تاریخ: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۵۵
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۳۶۱۹۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۵۲ هزار واحدی شاخص کل در روز نیمه‌تعطیل؛ محوریت با شرکت‌های دلاری و شاخص‌ساز

رشد ۵۲ هزار واحدی شاخص کل در روز نیمه‌تعطیل؛ محوریت با شرکت‌های دلاری و شاخص‌ساز
‌می‌متالز - بازار سرمایه در روز نیمه‌تعطیل، پس از عبور از سقف تاریخی، معاملات پرحجمی را پشت سر گذاشت. هرچند در ابتدای بازار شاهد موج عرضه و افزایش قدرت سرانه فروش بودیم، اما به تدریج از شدت فروش کاسته شد و بازار از حالت هیجانی خارج شد.

به گزارش می‌متالز، صندوق‌های اهرمی نیز امروز (یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳) با وضعیت متعادلی همراه بودند. به‌جز صندوق‌های "بیدار" و "اهرم" که همچنان با حباب منفی مواجه بودند، دیگر صندوق‌های اهرمی با صف‌های خرید سنگین به کار خود ادامه دادند.

در شرایطی که گروه‌های خودرویی، انبوه‌سازی و برخی نماد‌های ریالی در مسیر منفی قرار داشتند، حرکت مثبت بازار عمدتاً بر دوش شرکت‌های دلاری، نماد‌های بزرگ و شاخص‌ساز بود.

در پایان معاملات، شاخص کل با رشد ۵۲ هزار واحدی به ارتفاع ۲ میلیون و ۶۵۳ هزار واحد رسید و بار دیگر نشان داد که بازار سرمایه در مسیر صعودی خود ثابت‌قدم است.

شاخص هم‌وزن بازار سرمایه در پایان معاملات امروز (یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳) با رشد ۱.۴ درصدی همراه شد و روند صعودی خود را حفظ کرد.

ارزش معاملات خرد نیز به سطح ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید که سومین رکورد در یک سال و نیم گذشته محسوب می‌شود.

با متعادل‌تر شدن معاملات، میزان ورود نقدینگی نسبت به روز گذشته کاهش یافت، اما همچنان جریان ورودی پول به بازار مثبت باقی ماند و نزدیک به هزار میلیارد تومان ثبت شد.

در دومین روز معاملاتی هفته، گروه‌های بانکی، خودرویی و فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را به ثبت رساندند. در میان گروه بانکی، بانک ملت با صف خرید سنگین پیشتاز بود و بانک‌های اقتصاد نوین و تجارت نیز با معاملات مثبت همراه شدند.

همچنین، در ادامه روند ورود نقدینگی به سهام، صندوق‌های درآمد ثابت همچنان شاهد خروج پول بودند و ۱،۱۰۳ میلیارد تومان خروج نقدینگی را ثبت کردند. در مقابل، در صندوق‌های طلا ورود پول ۱۶۵ میلیارد تومانی به این صندوق‌ها رقم خورد.

اخبار و نظرات مهم بازار سرمایه

در پی تعطیلی ادارات استان تهران، حراج شمش طلا که قرار بود امروز (یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳) برگزار شود، به تعویق افتاد و این جلسه به روز سه‌شنبه (۲۷ آذر) موکول شد.

توافقی یا همان نیمایی سابق به قیمت ۵۹،۶۴۷ تومان رسید و فاصله دلار مبادله‌ای با بازار آزاد همچنان ۲۶ درصد است. در حال حاضر دلار در بازار آزاد با نرخ ۷۵،۰۰۰ تومان معامله می‌شود. برخی تحلیل‌گران این اختلاف قیمت را به وضعیت بورس مرتبط دانسته و معتقدند که افزایش قیمت مواد اولیه موجب رشد بورس خواهد شد.

«رضا عیوضلو» معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس، در برنامه «میز اقتصاد» اعلام کرد که در صورت کاهش نرخ سود در روز‌های آینده، بازار سرمایه احتمالاً شاهد رونق بیشتری خواهد بود. وی همچنین گفت که تغییر دامنه نوسان در حال حاضر در دستور کار هیات مدیره سازمان بورس قرار ندارد.

«محمدرضا پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت، تغییر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی را مثبت ارزیابی کرد و تأکید کرد که این تغییرات باعث جهش صادراتی خواهند شد که تأثیرات آن بر بازار سرمایه نیز قابل مشاهده خواهد بود. وی همچنین گفت که با اجرای نرخ توافقی، نرخ ارز آزاد نیز کاهش خواهد یافت، هرچند که این موضوع مشروط است.

پورابراهیمی همچنین هشدار داد که نوسانات شدید بازار نشان‌دهنده رویکرد غیرحرفه‌ای است و از سرمایه‌گذاران خواست که با تحقیق و آگاهی وارد بازار سرمایه شوند تا مشکلات مشابه سال ۹۹ برای آنها تکرار نشود.

در گزارشی از سنا، نسبت قیمت به درآمد بازار سهام (P/E) در آبان امسال به ۶.۳ مرتبه رسید که نشان‌دهنده کاهش این نسبت از محدوده ۷ مرتبه در اردیبهشت به ۵.۷ مرتبه در مهرماه و سپس ۶.۳ مرتبه در آبان است.

رشد پایدار بورس با ورود نقدینگی جدید؛ پیش‌بینی تداوم صعود تا ۳ میلیون واحد

«شهرام عجمی» کارشناس بازار سرمایه، اظهار داشت: امروز نیز مانند روز‌های گذشته، بازار سرمایه و شاخص‌های آن با رشد همراه بودند. شاخص کل با افزایش ۲ درصدی به بالای ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار واحد رسید و شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۱.۴ درصدی از مرز ۵۶ هزار واحد عبور کرد.

وی افزود: یکی از نکات جالب توجه امروز (یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳)، ارزش معاملات بود که به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید. این عدد نشان‌دهنده ورود منابع جدید به بازار سرمایه است، چه از سمت صندوق‌های درآمد ثابت و چه از سرمایه‌گذاران بیرون از بازار. به نظر می‌رسد بازار سرمایه با توجه به جایگاهی که در میان دولت‌مردان و سیاست‌گذاران اقتصادی پیدا کرده است و در ماه‌های اخیر بار‌ها به آن تأکید شده، در حال بازیابی خود است.

عجمی ادامه داد: امیدواریم شاهد افزایش اعتماد عمومی به بازار سرمایه باشیم تا سایر مردم نیز سرمایه‌های خرد خود را به این بازار بیاورند. با توجه به عوامل مختلف اقتصادی، به‌ ویژه حذف دلار نیمایی که زمینه‌ساز فساد و رانت بوده و جایگزینی آن با ارز آزاد، می‌توان انتظار داشت که رشد شاخص‌های بورس تداوم یابد. این روند طبیعتاً به افزایش سودآوری شرکت‌ها، به‌ خصوص در گروه‌های پتروشیمی، فولادی و هلدینگ‌های مرتبط که حدود ۶۰ درصد بازار را تشکیل می‌دهند، کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که بازار سرمایه، مانند تمام اقتصاد‌های پیشرفته دنیا، جایگاه واقعی خود را پیدا کند و نقش مؤثری در اقتصاد ایفا کند. خوشبختانه، با استقرار تیم اقتصادی جدید دولت و تغییر رویکرد به سمت حمایت از بازار سرمایه، شاهد هستیم که اعتقاد به حذف قیمت‌گذاری دستوری و کشف قیمت از طریق عرضه و تقاضا در حال تقویت است. بر همین اساس، پیش‌بینی می‌شود که این روند صعودی ادامه یابد و شاخص کل تا پایان سال به سطح ۳ میلیون واحد برسد. همچنین، رشد بازار سرمایه در سال آینده نیز قابل انتظار است.

عجمی تأکید کرد: با افزایش اعتماد عمومی، سرمایه‌های خرد به تدریج وارد بازار سرمایه خواهند شد و این امر به رشد صنعت و اقتصاد کشور کمک می‌کند.

در خصوص صندوق‌های طلا نیز وی گفت: با توجه به وجود ریسک‌های سیستماتیک در منطقه و چشم‌انداز جهانی نسبت به فلزات گران‌بها، توصیه می‌کنم که بخشی از پورتفوی سرمایه‌گذاران به این صندوق‌ها اختصاص یابد. این صندوق‌ها گزینه‌ای مناسب و کم‌ریسک برای سرمایه‌گذاران هستند و می‌توانند فرصت جذابی برای کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری در بازار طلای کشور هستند، فراهم کنند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده