![«محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد «محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد](/files/fa/news/1403/11/20/632637_296.jpg)
به گزارش میمتالز، شرکت آهن و فولاد ارفع از فناوریهایی همچون واحد احیا مستقیم (DRI) در کورههای قوس الکترونیکی (EAF) برای تولید فولاد استفاده میکند. بر مبنای این فناوری، آهن اسفنجی از احیای مستقیم سنگ آهن، بدون استفاده از کوره بلند به دست میآید.
DRI ناخالصیهای کمتری دارد و زمینه تولید فولاد با کیفیت را فراهم میسازد. ضمن اینکه استفاده از DRI در ترکیب با کورههای قوس الکترونیکی، موجب کاهش انتشار کربن میشود. در مجموع استفاده از DRI در کورههای EAF نوآور و درآمدزاست.
این روش نوین و سایر روشهای دیگر مانند گاززدایی تحت خلا (VD) به فولاد ارفع کمک کرده است تا با کیفیتترین محصولات بازار در زمینه شمش فولاد و آهن اسفنجی را تولید و با آنها درآمدسازی کند.
دادههای مربوط به تولید و فروش فولاد ارفع نشان میدهد که این شرکت در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری، ۶۰۷ هزار و ۳۹۸ تن شمش فولادی و ۹۲۲ هزار و ۸۵۸ تن آهن اسفنجی (DRI) تولید کرده است.
ارفع در این مدت بیش از ۱۵ هزار و ۹۱۵ میلیارد فروش داخلی از بابت این محصولات داشت که در نتیجه میزان فروش داخلی شرکت نسبت به ۱۰ ماه ابتدای سال گذشته که بیش از ۹ هزار و ۳۶۲ میلیارد تومان گزارش شده بود، ۶۹ درصد رشد داشت.
در همین حال، تعداد فروش شرکت (جمع فروش داخلی) در ۱۰ ماه ابتدای سال به ۶۷۷ هزار و ۶۴۶ تن رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۴۶ درصد جهش را تجربه کرده است.
صورتهای مالی فولاد ارفع، همچنین نشان میدهد که درآمدهای عملیاتی این شرکت (حسابرسی نشده) در در ۹ ماه ابتدای سال به بیش از ۱۴ هزار و ۳۱۲ میلیارد تومان رسیده است.
نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، میزان درآمدهای عملیاتی ارفع ۲ درصد رشد کرده است.
ارفع در زمینه افزایش سایر درآمدها، گام بلندی برداشته است. میزان سایر درآمدها (حسابرسی نشده) در ۹ ماه ابتدای سال بیش از ۶۶۰ میلیارد تومان گزارش شده است. در نتیجه، نسبت به دوره مشابه، میزان سایر درآمدها، با ۱۹۶ درصد رشد مواجه شده است.
ارفع در میان شرکتهای فولادی یکی از شرکتهایی است که با سرمایهگذاری در پی توسعه و افزایش درآمدهای خود است.
این شرکت میزان سرمایهگذاریهای بلندمدت (حسابرسی نشده) را در ۹ ماه ابتدای سال به بیش از ۴۵۵ میلیارد تومان رسانده است که نشانگر رشد ۲۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است.
این شرکت همچنین در ۹ ماه ابتدای سال با رشد ارزش داراییهای نامشهود خود مواجه شده است. در اقتصاد به آن طبقه از داراییها، نامشهود میگویند که حق مالکیت معنوی را برای شرکت ایجاد میکنند.
این نوع مالکیت میتواند بر روی حق اختراع، علائم تجاری، کپی رایت، مجوزها و… تعریف شود، اما در نهایت ارفع میتواند با اتکا به این نوع از دارایی، به ارزش شرکت خود و مزایای رقابتیاش اضافه سازد.
شرکت فولاد ارفع در ۹ ماه ابتدای سال بیش از ۵۹۵ میلیارد تومان دارایی ثابت نامشهود (حسابرسی نشده) را شناسایی کرده است. نسبت به سال گذشته، میزان این طبقه از داراییهای ارفع، ۲۰۵ درصد جهش داشت.
داراییهای ثابت مشهود، طبقه دیگری از داراییهای شرکتها هستند که شامل زمین، ماشینآلات، ساختمان و… میشوند. ارفع در ۹ ماه ابتدای سال بیش از ۴ هزار و ۵۲ میلیارد تومان دارایی ثابت مشهود را تحت مالکیت خود داشت.
میزان ارزش این داراییها در ۹ ماه ابتدای سال گذشته، بیش از ۲ هزار و ۴۸۱ میلیارد تومان بود که نشانگر رشد ۶۳ درصدی در سال جاری است.
در حال حاضر ارزش بازار شرکت فولاد ارفع بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان است و P/E (قیمت به سود هر سهم) که از تقسیم قیمت هر سهم بر درآمد هر سهم (EPS) به دست میآید، به ۶.۱۲ میرسد.
این در شرایطی است که P/E گروه «فلزات اساسی / تولید آهن و فولاد پایه» که فولاد ارفع در آن قرار میگیرد، ۱۰.۴۸ است.
P/E کمتر فولاد ارفع نسبت به گروه، میتواند بیانگر این باشد که قیمت سهم شرکت ارزانتر از ارزش واقعی آن است. در نتیجه سرمایهگذاری در فولاد ارفع میتواند برای آینده جذابتر باشد.
منبع: تیتر ۲۰