تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۳۵
بازدید: ۹۷
کد خبر: ۳۶۸۴۰۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
کامودیتی‌ها از صعود تورم آمریکا سیگنال افزایشی گرفتند؛

نفت از فلزات جاماند

نفت از فلزات جاماند
‌می‌متالز - دومین ماه از سال ۲۰۲۵ درحالی به نیمه رسید که فلزات در بازار جهانی بازده ماهانه و سالانه مثبتی را ثبت کردند. سیاست‌های تجاری ترامپ، تورم‌زا شمرده می‌شود و این رویه از رشد بهای کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی در هفته‌های ابتدایی سال جدید میلادی حمایت کرد.

به گزارش می‌متالز، از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا روز جمعه چهاردهم فوریه سنگ‌ آهن وارداتی به چین ۳.۱ درصد، میلگرد فولادی در بازار داخلی چین ۱۱.۳ درصد، مس ۱۶ درصد، آلومینیوم ۳.۴ درصد، قلع ۹.۹ درصد و سرب ۱.۷ درصد گران شدند. این رشد قیمتی شامل فلزات گرانبها از جمله طلا، نقره و پلاتین نیز شد. نفت و محصولات زیرگروه انرژی از قافله رشد قیمت در این زمان جا مانده‌اند.

واهمه فعالان بازار‌های کالایی از سیاست‌های تجاری محدودکننده ترامپ زمینه‌ساز صعود قیمتی فلزات طی ۶ ماه ابتدایی ۲۰۲۵ شد. با این وجود محصولات زیرگروه انرژی با محوریت نفت از این روند رشد قیمت جا مانده‌اند.

بازده هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت از ابتدای امسال کاهشی ۱.۳ درصدی داشت؛ این درحالی بود که هر بشکه نفت برنت در این بازه ۶ هفته‌ای رشد محدود ۰.۱۳ درصدی داشت.

تضعیف شاخص دلار آمریکا، واهمه از وضع تعرفه تجاری بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا و محصولات دیگری نظیر خودرو‌های اروپایی، از رشد بهای کامودیتی‌ها طی سال جدید میلادی حمایت کرد.

کنترل نرخ انرژی در دستور کار ترامپ

دونالد ترامپ طی هفته اخیر دستور تشکیل کارگروهی با هدف تسلط آمریکا بر بازار جهانی انرژی را صادر کرد. ترامپ می‌گوید آمریکا بیش از هر کشور دیگری انرژی دارد و در حال آزاد کردن آن است. تولید انرژی داخلی در آمریکا در اولویت است.

نفت و گاز فراوان آمریکا منبعی برای قدرت ژئوپلیتیک و قدرت اقتصادی آمریکا به شمار می‌رود.

کنترل بهای انرژی در آمریکا با محوریت قیمت بنزین اولویت جدی برای روسای جمهور آمریکا است؛ آزادسازی ذخایر استراتژیک انرژی راهکار این کنترل قیمت است و همین موضوع باعث می‌شود تا نفت و سایر ذخایر انرژی از بقیه کامودیتی‌ها جا بمانند.

شاخص دلار در کف نرخ ۲ ماهه

شاخص دلار آمریکا به ۱۰۶.۵ واحد رسید که این رقم کف نرخ این شاخص ظرف ۲ ماه اخیر یعنی پس از نیمه دسامبر ۲۰۲۴ است. افت شاخص دلار آمریکا خرید کامودیتی‌ها برای دارندگان سایر ارز‌ها را ارزان کرده و باعث ترغیب خرید بیشتر می‌شود. به این ترتیب تضعیف شاخص دلار آمریکا عامل تحریک بهای کامودیتی‌ها در بازار جهانی به شمار می‌رود.

تورم مصرف‌کننده؛ حامی رشد قیمت

تورم مصرف‌کننده ایالات متحده آمریکا برای ماه ژانویه برابر ۳ درصد اعلام شد؛ این رقم بیشترین میزان پس از ژوئن ۲۰۲۴ بود. بازگشت تورم آمریکا به مسیر رشد، می‌تواند سیاست‌های انبساطی فدرال‌رزرو را مختل کند. فدرال رزرو کاهش سطح تورم به ۲ درصد را هدفگذاری کرده است. درصورتی که سیاست انبساطی از سوی فدرال‌رزرو به تعویق بیفتد، کامودیتی‌ها با سیگنال کاهشی مواجه می‌شوند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین