ میلیون تن به ذخایر اکتشافی ما افزوده‌اند. هم اکنون نیز کارخانه کوچک مقیاسی در حوزه عناصر نادر خاکی ساخته‌ایم که به مرحله تست رسیده و نتیجه مثبتی داشته که به زودی آن را بهره‌برداری خواهیم کرد. پس از آن نیز کارخانه عناصر نادر خاکی را به تولید انبوه خواهیم رساند که که این کارخانه برای نخستین‌بار است که در خاورمیانه و آفریقا راه‌اندازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» همچنین در پاسخ به این پرسش که قرار بود معدن کار باختر و فولاد سرمد ابرکوه در بورس پذیرش شوند، کار آنها به کجا رسید، عنوان کرد: پذیرش فولاد سرمد ابرکوه در حال انجام و در حال طی کردن روال قانونی است. معدن کار باختر را نیز به فرابورس بردیم که در آنجا شرطی برای ما قرار دادند که ما هنوز نتوانستیم آن شرط را برآورده کنیم؛ به دنبال این موضوع هستیم که زمانی معامله ما با صبانور تکمیل شود، سهم خود را در معدن کار باختر افزایش دهیم تا آن زمان بتوانیم با قدرت بیشتر و مدیریت بهتری در بازار بورس حضور داشته باشیم.

علی‌اکبری در ارتباط با پذیرش شرکت معدن کار باختر در بازار سرمایه ادامه داد: فرابورس از ما خواسته است که قرارداد بلندمدت با کارفرما ببندیم که این قرارداد برای ما مقدور نیست. شرکت‌های پیمانکاری در یک مزایده شرکت می‌کنند که در صورت برنده شدن پروژه را به اتمام می‌رسانند و پس از آن یک قرارداد دیگری را شروع می‌کنند. برای نمونه شرکت معدن کار باختر در شرکت صبانور ۳ تا ۴ قرارداد را اجرا می‌کند.

وی همچنین افزود: از سوی دیگر، باطله‌برداری معدن جانجا را برعهده گرفته‌ایم. در مزایده‌ای که اخیرا شرکت چادرملو برگزار کرده، مشارکت داشته‌ایم که این موضوع نیاز به توضیح و پیگیری بیشتر دارد.

مدیرعامل شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» همچنین در پاسخ به این پرسش که شرکت سپهر تجلی ایرانیان و موضوع زغال سنگ آن با ایمپاسکو به کجا رسیده، عنوان کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی (ایمپاسکو) یک تعهداتی برای ما داشت از جمله اینکه تونل شماره ۱۰ را در اختیار ما قرار دهد که طی سه سال کار‌هایی انجام داده بودند که با مشکلات محیط زیست روبه‌رو شدند و ما از آنجا اخیرا بیرون آمده و در حال فسخ قرارداد هستیم. اگر بخواهیم بیشتر از این در این پروژه باقی بمانیم، چون به تعهدات خود عمل نکردند، ما متضرر خواهیم شد و آن شرکت در حال تسویه با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در زمینه زغال سنگ است، ولی کار‌های جدیدی را در حال مذاکره برای معادن جدید هستیم.

۱۲ پروژه فعال را در تجلی به پیش می‌بریم/ ۴ پروژه تجلی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد

پروژه ورق الکتریکی

علی‌اکبری همچنین درباره پروژه ورق الکتریکی عنوان کرد: ابتدا قرار بود پروژه ورق الکتریکی را در بندرعباس اجرا کنیم، در این زمینه با فولاد مبارکه یک شراکتی انجام دادیم، هم اکنون ۱۷ درصد سهام ورق‌های الکتریکی را داریم، ۱۷ درصد دیگر آن نیز متعلق به شرکت ایران‌ ترانسفو و مابقی آن نیز متعلق به فولاد مبارکه به عنوان سهامدار عمده است. این پروژه هم اکنون در اصفهان در حال اجراست که کار‌های مطالعاتی آن به اتمام رسیده است. هم اکنون نیز در حال مذاکره با شرکت‌های خارجی بابت فاینانس و تامین ماشین‌آلات آن هستیم. همچنین علاوه بر این پروژه، قصد داریم در زمینی در بندرعباس یک واحد فولاد آلیاژی تاسیس کنیم که در حال اتمام کار‌های اولیه آن هستیم.

هیمکو و بحث لجستیک

وی در پاسخ به این پرسش که آخرین وضعیت شرکت مدیریت بین‌المللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو) به کجا رسیده است، گفت: شرکت هیمکو نزدیک به یک سال است که بسیار فعال شده و در دریا در حال پیشروی است و قرارداد آن با سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بسته شده و الحاقیه آن نیز نهایی شده است. هیمکو همچنین دو قرارداد با شرکت گل‌گهر و گهرزمین منعقد کرده تا بتواند سرویس‌های لازم را از هم اکنون به این دو شرکت که کار‌های صادراتی دارند و در بندر با معضلاتی جهت انبار مواد فله معدنی برای صادرات و واردات روبه‌رو هستند، ارائه بدهد و بخشی از کار انبار مواد فله معدنی آنها را برعهده گرفته است. هیمکو از هم اکنون ضمن تکمیل احداث اسکله می‌تواند در مورد مزبور به این دو شرکت سرویس ارائه بدهد و برای خود درآمدزایی ایجاد کند.

گفتگو از علیرضا جعفری نژاد؛ پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می متالز)

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت