تاریخ: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۳۷
بازدید: ۴۱
کد خبر: ۳۶۷۳۹۵
سرویس خبر : انرژی
وزیر نیرو:

مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند
‌می‌متالز - وزیر نیرو با بیان اینکه تا پایان دولت چهاردهم تمامی مشترکان پرمصرف برق به کنتور هوشمند تجهیز می‌شوند، از برنامه وزارت نیرو برای جذاب کردن اقتصاد صنعت آب و برق برای جذب سرمایه بخش خصوصی سخن گفت.

به گزارش می‌متالز، عباس علی‌آبادی در برنامه بازدید رئیس‌جمهور از حوزه ستادی و مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های مهم صنعت آب و برق که عصر روز چهارشنبه برگزار شد، با اشاره به چالش‌های موجود در بخش آب و برق کشور، از اجرای ۱۴ مگاپروژه در یک برنامه میان‌مدت برای حل مشکل ناترازی برق خبر داد و گفت: در دولت چهاردهم، ۱۴۱۵ مگاوات نیروگاه حرارتی به بهره‌برداری رسیده است و علاوه بر این، تعمیرات اساسی ۵۸ هزارو ۱۲ مگاوات نیروگاه حرارتی آغاز شده و تاکنون نیز تعمیرات ۴۷ هزارو ۵۳ مگاوات از آنها به پایان رسیده است. همچنین، تعمیرات ۱۰ هزارو ۶۹۶ مگاوات نیروگاه برق‌آبی آغاز و ۴۷ هزارو ۵۳ مگاوات از آنها به اتمام رسیده است.

وی در ادامه بیان کرد: در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز اقدامات مهمی انجام شده و تاکنون ۳۲۳ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به بهره‌برداری رسیده است، همچنین عملیات احداث ۶۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نیز امروز با دستور رئیس جمهور آغاز شد.

علی آبادی با تأکید بر ضرورت مدیریت و کنترل مصرف برق در کشور افزود: تاکنون در دولت چهاردهم ۹۰۰ هزار کنتور هوشمند برای مدیریت مصرف برق نصب شده که این روند تا تجهیز تمامی مشترکان پرمصرف برق به کنتور‌های هوشمند ادامه خواهد یافت.

وزیر نیرو همچنین به مقابله، کشف و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۲۱۴ مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز شناسایی شده است که شامل ۱۱ هزارو ۸۷۵ دستگاه ماینر بوده است و این اقدامات پیامد بسیار مثبتی در راستای کاهش فشار بر شبکه برق کشور داشته باشد.

وزیر نیرو در ادامه به عملکرد وزارت نیرو در حوزه آب اشاره کرد و یادآور شد: در ابتدای انقلاب اسلامی تنها ۱۹ سد بزرگ با حجم مخزن ۱۳.۴ میلیارد مترمکعب در کشور وجود داشت، اما اکنون این تعداد به بیش از ۲۰۰ سد با حجم مخزن ۵۵.۷ میلیارد مترمکعب رسیده است. همچنین، ظرفیت مخازن سد‌های تنظیمی کشور نیز از ۱۴ میلیارد مترمکعب به ۴۰.۵ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

وی همچنین با تأکید بر اینکه فرایند احداث سازه‌های آبی برای تأمین آب شرب و با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی دنبال می‌شود، ادامه داد: هم‌اکنون ۹۹.۹ درصد از جمعیت شهری و ۸۶.۸ درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش آب شرب قرار دارند. این در حالی است که میانگین جهانی برای پوشش آب شرب شهری ۸۱.۱ درصد و برای مناطق روستایی ۶۲.۲ درصد است. همچنین، این شاخص در منطقه خاورمیانه به ترتیب ۸۲.۴ درصد برای جمعیت شهری و ۷۰.۸ درصد برای جمعیت روستایی است.

علی‌آبادی در ادامه به چالش‌های اقتصادی بخش آب اشاره کرد و گفت: بهره‌وری اقتصادی هر مترمکعب آب در ایران یک‌چهارم میانگین جهانی است و در حالی که میزان این شاخص در ایران ۵.۱ است، در کشور‌های با درآمد بالا به ۵۷.۲ می‌رسد که نشان می‌دهد شاخص بهره وری از آب برای تولید ناخالص داخلی در ایران به شدت پایین است.

وی همچنین به موضوع تنش آبی در کشور اشاره و اعلام کرد: در حال حاضر ۲۳ استان کشور با تنش آبی مواجه هستند که برای مدیریت این بحران، ۱۶۱ پروژه اضطراری در ۴۲ شهر اجرا خواهد شد.

وزیر نیرو در همین رابطه ادامه داد: از جمله مهم‌ترین استان‌های دارای تنش آبی کشور می‌توان به تهران، مرکزی، اصفهان و هرمزگان اشاره کرد.

وزیر نیرو در بخش دیگر سخنان خود بر اجرای برنامه‌های میان‌مدت برای مدیریت منابع آب تأکید و خاطرنشان کرد: بر اساس این برنامه‌ها، میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی باید از ۸۰ درصد به ۵۲ درصد کاهش یابد. همچنین، برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی کاهش پیدا خواهد کرد و در مقابل، میزان آب تحویلی در بخش شرب و حقابه‌های زیست‌محیطی تالاب‌ها افزایش خواهد یافت.

وی همچنین بر ضرورت حمایت دولت از برنامه‌های سازه‌ای و غیرسازه‌ای برای حل مشکل تنش آبی تأکید کرد و افزود: ما برنامه ویژه‌ای برای جذاب کردن اقتصاد صنعت آب و برق داریم که از طریق اصلاح نظام تعرفه‌گذاری، توسعه بازار انرژی و بهبود بهره‌وری اجرایی خواهد شد. همچنین، مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی از دیگر محور‌های اصلی این برنامه است.

به گفته وزیر نیرو، با اجرای این سیاست‌ها، علاوه بر کاهش ناترازی برقی و تنش آبی در کشور، زمینه لازم برای توسعه و تأمین پایدار این دو کالای استراتژیک و کلیدی در کشور فراهم خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده