تاریخ: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۶
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۳۶۱۱۱۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

کاهش درآمد تولیدکنندگان روی و سرب به دنبال چالش‌های داخلی و خارجی

کاهش درآمد تولیدکنندگان روی و سرب به دنبال چالش‌های داخلی و خارجی
‌می‌متالز - تولیدکنندگان روی و سرب در ۸ ماه ابتدایی سال جاری با چالش‌های بسیاری از جمله نوسانات قیمت جهانی و محدودیت‌های توزیع انرژی مواجه بودند و به دنبال آن درآمد بسیاری از این تولیدکنندگان نسبت به ۸ ماه اول ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

به گزارش می‌متالز، تولیدکنندگان سرب و روی در جهان ماه‌های پر نوسانی را در سال ۲۰۲۴ سپری کردند. در اواسط سال تقاضا برای این دو فلز افزایش یافت و قیمت هر دو رشد کرد ولی تب تقاضا خیلی زود فروکش کرد تا روی و سرب آخرین ماه‌های سال میلادی را کم تقاضا سپری کنند. افت تقاضا و کاهش قیمت درآمد بسیاری از تولیدکنندگان روی و سرب در جهان را متأثر کرد. در بازار داخلی نیز داده‌ها نشان می‌دهد تولیدکنندگان در کنار مشکل نوسانات قیمت با چالش‌هایی مانند محدودیت توزیع آب و برق نیز مواجه بودند و نتیجه آن کاهش درآمد بسیاری از آنها در ۸ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ بود. درآمد آبان‌ماه تعدادی از تولیدکنندگان روی و سرب به قرار نمودار زیر است:

کاهش درآمد تولیدکنندگان روی و سرب به دنبال چالش‌های داخلی و خارجی

فاسمین بزرگ‌ترین تولیدکننده داخلی در گروه مورد بررسی است. درآمد آبان‌ماه فاسمین به ۴۸۳ میلیارد تومان می‌رسد. فگستر، فرآور و فروی نیز به ترتیب با درآمد‌های ۲۴۳، ۱۷۵ و ۱۷۱ میلیارد تومانی در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. در این دسته تولیدکنندگان کوچک‌تری با درآمد ماهانه کمتر از ۲۰ میلیارد تومان نیز قرار می‌گیرند. با ثبت رقم فروش آبان‌ماه درآمد ۸ ماه ابتدایی این تولیدکنندگان به قرار نمودار زیر است:

کاهش درآمد تولیدکنندگان روی و سرب به دنبال چالش‌های داخلی و خارجی

فاسمین بزرگ‌ترین تولیدکننده این گروه در ۸ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به درآمد ۲۶۹۴ میلیارد تومانی رسید، فگستر و فرآور نیز به ترتیب با درآمد‌های ۸۹۱ و ۷۸۸ میلیارد تومانی در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. کاما و کیمیا که در آبان‌ماه کمتر از ۱۰ میلیارد تومان درآمد داشتند در مجموع ۸ ماه اول سال به ترتیب ۴۸۷ و ۴۴۴ میلیارد تومان درآمد داشتند. فروش این دو شرکت در آبان‌ماه پایین‌تر از میانگین سالانه بود.

میانگین فروش ماهانه کاما در سال ۱۴۰۳ به عدد ۶۹ میلیارد تومان می‌رسد ولی فروش این شرکت در آبان‌ماه بیش از ۹۰ درصد کاهش پیدا کرد. میانگین فروش ماهانه کیمیا نیز در سال ۱۴۰۳ برابر با ۶۲ میلیارد تومان بود ولی در آبان تنها ۹ میلیارد تومان فروخت. نسبت درآمد این شرکت‌ها در ۸ ماه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته به قرار نمودار زیر است:

کاهش درآمد تولیدکنندگان روی و سرب به دنبال چالش‌های داخلی و خارجی

در گروه تولیدکنندگان مورد بررسی درآمد ۸ ماهه فسرب نسبت به سال گذشته ۷۸ درصد افزایش یافته است، سپس فگستر، زنگان و فروی نیز با افزایش درآمد نسبت به سال گذشته در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند ولی درآمد فاسمین در بازه زمانی مورد بررسی ۳۲ درصد کاهش یافته است. درآمد فزرین نیز ۳۴ درصد افت کرد. فتوسا، فرآور، کاما و کیمیا از جمله سایر تولیدکنندگان روی و سرب درآمد کمتری در ۸ ماه ابتدایی سال جاری نسبت به ۸ ماه اول ۱۴۰۲ کسب کرده‌اند. به طور میانگین درآمد ۱۰ تولیدکننده مورد بررسی در گروه روی و سرب در ۸ ماه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد افزایش یافته است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده