به گزارش میمتالز، به تازگی بانک مرکزی با همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی به منظور تسهیل و رفع موانع طرح احداث ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، بسته تامین مالی ارزی و ریالی، تسهیل در توثیق وثایق و نحوه تأمین ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
در این خصوص حمیدرضا صالحی اعلام کرد: در حال حاضر اطلاعات دقیقی از تمام زوایای این بسته مالی نداریم، اینکه آیا قرار است این تامین مالی در داخل ایران باشد و یا از طرف چین انجام شود و اینکه نقش دولت در این میان چیست؟ آیا قرار است دولت واردکنندگان تجهیزات باشد و یا چینیها اجراکننده هستند و پنل را خواهند آورد.
او افزود: بنابراین هنوز تمام زوایا این بسته مشخص نیست. البته اصل قضیه مثبت است ولی مشخص نیست که چگونه عملیاتی خواهد شد. اما موضوع مهم این است که در این قضیه دولت در جایگاه اصلی خود قرار داشته باشد. در حال حاضر در کشور سازندگان، پیمانکاران و مشاوران تلاشهایی داشتهاند و بنگاههایی در این زمینه ایجاد شده و ظرفیت مطلوبی هم شکل گرفته است. این ظرفیت و توان داخلی میتواند به کمک حل بحران کمبود برق بیاید، اما اینکه طرف خارجی نیروگاه بسازد و از این بازار هیچ چیز نصیب سازندگان داخلی نشود اتفاق درستی نیست.
صالحی با تاکید بر اینکه نباید راه را برای بنگاههای خودمان در زمینه تولید برق ببندیم گفت: البته ما به کمک مالی و اجرایی خارجی نیاز داریم ولی باید در کنار ظرفیتهای خودمان باشد و بنگاههای داخلی هم باید کمک کنند. این اتفاق به یک مدیریت پروژه نیاز دارد، مدیریتی که طراحی شود و با حفظ سرمایههای داخلی از امکان خارجی که میتواند در قالب پول نفت یا فاینانس خارجی باشد استفاده شود، این اتفاق باعث خواهد شد که برای بهبود کیفیت کار، نوعی رقابت هم شکل بگیرد.