به گزارش میمتالز، «علیرضا ابراهیمی» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) در ابتدای این جلسه عنوان کرد: شرکت میدکو یک شرکت مادر تخصصی به منظور سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی در سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده است. هدف این شرکت مادر تخصصی این بود که به ظرفیت تولید ۴.۲ میلیون تن شمش فولاد در سال برسد و با شعار «توسعه ما از معدن آغاز میشود» شروع به فعالیت کرد. این هلدینگ ۳ شرکت اصلی فولادی را برای این ظرفیت تعیینشده تعریف کرد که اولین شرکتی که در این راستا به بهرهبرداری رسید، شرکت «فولاد سیرجان ایرانیان» بود. در کنار آن، شرکتهای «فولاد زرند ایرانیان» و «فولاد بوتیای ایرانیان» نیز قرار گرفتند. شرکت میدکو با این رویکرد این واحدها را تاسیس کرد که زنجیره ارزش تامین خود را در این واحدها ایجاد کند.
«علیرضا ابراهیمی» با اشاره به این موضوع که در واقع شرکت فولاد سیرجان ایرانیان، تجلی کامل از معدن تا محصول نهایی در گروه میدکو است، گفت: فولاد سیرجان ایرانیان، به زودی عرضه اولیه خود را در بازار بورس ارائه خواهد کرد. در این شرکت سرمایهگذاری از معدن آغاز شده و با قراردادی بلندمدتی که برای بهرهبرداری از بخشی از معادن گلگهر با شرکت تهیه تولید مواد معدنی ایران امضا کرده، مواد اولیه این واحد به صورت پایدار قابل تامین است. همچنین شرکت کارآوران، شرکت ماشینآلات و استخراج معدن گروه میدکو است که با ماشینآلات ملکی کامل در معدن مستقر است و استخراج معدن به صورت پایدار در این شرکت قابل انجام است. دو خط تولید کنسانتره با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال در کنار خط تولید گندله را نیز دارد که در جوار خط کنسانتره و معادن قرار گرفته که محصول را تبدیل به گندله سنگ آهن میکند تا تبدیل به آهن اسفنجی شود که در نهایت آهن اسفنجی نیز به شمش فولاد تبدیل میشود که واحد فولادسازی نیز در مجاور این خطوط تولید در بردسیر قرار گرفته است؛ بنابراین زنجیره از ماده اولیه تا محصول نهایی به صورت کامل در این مجموعه ایجاد شده است. تمام بخشهای زنجیره به ظرفیت اسمی خود رسیدهاند و در پایدارترین وضعیت ممکن در حال تولید هستند.
وی در ادامه با اشاره به شاخصهای مصرف در این واحد عنوان کرد: مصرف آب، برق و گاز و سایر پارامترهای مصرفی این شرکت، سرآمد است و بر اساس نرمهای جهانی در حال فعالیت است. در زمینه تامین برق نیز با تاکید بر این موضوع که چالش انرژی در کشور وجود دارد، میدکو یک نیروگاه سیکل ترکیبی در بوتیای ایرانیان ایجاد کرده که نیروگاه گازی آن وارد مدار شده و چرخه سیکل ترکیبی آن به زودی به شبکه متصل میشود که امیدواریم برق پایدار این واحدها را تامین کند. در حوزه آب نیز کاملا با اتکا به منابع پایداری که شرکت فولاد سیرجان ایرانیان در اختیار دارد، در این حوزه نیز خودگردان است، از اینرو ریسکی متوجه آن نیست.
مدیرعامل شرکت میدکو در ادامه با اشاره به داراییهای معنوی این شرکت خاطرنشان کرد: پرسنل جوان با متوسط سن حدود ۴۰ سال و کمتر، بسیار پرانرژی و باتجربه در این شرکت مشغول به کار هستند که باعث افتخار گروه میدکو است.
ابراهیمی در ادامه با تاکید بر این موضوع که گروه کاملی که تمام زنجیره آن تکمیل شده را ما آماده عرضه در بازار بورس داریم، گفت: فولاد سیرجان ایرانیان همچنین طرحهای متنوعی در دست اقدام دارد، یک طرح مگامدول احیای مستقیم با فناوری میدرکس با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال، در حال احداث در جوار کارخانه فولاد بردسیر است که پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصدی دارد که برای این طرح بهترین تجهیزات خارجی سفارشگذاری شده است که نوید آن را میدهد که با سرعت میتواند این واحد توسعه را به بهرهبرداری رساند. همچنین طرح توسعهای واحد دیواترینگ را در دست اقدام دارد که میزان مصرف آب را در این واحد به شدت کاهش میدهد و به ۰.۳ مترمکعب در هر تن کنسانتره میرساند که در نوع خود یک رکورد به شمار میرود. سرمایهگذاری توسعه در این واحد به صورت هوشمندانه و مفید به فایده انجام گرفته است.
وی تاکید کرد: شرکت فولاد سیرجان ایرانیان یک شرکت بالغ، توانمند، به ظرفیت رسیده با داراییهای ارزشمند است که میتواند سالها تولید پایدار داشته باشد.
مدیرعامل میدکو در ادامه با توجه به شرایط بازار فولاد عنوان کرد: برای سال ۱۴۰۳ برای صنعت فولاد، سال خاصی به حساب میآید؛ امسال به دلیل سرکوب موقتی نرخ ارز و قیمت محصولات فولادی، در بازار شاهد رشد قابلتوجهی در نرخ فولاد نبودیم؛ این در حالی است که نهادهها، هزینههای انرژی و انسانی با نرخ تورم افزایش پیدا کردهاند. در چنین شرایطی سودآوری شرکتهای فولادی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته و این مختص به یک شرکت فولادی نیز نیست، بلکه تمام فولادسازان این شرایط را تجربه کردند، منتهی با توجه به آزادسازی نرخ ارز که به تازگی صورت گرفته و شاهد تغییرات آن در بازار و نرخ فلزات هستیم، در سال آینده عقبماندگی سالجاری را در حوزه سوددهی جبران خواهند کرد.
همچنین «امیرحسین بهرامیان» معاون مالی هلدینگ تخصصی میدکو در ادامه این جلسه اظهار کرد: بر اساس برنامهریزی انجامشده ۷ درصد عرضه اولیه صورت گرفته و ۳ درصد آن نیز در اختیار بازارگردان برای انجام وظایف بازارگردانی قرار میگیرد.
بهرامیان همچنین با اشاره به گروه پاسارگاد که این عرضه اولیه را انجام داده، تصریح کرد: گروه پاسارگاد برای نخستینبار نیست که یک سهم را در بورس عرضه میکند، این گروه هم بر اساس تجربه، هم منابع و هم امکانات تخصصی، حمایت درستی را از سهم خواهد داشت. در این راستا سه اقدام برای چنین سهمی میتوان انجام داد، یکی عملکرد شرکت است که به اهداف مورد نظر رسیده است؛ دوم ادامه طرحهای توسعهای است و سوم بازارگردانی مناسب است که برای این هم تدابیر لازم اندیشیده شده است. البته بازارگردانی و حمایت از سقف تابعی از بازار است که متناسب با شرایط بازار انجام خواهد شد. امیدواریم آینده خوبی برای این سهم وجود داشته باشد.
وی با اشاره به ارزش این سهم در عرضه اولیه عنوان کرد: ۲۸ هزار میلیارد تومان (همت) برای این سهم در نظر گرفته شده که هر سهم ۳۳۰ تومان قیمت دارد. همچنین ۳۵ درصد از سهم نیز برای عرضه اولیه بیمه خواهد شد.
بهرامیان ادامه داد: با توجه به این موضوع که فرآیند عرضه اولیه ما در بورس سرعت گرفت، برای افزایش سرمایه دست نگه داشتیم که با مجمع بعدی افزایش سرمایه انجام بدهیم.
همچنین «رمضان قربانابراهیمی» مدیرعامل شرکت «فولاد سیرجان ایرانیان» در این جلسه درباره قیمتگذاری محصولات این شرکت عنوان کرد: ما شمش خود را در بورس کالا عرضه میکنیم، در بورس، کف و سقف قیمت را در نظر میگیرند و در آنجا رقابت صورت میگیرد. بسیاری از محصولات ما خودمصرف است و در خود مجموعه مورد استفاده قرار میگیرند. در گندله ۲.۵ میلیون تن تولید داریم که مورد استفاده آهن اسفنجی در واحد خود ما قرار میگیرد. کنسانتره عرضه نمیکنیم، چراکه در مجموعه استفاده میشود. قیمتگذاریهای ما بر اساس بورس انجام میگیرد. البته گندله، چون مازاد دارد، ممکن است در بورس خریداری نشود. شمش کمتر عرضه میکنیم که رقابت شکل بگیرد. البته برخی اعتباری میدهند. هرچند ما ۸۰۰ تا یک میلیون تن شمش تولید میکنیم، اما بالاترین میزان فروش شمش را نسبت به سایر شرکتها انجام میدهیم. با این حال زمانی که واحد مگامدول ما به بهرهبرداری برسد، شرکت فولاد سیرجان ایرانیان مازاد گندله نخواهد داشت. قیمتگذاری شمش نیز در بازار مطابق بازار صادراتی و نرخهای جهانی است.