به گزارش میمتالز، نوید پژنگ، مدیر بازرگانی شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان، با اشاره به این شرکت اظهار کرد: در مجموعه شستان به عنوان یک هلدینگ چند رشتهای سرمایهگذاریهای متنوعی داریم، اما عمده سرمایهگذاریهای ما روی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و محصولات معدنی متمرکز است.
وی افزود: در حال حاضر در زیرمجموعههای سرمایهپذیر شستان شرکت پتروشیمی بوشهر، شرکت پتروشیمی مرجان، فروسیسلیسیم خمین، شرکت پلیمر آریا ساسول، فولاد امیرکبیر کاشان و چند شرکت دیگر ظرفیت تولید ۳.۳ میلیون تن متانول را داریم.
پژنگ ادامه داد: در آریا ساسول حدود ۷۰۰ هزار تن پلیاتیلن سبک و سنگین تولید میشود که نیمی از این میزان تحت تملک شستان است. در سبد محصولات محصول LPG را با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال، گوگرد با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال، فروسیلیسیم خمین ۳۰ هزار تن ظرفیت تولید فروسیلیسیم در گریدهای مختلف را داریم.
وی با اشاره به صادرات شستان بیان کرد: درخصوص صادرات و ارزآوری برای کشور باید بگوییم که عمده متانول ما به کشورهای شرق آسیا صادر میشود. سالانه بیش از ۳ میلیون تن صادرات متانول، صادرات LPG حدود ۱۰۰ هزار تن، ورقهای گالوانیزه حدود ۱۰ هزار تن، فروسیلیسم ۱۰ هزار تن را داریم.
مدیربازرگانی شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان در این باره بیان کرد: شستان به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری چند پروژه و طرح سرمایهگذاری را در مراحل راه اندازی دارد. بزرگترین مجموعههایی که سرمایهگذاری کردیم، پتروشیمی بوشهر است. در فاز ۲ پتروشیمی بوشهر تولید بیش از یک میلیون تن اتیلن، حدود ۵۵۰ هزار تن مونواتیلن گلایکول، MEG، DEG و TEG را در دستور کار قرار میدهد. فاز ۲ پتروشیمی بوشهر به عنوان اصلیترین پروژههای ما محسوب میشود.
پژنگ خاطرنشان کرد: شرکت شستان در منطقه مکران و چابهار از سالهای گذشته سرمایهگذاریهای جدی را آغاز کرده است. ما در این منطقه شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران را داریم که ایجاد یوتیلیتی را بر عهده دارد. تولید برق، بخار و زیرساخت نیز در اختیار شستان است.
وی در این باره افزود: پروژه دیگر شستان، پتروشیمی بدر شرق است که در این منطقه بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول را تولید میکند. یوتیلیتیها تا پایان سال به بهره برداری میرسد و امیدوار هستیم که در ۱۴۰۵ پتروشیمی بدر شرق به بهره برداری برسد و ظرفیت شستان در تولید متانول را به ۵ میلیون تن در سال برساند.
مدیربازرگانی شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان گفت: اکثر شرکتهای پتروشیمی امسال با ناترازی گاز مواجه بودند. قطعی خوراک از ابتدای آبانماه تولید ما در پتروشیمی مرجان را تحت تاثیر قرار داد. اما طرحها و برنامههایی در دست مطالعه داریم که بخشی از ناترازیهای خوراک را در سالهای آینده برطرف کنیم که بتوانیم تولید، سودآوری، ارزآوری مجموعهها را محقق کنیم.
منبع: بورس نیوز