به گزارش میمتالز، «میثم نصیری» سرپرست نظارت، استخراج و اکتشاف معدن طلای مادوفتی تفتان در گفتگوی اختصاصی با «میمتالز» درباره این معدن عنوان کرد: سال ۱۳۹۵ کار اکتشاف دستگاهی این منطقه را آغاز کردیم که کار با نمونهبرداری سطحی شروع شد. سپس جادهسازی انجام گرفت و مسیر جادهای را ساختیم که به بالای کوه مادوفتی میرسد و از طریق این جاده، نخستین دستگاه حفاری اکتشافی را بالا آوردیم تا اکتشافات عمقی آنجا را انجام بدهیم. از اواسط سال ۱۳۹۶ اکتشافات عمقی مادوفتی آغاز شد و حدود ۱۹ هزار متر حفاری انجام دادیم؛ در ابتدا گمانهها با فواصل ۱۰۰ متری حفاری شدند، اما در اکتشافات تکمیلی حفاری گمانهها را با فاصله ۵۰ متری انجام دادیم. هم اکنون در ضلع جنوبی و غربی مادوفتی در حال انجام کار هستیم تا به میزان ذخایر خود اضافه کنیم.
نصیری در ادامه خاطرنشان کرد: ذخیره قطعی این معدن تاکنون ۲۶ میلیون تن کانسنگ طلا است که شامل یکچهارم معدن مادوفتی میشود. مابقی آن گمانههای ۱۰۰ متری است که باید مابین آن با گمانهای ۵۰ متری پر شود، زیرا کانسنگ طلا بسیار حساس است تا از این طریق بتوانیم به ذخایر قطعی برسیم. در کل بالای ۱۰۰ میلیون تن ذخیره کانسنگ طلا برای این معدن پیشبینی شده است.
وی در ادامه یادآور شد: به غیر از این محدوده، محدودههای دیگری نیز وجود دارد که به محدوده انجیرک معروف است که آن نیز متعلق به شرکت پارس تامین است که اکتشافات سطحی آن منطقه نیز انجام گرفته است که هم اکنون به دلیل پارهای از مشکلات فعلا متوقف شده است.
سرپرست نظارت، استخراج و اکتشاف معدن طلای مادوفتی در ادامه با اشاره به اقدامات پارس تامین در زمینه ایجاد زیرساختهایی در این منطقه خاطرنشان کرد: در این منطقه حدود ۱۰۰ کیلومتر جادهسازی صورت گرفته که در این راستا هم ترمیم جادههای روستایی انجام شده و هم با ارائه خدمات اجتماعی بوده است، برای نمونه به مدت ۱۰ ماه بیل و بلدوزر در اختیار اهالی روستاها قرار گرفته است که خسارتهای سیل را جبران کنند که همچنان دو بیل در اختیار اهالی قرار دارد.
نصیری در ادامه افزود: همچنین حفظ محیط زیست این منطقه در دستور کار ما قرار دارد و به ازای هر منطقهای که حفاری میشود ما درختکاری و کاشت گیاهان دارویی انجام میدهیم. علاوه بر این به میزان دو تن بذر متناسب با این اقلیم را بذرکاری کردهایم. در کل در حوزه محیط زیست استاندارد اول کشور را در این طرح پیادهسازی کردهایم که برگرفته از نمونههای عالی از کشورهای خارج است.
وی به میزان اشتغالزایی این طرح نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون افزون بر ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در این منطقه مشغول به کار شدهاند، البته به واسطه این طرح اشتغال غیرمستقیم نیز صورت گرفته و حتی سبب مهاجرت معکوس به روستاها شده است. چند سال پیش بحث حاشیهنشینی در اطراف شهرهای زاهدان و خاش و ... مطرح بود، اما با راهاندازی طلای تفتان معضل حاشیهنشینی زاهدان و خاش از بین رفته و مردم به روستاهای خود بازگشتهاند.
سرپرست نظارت، استخراج و اکتشاف معدن طلای مادوفتی در پاسخ به این پرسش که آیا با معارضین محلی نیز روبهرو بودید، بیان کرد: اتفاقا روستاهای اطراف معدن بسیار با ما همکاری داشته و بسیار از ما دفاع کردند. زمانی که مردم شاهد هستند که جوانان خود در این منطقه مشغول به کار شدهاند و اگر مراتع بالادست را اکتشاف و استخراج کردهایم، اما در عوض مراتع پاییندست را احیا کردهایم، خود آنها تمایل پیدا کردند که پای کار بیایند. بسیاری از مشکلات ما را همین مردم حل میکنند و البته جوانان این منطقه از مجموعه «شستا» کمال تشکر را بابت این اشتغالزایی دارند. امیدواریم چنین اقداماتی در منطقه گسترش پیدا کند، چراکه مردم منطقه به توسعه نیاز دارند.
نصیری با اشاره به پیمانکارانی که در مجموعه کار میکنند، گفت: شرکت نصر میثاق اهواز، پیمانکار استخراج و شرکت اکتشاف و حفاری صدر تامین، پیمانکار اکتشاف هستند. پیمانکار حمل جاده نیز شرکت نصر آذربایجان است که بار را تا کارخانه میرساند.
وی همچنین با اشاره به اقدامات حفاری و استخراج عنوان کرد: در پیت سال اول حدود یک میلیون مترمکعب باربرداری و باطله معدنی برداشت کردیم که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار مترمکعب دارای ماده معدنی است. پیت سال دوم نیز حدود یک میلیون و ۵۰ هزار مترمکعب باطله و ماده معدنی دارد. برای سال دوم از این پیت شروع به کار میکنیم.
سرپرست نظارت، استخراج و اکتشاف معدن طلای مادوفتی همچنین یادآور شد: در اینجا از دامپتراک استفاده نمیکنیم، چراکه این جاده ظرفیت استفاده از دامپتراک را ندارد. البته در آینده از دامپتراک استفاده خواهیم کرد، اما هم اکنون از کمپرسی استفاده میکنیم که هم ایمن است و هم با سرعت بالا کار میکند.