به گزارش میمتالز، سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در همایش رتبه بندی شرکتهای برتر ایران (IMI-۱۰۰) سال ۱۴۰۳ با اشاره به وضعیت بنگاههای اقتصادی کشور، اظهار کرد: در برخی سالها جای بنگاهها و شرکتهای دانش بنیان خالی بود که امسال شرکتهای دانش بنیان بهطور کامل رتبهبندی شدهاند و خصوصیسازی هرچه بیشتر این بنگاهها بهعنوان یک اولویت جدی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: پررنگتر شدن حضور بنگاههای اقتصادی در رتبهبندیها، تصویری از رشد سرمایه در اکثر بنگاههای بزرگی است که سهام آنها وابسته به بانکهاست.
اتابک در ادامه با مرور نقش تاریخی بانکها در توسعه کشور گفت: در نسل اول مدیران بانکی، بسیاری از پروژههای عمرانی کشور با کمک مستقیم بانکها انجام میشد و تأثیر چشمگیری در توسعه داشتند. اما در نسلهای بعد، بانکها به بنگاهداری روی آوردند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ناترازی انرژی گفت: صنعت، تجارت و شهرکهای صنعتی با ناترازی انرژی مواجه هستند و از شرکتهای حاضر در این همایش انتظار میرود برای ایجاد نیروگاهها و رفع ناترازی انرژی، تلاش جدیتری داشته باشند.
وی با اشاره به ظرفیتهای انرژی کشور گفت: ایران از بالاترین پتانسیل بهرهبرداری از انرژی خورشیدی برخوردار است و انتظار میرود از این منبع ارزشمند در صنایع استفاده شود؛ بنابراین با توجه به اینکه ۴۰ درصد GDP کشور در اختیار ۱۰۰ شرکت برتر داخلی است، آنها میتوانند جلوه مهمی از همدلی و همکاری را به نمایش بگذارند.
وزیر صمت با تأکید بر سودآوری بالای بنگاههای پتروشیمی، فولادی و مس بیان کرد: بنگاههای بزرگی همچون پتروشیمی، فولاد و مس برای کشور بسیار ارزشمند هستند و در مقطعی از زمان، بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی تصمیم گرفته شد که سهام آنها به سهام عدالت تبدیل شود. این اقدام مؤثر بود، اما به شرط آنکه این سهام به دست صاحبان اصلی خود برسد تا دچار مشکلات مدیریتی نشویم.
وی افزود: توجه به میزان سرمایهگذاری در شرکتها از اولویتهای مهم اقتصادی است.
اتابک با اشاره به مأموریتهای سازمان صنعتی، بیان کرد: تربیت مدیران شایسته یکی از وظایف اصلی این سازمان است. در برنامه هفتم توسعه باید سالانه از میان هزار مدیر تربیتشده، انتخاب انجام شود تا هیچ کمبودی در حوزه صنعتی و مدیریتی وجود نداشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: ۲۷ دوره همایش معرفی شرکتهای برتر برگزار شده که تأثیر خوبی در تصمیم گیری و وضعیت شرکتها داشته است؛ این رویداد نمای شفافی از وضعیت سوددهی و سرمایهگذاری شرکتها بیان میکند و شاخصهای صنعت و تجارت را نشان میدهد.