به گزارش میمتالز، داوود صافیدستجردی با اشاره به ابلاغیه تغییر مبنای قیمتگذاری محصولات فولادی بیان کرد: تغییر مبنای قیمتگذاری از شمش به میلگرد، تأثیر قابلتوجهی بر زنجیره تولید فولاد گذاشته است. این تغییر میتواند برای شرکتهایی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعال هستند، مثبت باشد؛ اما در عین حال، واحدهای تولیدکننده شمش و واسطهها احتمالاً با این تغییر مشکل داشته باشند، زیرا زنجیره ارزش و سودآوری برای آنها تغییر خواهد کرد.
وی ادامه داد: این اتفاق مجموعه غلتکسازان را به دلیل نوع فعالیت، به طور مستقیم تحت تأثیر قرار نمیدهد؛ اما تغییرات کلی در بازار میتواند بر عملکرد این مجموعه نیز اثرگذار باشد. بسیاری از فعالان فولادی به دلیل عدم اطلاع کافی از اثرات بلندمدت این تغییر، موضعگیری منفی دارند و بر همین اساس، شفافسازی این موضوع توسط مراجع ذیصلاح میتواند کمککننده باشد.
مدیرعامل گروه صنعتی چدنسازان در خصوص بازار ارز توافقی مطرح کرد: بازار توافقی ارز، گامی مثبت در جهت شفافسازی اقتصاد است. این اقدام بانک مرکزی باعث شده بسیاری از رانتهایی که در گذشته وجود داشت، از بین برود و نرخ ارز به سطوح واقعیتر نزدیک شود. چنین شفافسازی به بهبود عملکرد صادراتی نیز کمک کرده است.
به گفته صافی، در نیمه اول سال، مجموعه غلتکسازان هیچ صادراتی نداشت؛ اما پس از ایجاد این بازار، صادرات خود را از سر گرفته و اکنون فروشهای صادراتی به خوبی در حال انجام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی، با توجه به دخالت بانک مرکزی در بازار ارز، میتوان گفت مدیریت نوسانات ارزی توسط این نهاد، ضروری است. به طور مثال اگر نرخ ارز به دلایل غیر اقتصادی و ناشی از اتفاقات سیاسی یا هیجانی دچار افزایش یا کاهش ناگهانی شود، بانک مرکزی باید وارد عمل شده و از طریق عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند. این اقدام به معنای تعیین نرخ یا قیمتگذاری نیست، بلکه مدیریت نوسانات است که به سود صادرکنندگان و واردکنندگان هر دو خواهد بود.
منبع: فولادبان