تاریخ: ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۴:۲۵
بازدید: ۲۰
کد خبر: ۳۷۲۰۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه، تحلیل کرد:

چشم‌انداز رشد در صادرات صنایع کامودیتی‌محور ایران/ اثرات هیجانی جنگ تعرفه‌ای ترامپ به سرعت فروکش می‌کند

چشم‌انداز رشد در صادرات صنایع کامودیتی‌محور ایران/ اثرات هیجانی جنگ تعرفه‌ای ترامپ به سرعت فروکش می‌کند
‌می‌متالز - حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه، معتقد است؛ از آنجا که اقتصاد ایران ارتباط مستقیمی با بازار آمریکا ندارد، تاثیر چندانی از سیاست تعرفه‌ای ترامپ نمی‌پذیرد.

به گزارش می‌متالز، «حمید میرمعینی» اعلام کرد: واقعیت این است که مشخص نیست جنگ تعرفه‌ای آمریکا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و واکنش کشور‌های دیگر به این اتفاق چه خواهد بود. البته بعضی کشور‌ها از جمله چین به اعمال تعرفه‌های متقابل تهدید کرده‌اند، اما این‌که سیاست مزبور چه زمانی به نقطه تعادل برسد، مشخص نیست.

او افزود: به نظر می‌رسد برای کوتاه‌مدت این اتفاق بر بازار‌های جهانی کامودیتی‌محور تاثیرگذار باشد که از جمله این آثار کاهش حجم تقاضا به واسطه افزایش قیمت‌ها خواهد بود. هم‌چنین احتمال بروز رکود اقتصادی در کل دنیای وجود دارد، زیرا کاهش تقاضا عاملی قوی است که زیرساخت‌های تولیدی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تقاضا را به میزان زیادی دست خوش تغییر می‌کند، اما به اعتقاد من این روند چندان تداوم نخواهد داشت، زیرا اقتصاد آمریکا نیز از آن متاثر خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این‌که بازار‌های مالی دنیا از سیاست تعرفه‌ای ترامپ اثر پذیرفته‌اند، گفت: تاکنون حتی تاثیر مثبت این سیاست بر بازار آمریکا برآورد نشده و بازار آمریکا بیش‌ترین تاثیر منفی را از این سیاست پذیرفته است.

او در عین حال توضیح داد: به نظر می‌رسد تا دو سه روز آینده فضای هیجانی فروکش کند و به نوعی بازار‌های جهانی به حالت اولیه خود بازمی‌گردد.

میرمعینی، در مورد تاثیر سیاست تعرفه‌ای آمریکا بر بازار کالا‌های پایه و صنایع کامودیتی‌محور ایران، گفت: از آنجا که اقتصاد ایران ارتباط مستقیمی با بازار آمریکا ندارد، شرکت‌های ایرانی تاثیر زیادی از این رویداد نمی‌پذیرند، اما به دلیل تاثیر پذیری از بازار‌های جهانی به واسطه فروش برخی محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و رنگین، شرکت‌های ایرانی کمی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، اما به نظر می‌رسد که این اتفاق مقطعی باشد و به سرعت شاهد بازگشت قیمت‌های جهانی به حالت اولیه باشیم.

او تاکید کرد: بنابراین وضع فعلی تداوم چندانی نخواهد داشت، ضمن این که با توجه به باز شدن دریچه مذاکرات غیرمستقیم به نظر می‌رسد که بازار محصولات صنایع کامودیتی‌محور ایران می‌تواند وارد فاز رشد شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده