تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۳۴
بازدید: ۶۷
کد خبر: ۳۶۸۳۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور دارنده ذخایر معدنی/ دلایل پایین بودن نرخ بهره‌وری در معادن

قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور دارنده ذخایر معدنی/ دلایل پایین بودن نرخ بهره‌وری در معادن
‌می‌متالز - نتایج مطالعات مشترک یکی از گروه‌های صنعتی حوزه معدنی با معاونت علمی ریاست‌ جمهوری نشان داد که در بخش بهره‌وری معدن در جا‌هایی که به سمت فناوری رفتیم، موفق عمل کردیم.

به گزارش می‌متالز، «ایرج تاج‌الدین» مدیر گروه صنعتی و معدنی یکی از شرکت‌های بین‌المللی صنایع معدنی در پنل چالش‌های هوشمندسازی در شرکت‌های بزرگ از ایده تا اجرا در همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی که با همت صندوق پژوهش و فناوری دیجیتال و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاست‌ جمهوری برگزار شد، گفت: معمولا کسب‌وکار‌ها با پارادایمی مواجه هستند، چرا که هم‌اکنون کسب‌وکار‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که حوزه هوش مصنوعی زودبازده نیست.

وی با بیان اینکه کسب‌وکار‌های سنتی افق‌های بلندمدت را رصد نمی‌کنند، افزود: تاکنون این کسب‌وکار‌ها گاو شیردهی داشتند و برای آنها ارزش‌آفرینی می‌کرد و همواره سعی می‌کنند آن گاو شیرده را داشته باشند و هیچ صبر و بردباری لازم برای هوش مصنوعی را ندارند.

تاج‌الدین، نبود صبر در حوزه هوش مصنوعی در میان مدیران را نگران‌کننده دانست و ادامه داد: نبود صبر به دلیل آن است که این حوزه هنوز دغدغه مدیران دولتی، خصوصی و خصولتی نیست و تا زمانی که این دغدغه در میان مدیران نباشد، نگاه آنها به هوش مصنوعی به همین وضعیت باقی می‌ماند.

این مدیر گروه صنعتی و معدنی با بیان اینکه در حال حاضر دغدغه مدیران کشور سیب‌زمینی، تنظیم بازار و پرتقال شب عید است، ادامه داد: در چنین فضایی کمتر مدیران از واژه هوش مصنوعی برای رفع این چالش‌ها استفاده می‌کنند و تا زمانی که این دغدغه در میان مدیران نباشد، نباید توقع تغییر داشت.

وی با اشاره به همکاری ۳۰ شرکت در این گروه صنعتی، گفت: این مجموعه در زنجیره صنعت معدن از اکتشاف تا استخراج فعال است و ما از ۵ سال قبل با معاونت علمی ریاست‌ جمهوری طرح تحقیقاتی را کلید زدیم.

تاج‌الدین با اشاره به جزئیات این طرح مشترک، توضیح داد: ایران با دارا بودن ۶۷ کانی معدنی جزء ۱۰ کشور برتر است، ولی از نظر بهره‌برداری از ذخایر معدنی جزء ۲۰ کشور برتر نیستیم.

وی اظهار کرد: در این راستا ما مطالعاتی انجام دادیم که چرا در بخش بهره‌برداری عقب هستیم و مشاهده کردیم در جا‌هایی که به سمت توسعه فناوری حرکت کردیم، موفق بوده‌ایم.

تاج‌الدین افزود: از این رو ما برای حرکت به این سمت رویداد جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان علوم پایه و شیمی را برگزار کردیم و به برگزیدگان اعتبار تجاری‌سازی اعطا کردیم.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین