
به گزارش میمتالز، در این روز، تمرکز اصلی بازار بر روی نمادهای بانکی قرار داشت، در گروه بانکی، بانک ملت معاملات پرحجمی داشت. بانکهایی مثل پاسارگاد، صادرات، پارسیان، رسالت و تجارت نیز معاملات خوبی را تجربه کردند. بانک تجارت سنگینترین صف خرید را به خود اختصاص داد.
در حالی که دیگر گروهها تحت تاثیر کاهش قیمت کامودیتیها و سیاستهای تعرفهای ترامپ با فشار فروش مواجه شدند. بسیاری از تحلیلگران به این نکته اشاره دارند که در زمان رشد قیمت کامودیتیها، بورس ایران واکنشی نشان نداد، اما حالا که قیمتها کاهش یافته، بازار سرمایه با افت چشمگیری مواجه شده است. سیمانیها همچنان در هر شرایطی روند مثبتی دارند و برخی از آنها در ماههای اخیر تا ۱۵۰ درصد بازدهی داشتهاند.
در نهایت، شاخص کل بورس با کاهش ۱۵ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار واحد رسید. در مقابل، شاخص هموزن تحت تأثیر اقبال خریداران به نمادهای کوچکتر، روندی مثبت را تجربه کرد و با رشد ۰.۳۹ درصدی در کانال ۸۱۱ هزار واحد قرار گرفت.
ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در پایان امروز (شنبه، ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) به بیش از ۷ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته بیش از ۷ درصد افزایش نشان میدهد. همچنین، برای پنجمین روز متوالی شاهد ورود پول حقیقی به بازار بودیم که حدود ۲۶۴ میلیارد تومان ثبت شد.
در اولین روز معاملاتی هفته، بیشترین ارزش معاملات به گروههای بانکی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی اختصاص یافت. همچنین، گروه بانکی با جلب توجه سرمایهگذاران، بیش از هزار میلیارد تومان ورودی پول ثبت کرد.
صندوقهای درآمد ثابت در جریان معاملات اخیر، خروج پول به ارزش ۷۰۶ میلیارد تومان را ثبت کردند. همچنین، صندوقهای طلا به دلیل کاهش قیمت انس جهانی پس از اعلام تعرفههای جدید آمریکا توسط ترامپ، با روند منفی بازگشایی شده و حدود ۶۱۸ میلیارد تومان خروج نقدینگی داشتند.
«ولیالله جعفری» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: بنابر تصمیم شورای عالی بورس مهلت برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تمدید شد. در پایان تیرماه ۱۴۰۴ سازمان بورس گزارش برگزاری مجامع را به شورای عالی بورس ارسال خواهد کرد و هر تصمیمی که شورای عالی بورس اتخاذ کند ما بر اساس آن عمل خواهیم کرد.
طبق اطلاعات به دست آمده از مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری و همچنین اداره تحلیلهای اقتصادی و ریسک سازمان بورس، در طول سال ۱۴۰۳، صندوقهای طلا با شناسایی ۱۲۰.۷ درصد میانگین بازده سالانه، رکورددار کسب بازده در میان تمام ابزارهای بازار سرمایه بودند. سکه تمام بهار آزادی با ۱۴۹.۶ درصد، طلای ۱۸ عیار با ۱۳۶.۶ درصد و همچنین صندوقهای طلای بورسی با ۱۲۰.۷ درصد میانگین وزنی، مقام اول تا سوم بازده سالانه ابزارهای مالی را از آن خود کردند.
ارز دیجیتال هم با شناسایی ۱۰.۴ درصد زیان، به صورت میانگین وزنی، از تمام ابزارهای مالی، در کسب بازده عقب ماند.
اما در پی اعلام تعرفههای گمرکی جدید از سوی دولت آمریکا و واکنش متقابل چین، بازار سهام این کشور با زیانی بیسابقه مواجه شد و طی دو روز معاملاتی اخیر، ۶.۶ تریلیون دلار از ارزش خود را از دست داد. شرکتهای فناوری بیشترین زیان را متحمل شدند؛ به طور مثال، ارزش سهام اپل تنها طی دو روز ۱۵ درصد سقوط کرد.
برخی از تحلیلگران بازار معتقدند امروز (شنبه، ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) بورس در وضعیت متعادلی قرار داشت. از یک سو، امید به کاهش تنشها موجب ایجاد چشمانداز مثبت در بازار شد و از سوی دیگر، افت قیمت جهانی کامودیتیها به دنبال سیاستهای تعرفهای ترامپ نگرانیهایی را به همراه داشت. این تضاد در نهایت موجب شد بازار با تعداد برابر نمادهای مثبت و منفی به پایان برسد.
برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به روند بازار در نیمه اول فروردینماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه مشابه اکثر سالهای گذشته با بازدهی مثبت آغاز شد و شاهد ورود پول به بازار بودیم. اما پس از پایان تعطیلات و با جدیتر شدن فضای بازار، علیرغم ورود پول، تحت تأثیر شوک ناشی از تعرفههای سنگین دولت آمریکا و سقوط شدید قیمت جهانی کالاها، بازار با فشار فروش مواجه شد. این فشار بیشتر بر شرکتهای کامودیتیمحور که سهم زیادی در بازار دارند، وارد شد و در نتیجه شاهد افت سنگین شاخص کل بودیم.