به گزارش میمتالز، در ادامه معاملات روز گذشته که با بازاری مثبت و متعادل مواجه بودیم، امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) هم بر همان روال، با معاملاتی خنثی، کم حجم و اندکی مثبت روبهرو شدیم.
شاخص کل در ۲۰ دقیقه ابتدایی معاملات، به لطف نمادهای شاخصساز، تا سطح ۲ میلیون و ۷۸۴ هزار واحد پیش رفت.
اما فشار عرضه در نمادهای پتروشیمی به سایر بازار سرایت کرد و در نهایت تعادل برقرار شد، به طوری که ۵۳ درصد از نمادها مثبت و ۴۷ درصد منفی بسته شدند.
کماکان نمادهای پتروشیمی جامانده، پالایشیها و تک سهمهای مختلف در صدر تقاضای بازار قرار دارند، با این تفاوت که امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) و در نیمه دوم بازار موج تقاضای خوبی روی گروه خودرو آمد. به نظر میرسد انتخاب اعضای هیأت مدیره ایران خودرو میتواند جان تازهای به معاملات این گروه و کلیت بازار بدهد.
در پایان معاملات، شاخص کل بورس با رشد ۳ هزار و ۶۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار و ۴۹۱ واحد رسید.
برخلاف شاخص کل، نمادهای کوچکتر بازار نتوانستند همگام با بزرگان حرکت کنند و شاخص هموزن با افت ناچیز در محدوده ۸۷۰ هزار واحدی باقی ماند.
در روز جاری، برخی نمادهای معاملاتی مانند فارس، تاپیکو، پارسان، وپارس و وپاسار بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل بورس تهران داشتند. در مقابل، نمادهایی همچون نوری، پارس، جم، بوعلی و شبریز بیشترین تأثیر مثبت را بر عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
ارزش معاملات خرد نسبت به روز گذشته کاهش یافت و به کمتر از ۷ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) نیز روند خروج پول حقیقی ادامه داشت، اما شدت آن نسبت به روز گذشته کمتر شد. در مجموع ۳۳۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد.
برای دومین روز متوالی، گروه محصولات شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. گروههای خودرویی و فلزات اساسی نیز در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.
همانند دیروز، صندوقهای درآمد ثابت شاهد ورود نقدینگی قابل توجهی بودند و حدود ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه جدید جذب کردند.
پس از رکوردشکنی دیروز، امروز نیز صندوقهای طلا با ورود ۷۹۱ میلیارد تومان پول بسته شدند.
در پایان معاملات امروز، نماد "خودرو" برای برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده متوقف شد؛ مجمعی که قرار است برای انتخاب هیات مدیره جدید تشکیل شود. همزمان، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در نامهای به هیات تجدیدنظر شورای رقابت از جمعبندی نهایی برای واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی خبر داد. این واگذاری در دو مرحله انجام میشود: ابتدا مدیریت و سپس سهام این شرکت واگذار خواهد شد.
«عباس علیآبادی» وزیر نیرو، اعلام کرد که در سال آینده، وضعیت مصرف برق بهبود چشمگیری خواهد داشت و در تابستان ۱۴۰۵ دیگر مشکل ناترازی برق نخواهیم داشت. به گفته او، ۱۴ مگاپروژه در این مسیر تعریف شده است.
امروز ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ مصادف با ۵۷مین سالگرد تأسیس بورس تهران است. بورس تهران در ۱۵ بهمن ۱۳۴۶ با ورود سهام بانک صنعت و معدن و نفت پارس فعالیت خود را آغاز کرد. در ابتدا، معاملات بورس تنها یک روز در هفته و از ساعت ۱۱ تا ۱۲ انجام میشد.
همچنین همزمان با سالگرد بورس، «محمود گودرزی» مدیرعامل بورس تهران، از انتشار اولین گزارش پایداری بورس تهران خبر داد. به گفته او، این گزارش نقشه راهی برای آینده بورس تهران و نمایانگر تعهد این نهاد به پایداری، مسوولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی کارآمد است.
اما در جریان معاملات امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳)، ۳۸ بلوک در ۲۲ نماد دادوستد شد که طی آن ۵ میلیارد و ۲۴۰ میلیون برگه سهم به ارزشی بیش از ۲.۵ همت جابهجا شد. بزرگترین معامله بلوکی متعلق به "فولاد ۲" با ارزشی معادل ۱۲۳۱ میلیارد تومان بود.