![«محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد «محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد](/files/fa/news/1403/11/20/632637_296.jpg)
به گزارش میمتالز، تعرفههای فولادی ترامپ در ۲۰۱۸ توانست ظرفیت تولید داخلی را افزایش دهد، اما باعث افزایش ۱۶۶ درصدی قیمت فولاد شد که به صنایع وابسته مانند خودروسازی آسیب زد. منتقدان نگرانند که تعرفههای جدید نیز هزینه تولید را بالا برده و به اقتصاد آمریکا ضربه بزند.
با وجود کاهش مصرف فولاد در آمریکا، این کالا همچنان برای زیرساختهای انرژی پاک، مراکز داده و ساخت مسکن ضروری است. کارشناسان پیشنهاد میکنند که دولت به جای حمایت از صنعت قدیمی فولاد از طریق تعرفهها، با سرمایهگذاری در زیرساختهای جدید و تکنولوژیهای پاکتر، مانند کورههای قوس الکتریکی، به رشد صنعت کمک کند.
فولاد یک شاخص مهم اقتصادی است؛ معیاری برای تعیین میزان فعالیت یک کشور در ساخت پلها، ساختمانها، راهآهن و خودروها، یا برعکس، میزان تثبیت آن در یک اقتصاد مرفه.
علاوه بر این، فولاد میتواند یک نماد نوستالژیک نیز باشد. اقتصادی که در دوران توسعه خود قرار دارد، به شدت به تولید داخلی فولاد وابسته است. اما اقتصادی که به دنبال فصل جدیدی است، همچنان میتواند به تولید فولاد ادامه دهد، اما احتمالاً آن را به کشورهایی که در حال توسعه هستند صادر میکند.
یکی از توجیهات آمریکا برای تعرفههای جدید فولاد و آلومینیوم، که درواقع بازگرداندن سیاستهای دوران ترامپ است، تأمین تقاضا برای دفاع ملی عنوان شده است. این رویکرد میتواند باعث شود تولید پراکنده فولاد در سراسر جهان مشکلساز به نظر برسد.
این موضوع باعث انتقادات شدیدی نسبت به تعرفههای جدید شده است. برخی بر این باورند که این تعرفهها اقتصاد آمریکا را بیش از حد تحت تأثیر قرار میدهد.
طبق گزارشی در سال ۲۰۲۳، تعرفههای ترامپ در سال ۲۰۱۸ باعث افزایش تولید داخلی فولاد و بالا رفتن نرخ بهرهبرداری صنعت تا بالاترین سطح در ۱۴ سال گذشته شد. قیمت فولاد نیز ۱۶۶ درصد افزایش یافت، که به شرکتهای داخلی که وابسته به فولاد هستند، از جمله خودروسازان، ضربه زد.
اعمال تعرفههای جدید احتمالاً موجی از اقدامات تلافیجویانه از سوی سایر کشورها را به دنبال خواهد داشت. سیاستهای هوشمندانه میتوانند فولاد را به عامل توسعه اقتصادی آینده تبدیل کنند، نه صرفاً یک نماد نوستالژیک از گذشته.
هر سیاست صنعتی بزرگی نیاز به مداخله دولت دارد. اما پرسش این است که آیا آمریکا باید از طریق تعرفهها از یک صنعت سنتی محافظت کند، یا اینکه رشد صنایع جدید را که برای آینده ضروری هستند، تشویق کند.
منبع: ایفنا