تاریخ: ۳۰ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۲۵
بازدید: ۳۹
کد خبر: ۳۶۵۶۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خطاب به بانک مرکزی:

سیاست‌گذاری در بازار ارز تجاری به نحوی باشد که به ثبات و آرامش در بازار منتهی شود

سیاست‌گذاری در بازار ارز تجاری به نحوی باشد که به ثبات و آرامش در بازار منتهی شود
‌می‌متالز - عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت:بانک مرکزی باید به نحوی در بازار ارز تجاری سیاست گذاری کند که دامنه قیمت خیلی گسترده نشود.

به گزارش می‌متالز، عبدالرضا مصری، در ارزیابی خود از ایجاد بازار ارز تجاری در کشور اظهار کرد: دو دیدگاه اقتصادی از پس از انقلاب اسلامی در کشور ما مطرح بوده است. البته در دنیا هم همین تجربیات به کار گرفته شده است.

نماینده مردم «کرمانشاه» در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: منتها تجربیاتی که در دنیا به کار گرفته می‌شود، با پیش‌بینی‌پذیری متغیر‌های اقتصادی آن کشور همراه بوده است. یکی از این دیدگاه‌ها مربوط به دیدگاه بازار آزاد است. در این بازار، قیمت بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، چه در رابطه با ارز و چه کالا‌های دیگر.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین بحثی در این میان مطرح است که ما به عنوان کنترل کننده بازار فعالیت کنیم؛ یعنی پیش از بازار، یک سری اقدامات در فرآیند‌های اقتصادی انجام دهیم که به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم. به عنوان مثال ما قصد داریم قیمت کالایی ۱۰۰۰ تومان باشد، خب در این شرایط اگر این مسئله را به بازار واگذار کنیم قیمت آن کالا ۲۰۰۰ تومان خواهد شد؛ بنابراین ما باید مداخلاتی انجام دهیم تا جلوی رشد قیمت این کالا گرفته شود همچنین ما می‌توانیم همانند سال‌های ابتدایی جنگ، یک مرکز تهیه و توزیع ایجاد می‌کنیم و بگوییم که این کالا‌ها را دولت وارد می‌کند و این کالا‌ها باید با قیمت ثابت و بدون سود در اختیار مردم قرار گیرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به اعتقاد بنده جنگ تمام نشده و این جنگ اقتصادی و تحریم‌هایی که علیه ما صورت می‌گیرد، بدتر از جنگ نظامی است.

مصری با بیان اینکه جنگ‌های اقتصادی جبهه‌های مشخصی ندارند، ادامه داد: این جنگ ممکن است هر روز به شیوه و شکل جدیدی نمایان شود. از این رو در شرایط فعلی راه گریزی از ساز و کار فعلی بانک مرکزی و دولت در زمینه بازار ارز تجاری وجود ندارد در بازار ارز تجاری عرضه کننده ارز خود را عرضه کرده و متقاضی آن را خریداری می‌کند، بنابراین در این بازار مداخله صورت نمی‌گیرد تا قیمتی مشخص شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک مرکزی باید نظارت صحیح بر بازار ارز تجاری داشته باشد، ادامه داد: در حال حاضر بانک مرکزی پیرو ایجاد بازار ارز تجاری مقداری خیالش از شرایط بازار راحت شده است، اما اگر این راحتی باعث شود تا تمهیداتی را در این بخش در نظر نگیرد، مشکلات دوچندان خواهد شد بنابراین بانک مرکزی باید تمهیداتی را در نظر گیرد تا دامنه ریسک در این بازار جدید گسترده نشود و پایین باشد در غیر این صورت تمهیدات برای ایجاد این بازار هم با شکست مواجه خواهد شد بنابراین درست است که بانک مرکزی در شرایط فعلی بازار ارز تجاری را برای عرضه کننده و متقاضی ایجاد کرده، اما باید مراقب باشد تا دامنه قیمت ارز شکننده نباشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر ما بتوانیم با آرامش دامنه قیمت ارز را کاهش دهیم قطعاً این شرایط مثبت است چرا که به یک آن نمی‌شود قیمت ارز ۶۰ هزار تومانی را به ۴۰ هزار تومان نزدیک کرد چرا که برخی افراد از این ناحیه آسیب خواهند دید.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به نظر بنده در شرایط فعلی تصمیم بانک مرکزی برای ایجاد بازار ارز تجاری اجتناب ناپذیر بود و باید صورت می‌گرفت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:بانک مرکزی باید به نحوی در بازار ارز تجاری سیاست گذاری کند که دامنه قیمت خیلی گسترده نشود. یعنی نوسان آن باید یک الی دو هزار تومان بالا و پایین شود و نرخ ارز نیز از این بالاتر نرود. البته اگر نرخ ارز کاهشی باشد که این مسئله عالی است.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده