تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۰۷
بازدید: ۸۲
کد خبر: ۳۶۸۹۸۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

هشدار ژاپن به چین درباره تهدید ناشی از محدودیت‌های صادرات فلزات کمیاب

هشدار ژاپن به چین درباره تهدید ناشی از محدودیت‌های صادرات فلزات کمیاب
‌می‌متالز - مقامات و مدیران ژاپنی هشدار داده‌اند که تشدید کنترل‌های صادراتی چین بر مواد نیمه‌رسانا، زنجیره‌های تأمین جهانی را مختل می‌کند.

به گزارش می‌متالز، پکن در دسامبر ۲۰۲۳، محدودیت‌های صادراتی جدیدی را بر گالیم، ژرمانیم، آنتیموان و فلزات کمیاب اعمال کرد و صادرات آنها را به ایالات متحده "به‌طور اصولی" ممنوع اعلام کرد. این مواد دارای کاربرد‌های دوگانه در فناوری‌های غیرنظامی و نظامی هستند.

چین پیش از این نیز عرضه این مواد را برای ژاپن، به عنوان متحد آمریکا، به مدت ۱۸ ماه محدود کرده بود. مقامات ژاپنی اکنون نگرانند که آخرین قوانین چین، همراه با یک رژیم کنترل صادرات جدید، صادرات بسیاری از شرکت‌های ژاپنی به ایالات متحده را تحت تأثیر قرار دهد.

به عنوان مثال، موتور‌های خودرو‌های تسلا، لیزر‌های ارتباطی نوری Broadcom و نیمه‌رسانا‌های آیفون‌های اپل که حاوی گالیم آرسنید هستند، ممکن است برای صادرات نیاز به مجوز از پکن داشته باشند.

ژاپن بزرگ‌ترین مصرف‌کننده جهانی مواد "۳ G" یعنی گالیم، ژرمانیم و گرافیت است که در تولید موتورها، تراشه‌ها و باتری‌های خودرو‌ها کاربرد دارند.

گالیم ماده‌ای کلیدی در فناوری‌های پیشرفته مانند رادار‌های فرکانس بالا، ارتباطات ۵G و الکترونیک قدرت است. همچنین، با پیشرفت نیمه‌رسانا‌های قدرتی، گالیم در حال جایگزینی سیلیکون است.

چین ۹۸ درصد از عرضه جهانی گالیم را در اختیار دارد. طبق آمار رسمی ژاپن، واردات گالیم از چین در یک سال پس از محدودیت‌های صادراتی آگوست ۲۰۲۳، تا ۸۵ درصد کاهش یافته است.

چین اوایل ماه جاری، محدودیت‌های جدیدی را بر پنج ماده معدنی دیگر، از جمله تنگستن و ایندیوم، اعمال کرد. این اقدام در پاسخ به اعمال تعرفه ۱۰ درصدی از سوی دولت آمریکا بر کالا‌های چینی صورت گرفت.

مقامات ژاپنی هشدار داده‌اند که محدودیت‌های تنگستن هم‌اکنون مشکلاتی برای شرکت‌های این کشور ایجاد کرده است.

یک مقام دولتی ژاپن اقدامات چین را "اعلام نوعی جنگ اقتصادی علیه بقیه جهان" توصیف کرد و گفت که این محدودیت‌ها، برخلاف استاندارد‌های بین‌المللی کنترل صادرات بر مبنای امنیت ملی هستند. اما تحلیلگران معتقدند که میزان سخت‌گیری چین در اجرای این محدودیت‌ها، به روابط دیپلماتیک این کشور با آمریکا بستگی دارد.

از دسامبر ۲۰۲۳، قیمت گالیم در بازار‌های خارج از چین ۲۳ درصد افزایش یافته و به ۶۴۰ دلار در هر کیلوگرم رسیده است. قیمت گالیم از ژوئیه ۲۰۲۳ تاکنون بیش از دو برابر شده است.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین