تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۰۵
بازدید: ۴۳
کد خبر: ۳۶۸۶۶۷

اعلام آمادگی ایران برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس

اعلام آمادگی ایران برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت، آمادگی کشورمان برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس و ایجاد امکانات لازم جهت راه‌اندازی پایگاه‌های لجستیکی و بهره‌برداری از بنادر جنوبی ایران برای کشور‌های خزر را اعلام کرد.

به گزارش می‌متالز، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران روز سه‌شنبه در اجلاس سومین همایش اقتصادی خزر با بیان اینکه در این نشست در حوزه آمار، صنعتی، اقتصادی، گمرکی، بانکی، حمل‌ونقل، بهداشت، گردشگری و نفت و گاز و ... در ۶ پنل برگزار شد، افزود: فعالسازی و توسعه زیرساخت‌ها در ارتقای کریدور‌ها و لجستیک و دیجیتال‌سازی فرآیندها، ایجاد پارک‌های صنعتی و فناوری مشترک، تسهیل تبادلات مالی و بانکی با تکیه بر تجارب موفق اعضا مبتنی بر پول ملی کشور‌های خزر، ایجاد کریدور سبز گمرکی و مناطق آزاد مشترک با توجه به تجارب موفق کشور‌های عضو در زمینه تفاهم همکاری بلندمدت دو یا چند جانبه میان ایران با روسی مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس و ایجاد امکانات لازم برای راه‌اندازی پایگاه‌های لجستیکی و بهره‌برداری از بنادر جنوبی ایران برای کشور‌های خزر اعلام می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: استفاده از پیمان‌هایی، چون موافقت‌نامه اقتصادی خزر، کریدور ترانس-کاسپین و توسعه همکاری‌های فرامنطقه‌ای مانند بریکس و اوراسیا مورد تاکید اعضا قرار گرفته و امیدواریم با توجه به تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، انرژی، تبادل دانش پزشکی و گسترش بستر همکاری الکترونیک میان اعضا مورد تاکید قرار گرفت.

وی در ادامه یادآور شد: هر ۵ کشور نگرانی خود از کاهش سطح آب خزر را مورد تاکید قرار دارند در این باره ایجاد سامانه مشترک پایش داده‌های سطح آب و کمک از سازمان‌های بین‌المللی موافقت شد.

اتابک اضافه کرد: جلوگیری از ورود پساب‌های صنعتی و شهری به دریای خزر، استفاده از ظرفیت‌های خالی صنعت نفت و گاز، توسعه گردشگری مبتنی بر گردشگری خزر، توسعه صنایع انرژی و پالایشگاهی، توسعه بهداشت و سلامت مردم حاشیه این دریا مورد تاکید قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تشکیل مرکز امداد و نجات خزر و ایجاد آزمایشگاه نفت خزر به تصویب اعضا رسید، ادامه داد: اتصال شبکه‌های تبادل برق کشور‌های حاشیه خزر و اهمیت انرژی سبز، حل چالش‌های زیست محیطی، تغییر اقلیم، آلودگی آب خزر و حل آنها از طریق فناوری کشور‌های عضو مورد تاکید قرار گرفت که برای اجرای آن ایجاد کنسرسیوم‌های علمی و پارک‌های فناوری مشترک به تصویب رسید

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام آمادگی ایران برای میزبانی نشست‌های مشترک میان کشور‌های حاشیه خزر تا موعد بعدی برگزاری این اجلاس، گفت: کشور‌های عضو خواستار تداوم برگزاری نشست‌های مشترک در فاصله هر همایش اقتصادی شدند.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده