
به گزارش میمتالز، یکی از دلایل اصلی این وضعیت، افت قیمتهای جهانی بود که باعث شد نمادهای کامودیتیمحور وارد فاز نزولی شوند و تاثیر منفی بر بازار بگذارند.
در کنار این گروه، نماد وبملت که اخیراً توجه زیادی جلب کرده بود، امروز (یکشنبه، ۱۷ فروردین ۱۴۰۳) به صف فروش پیوست و فشار منفی را بیشتر کرد.
با این حال، نمادهای کوچک و متوسط با وضعیت بنیادی قویتر، روند متفاوتی را در پیش گرفتند. به ویژه گروههایی مانند سیمان و انبوهسازی که نه تنها از فشار فروش در امان ماندند، بلکه برخی نمادها صف خرید نیز به خود دیدند.
در پایان معاملات امروز (یکشنبه، ۱۷ فروردین ۱۴۰۳)، شاخص کل با افت بیش از ۲۱ هزار واحدی در سطح ۲ میلیون و ۷۷۳ هزار واحد به کار خود پایان داد.
از سوی دیگر، در روز یکشنبه، نمادهای کوچک بازار نیز مشابه نمادهای بزرگ روند نزولی را تجربه کردند و با کاهش ۰.۱۴ درصدی، در کانال ۸۱۰ هزار واحدی قرار گرفتند.
در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فملی، فولاد، شپنا، وبملت و شستا بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون فارس، وپاسار، وتجارت، وپارس و شفن بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
امروز (یکشنبه، ۱۷ فروردین ۱۴۰۳) ارزش معاملات خرد با کاهش ۱۰ درصدی نسبت به روز گذشته به ۶ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان رسید.
در دومین روز هفته، پس از پنج روز متوالی ورود پول، بازار سهام شاهد خروج ۴۴۸ میلیارد تومان سرمایه بود.
بیشترین ارزش معاملات امروز (یکشنبه، ۱۷ فروردین ۱۴۰۳) به گروههای بانکی، فلزات اساسی و کانههای فلزی اختصاص یافت. همچنین، گروه بانکی با ورود ۱,۲۵۷ میلیارد تومان پول، بالاترین جذب سرمایه را در میان بخشهای مختلف بازار ثبت کرد.
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس گفت: اصلاح زیرساخت هسته معاملات از سال گذشته آغاز شده و اقداماتی هم در حوزه بهینهسازی نرمافزار انجام شده است.
«حامد سنجری» توضیح داد: در بخش نرمافزار هسته معاملات محدودیتهایی وجود دارد، اما در تلاش هستیم تا هسته معاملات را به بالاترین کارایی برسانیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارز نباید به حال خود رها شود، تاکید کرد که هرگونه مداخله دستوری که انگیزه سرمایهگذاری را از بین ببرد، محکوم به شکست خواهد بود. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی پس از تایید شورای نگهبان، هرچه سریعتر به قانون تبدیل شود.
در خبر دیگر وزیر امور خارجه ایران بیان کرد: مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور بر خلاف منشور ملل متحد میکند و مواضع متناقضی توسط مقامهای مختلف آن بیان میشود، بیمعنا خواهد بود، اما ما همچنان به دیپلماسی پایبند بوده و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم. در دفاع از منافع و حاکمیت ملی خود نیز قاطع و جدی خواهیم بود.
اما در هفتهای که گذشت، بازارهای جهانی تحتتأثیر جنگ تعرفهای تازهای بین ایالات متحده و چین دچار نوسانات شدیدی شدند. تعرفه ۳۴ درصدی چین بر کالاهای آمریکایی در واکنش به این اقدامات، زنگ خطر رکود جهانی را به صدا درآورد. همین تنشها باعث شد تا کالاهای اساسی نظیر نفت، نقره و گاز طبیعی با افت چشمگیر قیمت مواجه شوند و حتی بازارهای سنتی پناهگاهی مانند طلا نیز از فشار فروش در امان نمانند. در این بین، فلزات صنعتی همچون فولاد و سنگ آهن نیز تحت تأثیر رکود احتمالی و کاهش تقاضای ساختوساز، روند نزولی را تجربه کردند.
برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند، تا زمانی که فضای مبهم سیاسی، به ویژه در زمینه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، بر بازار سایه افکنده است، رویکرد محتاطانه فعالان بورسی تداوم خواهد یافت.
تحلیلگران بازار سرمایه امروز از منفی بودن اکثر نمادهای شاخصساز و کامودیتیمحور خبر دادند، به طوری که بسیاری از این نمادها با صف فروش بسته شدند. کمبود نقدینگی و خروج آن از بازار، باعث کاهش استقبال سرمایهگذاران و تحلیلهای متاثر از جو روانی و تحولات اقتصادی و بینالمللی شده است. در این شرایط، سهامهای کوچک با ارزندگی بالا، کمترین توجه را جلب کرده و رشد میکنند.