به گزارش میمتالز، افزایش درصد فروش ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه، رویدادی است که میتواند تأثیرات قابل توجهی بر اقتصاد یک کشور داشته باشد. این تأثیرگذاری به عوامل مختلفی از جمله اندازه این شرکتها، نوع محصولات یا خدمات ارائه شده و شرایط کلی اقتصاد بستگی دارد.
همچنین، تغییرات قابل توجه در میزان فروش صنایع، به ویژه زمانی که این تغییرات بیش از۲۰ درصد باشد، میتواند دلایل متعددی داشته باشد که برخی از آنها به صورت کلی و برخی دیگر به عوامل خاص هر صنعت و شرایط اقتصادی بستگی دارند.
در گزارش اداره میز صنعت، به دلایل تغییرات بالای ۲۰ درصد مبلغ فروش در آبان ۱۴۰۳ نسبت به مهر ۱۴۰۳، اشاره شده است.
در صنعت فنی و مهندسی نماد «رمپنا» با تغییر ۳۴۱ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش در مبلغ فروش را ایجاد کرده است. بر این اساس، عمده علل تغییرات این نماد ناشی از افزایش درآمد عملیاتی ناشی از قراردادهای فروش تجهیزات، کالا و خدمات و برق به مبلغ ۱۳،۲۵۷،۴۰۰ میلیون ریال بوده است. (این مقداردر ماه گذشته صفر بوده است)، همچنین، افزایش درآمد عملیاتی این نماد ناشی از قرارداد طرحهای گازی به مبلغ ۸،۵۸۱،۳۰۰ میلیون ریال بوده است. (این مقدار در ماه گذشته صفر بوده است)
در این صنعت، نماد «ذوب» با افزایش مقدار فروش داخلی و صادرات میلگرد به ترتیب به میزان ۵۶ و ۹۷۲درصد، افزایش مقدار فروش داخلی تیرآهن به میزان ۱۵درصد و افزایش مقدار فروش داخلی شمش چدن به میزان ۲۰۵۷ درصد، توانست ۳۵ درصد افزایش در مبلغ فروش نسبت ماه گذشته ایجاد کند.
در عین حال، «فخوز» با افزایش مقدار فروش صادراتی بلوم و بلیت به میزان ۴۲۱ درصد توانست ۳۴ دصد افزایش در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته ایجاد کند. «فجهان» نیز با کاهش مقدار فروش داخلی آهن اسفنجی به میزان ۸۳ درصد و کاهش مقدار فروش داخلی میلگرد به میزان ۲۶ درصد روبهرو بوده که این امر باعث کاهش ۴۰ درصدی مبلغ فروش نسبت ماه گذشته بوده است.
در صنعت کانههای فلزی نماد «کچاد»، با افزایش مقدار فروش صادراتی فولاد به میزان ۲۹۹۹۶ تن (این مقدار در ماه گذشته صفر بوده است) و افزایش مقدار فروش داخلی گندله و کنسانتره آهن به ترتیب به میزان ۱۰۶و ۱۹ درصد توانست ۴۲ درصد افزایش را در مبلغ فروش نسبت ماه گذشته را ایجاد کند.
همچنین، نماد «کگل» به دلیل کاهش مقدار فروش داخلی گندله به میزان ۲۸ درصد و به صفر رسیدن مقدار فروش صادراتی کنسانتره سنگ آهن (این مقدار در ماه گذشته ۲۸۵،۳۱۹ تن بوده است) ۲۸ درصد کاهش در مقدار فروش نسبت به ماه گذشته داشته است.
نماد «کگهر» به دلیل کاهش مقدار فروش داخلی گندله بورس کالا به میزان ۴۵ درصد، با کاهش ۳۰ درصدی در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته روبهرو شده است. نماد «کنور» نیز به دلیل به صفر رسیدن مقدار فروش صادراتی کنسانتره (این مقدار در ماه گذشته ۴۵،۸۱۹ تن بوده است)، ۴۴ درصد کاهش در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته داشته است.
در صنعت رایانه، نماد «سپ» به دلیل افزایش درآمد پین و اعتبار فروخته شده درگاهها به میزان ۴۲ درصد، افزایش ۲۴ درصدی در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته ایجاد کرده است.
افزون براین، دادههای اداره میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد؛ در صنعت محصولات شیمیایی، نماد «شخارک»، با افزایش مقدار و نرخ فروش صادراتی متانول به ترتیب به میزان ۲۰۴ و ۱۹ درصد به افزایش ۱۰۸ درصدی مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته منجر شده است.
از سوی دیگر نماد «شیران»، افزایش مقدار فروش داخلی برشهای استحصالی از هیدروکربورهای تهیه شده از سایر منابع به میزان ۸۶ درصد، افزایش مقدار فروش داخلی الکیل بنزین خطی به میزان۳۳ درصد، توانست ۳۹ درصد افزایش در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته ایجاد کند.
همچنین، نماد «شپدیس» به دلیل افزایش مقدار فروش صادراتی اوره گرانول فله به میزان ۴۸ درصد، ۲۵ درصد افزایش در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته ایجاد کرده است.
نماد «کرماشا» نیز به دلیل کاهش مقدار فروش داخلی اوره کشاورزی به میزان ۴۷ درصد، کاهش مقدار فروش صادراتی اوره فله به میزان۱۷ درصد، ۲۲ درصد کاهش را در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته داشته است.
در عین حال، نماد «زاگرس» به دلیل کاهش مقدار فروش صادراتی متانول به میزان ۴۴ درصد، در مبلغ فروش ۴۰ درصد کاهش نسبت به ماه گذشته داشته است.
در صنعت خودرو، نماد «خساپا» به دلیل کاهش مقدار فروش داخلی، خانواده X ۲۰۰ (تیبا، کوئیک و ساینا) و سایر محصولات، وانت ۱۵۱ و شاهین به ترتیب به میزان ۳۲، ۹۳، ۴۱و ۲۸ درصد، با کاهش ۴۱ درصد در مبلغ فروش در یک ماه گذشته روبهرو بوده است.
در صنعت عرضه برق، گاز، بخارو آب گرم، نماد «مبین» با شکایت شرکت پتروشیمی زاگرس، نرخنامه سرویسهای جانبی سال۱۴۰۰ در هیت عمومی دیوان عدالت اداری ابطال شد. از این رو، تا حصول نتیجه نهایی، گزارش ماهانه تولید و فروش آبانماه سال ۱۴۰۳ بدون اعمال نرخ افشاء شده و ۱۰۰ درصد کاهش در مبلغ فروش ایجاد کرده است.
در صنعت بانکها و موسسات اعتباری، نماد «وپارس» با افزایش درآمد عملیاتی سرمایهگذاریها به مبلغ ۴۶۶،۹۸۵،۸۴۰ میلیون ریال (این مقدار در ماه گذشته صفر بوده است)، نسبت به ماه گذشته ۱۶۲۴درصد افزایش در مبلغ فروش داشته است.
نماد «وپارسا» نیز با افزایش درآمد عملیاتی تسهیلات اعطایی به میزان۵۳ درصد، نسبت به ماه گذشته ۵۲درصد افزایش در مبلغ فروش داشته است. نماد «وتجارت» هم به دلیل افزایش درآمد عملیاتی اوراق بدهی و تسهیلات اعطایی به ترتیب به میزان ۱۵۴۴ و ۱۲ درصد، توانست ۲۲ درصد افزایش در مبلغ فروش نسبت به ماه گذشته داشته باشد.