تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۱۳
بازدید: ۵۵
کد خبر: ۳۷۲۱۴۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در نشست کمیسیون صنایع و معان مجلس صورت گرفت؛

پیشنهادات اعضای کمیسیون صنایع و معادن برای تحقق شعار سال

پیشنهادات اعضای کمیسیون صنایع و معادن برای تحقق شعار سال
‌می‌متالز - اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست امروز به ارائه پیشنهاداتی جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۴ پرداختند.

به گزارش می‌متالز، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست امروز (یکشنبه ۱۷ فروردین‌ماه) این کمیسیون به ارائه پیشنهاداتی در خصوص تحقق شعار سال ۱۴۰۴ مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید پرداختند.

زهرا سعیدی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن گفت: امیرکبیر با تمام محدودیت‌ها، تنها در سه‌سال‌ونیم تحول‌آفرین شد، آقای پزشکیان هم می‌تواند امیرکبیر زمانه باشد چرا که ما در کشور کمبود امکانات و سرمایه نداریم و مشکل ما عدم مدیریت درست است. مردم ایران سرمایه‌های خرد بسیاری در اختیار دارند و اگر اعتمادسازی شود، این سرمایه‌ها به میدان می‌آیند، ضمن اینکه دولت باید از بنگاه‌داری خارج شده و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند.



سیدسلمان ذاکر گفت: لازم است برای تحقق شعار سال راهکار‌های صحیح سرمایه‌گذاری به مردم و بخش خصوصی ارائه شود تا از حبس سرمایه در یک بخش همچون مسکن یا احتکار کالا‌های اساسی جلوگیری شود.


نماینده مردم ارومیه در مجلس یادآور شد: بنده به دکتر پزشکان پیشنهاد دادم یک تیمی تشکیل دهد که راهکار‌های تحقق شعار سال را مورد بررسی قرار دهد، ضمن اینکه مجلس نیز باید در این زمینه با دولت همکاری کند و کمیسیون‌های تخصصی مربوطه راهکار‌های نیل به این مهم را بررسی کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، تاکید کرد: ارائه پیشنهاد برای جذب سرمایه‌گذاری امنیت‌آور است، اما تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده است.

مصطفی پوردهقان ضمن انتقاد از تغییر مصوبه مجلس برای واردات خودرو‌های کارکرده در مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد که برای تحقق شعار سال باید بسته‌های پیشنهادی در جهت تحقق این مهم ارائه شود، همچنین از تیم اقتصادی دولت دعوت شود تا برنامه‌های خود را برای جذب سرمایه‌گذاران در بخش تولید ارائه دهند.


وی در پایان از همه اعضای کمیسیون جهت بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در استان یزد جهت سرمایه‌گذاری در تولید دعوت به عمل آورد.

مصطفی طاهری ضمن ارائه نمودار‌های وضعیت اقتصادی کشور گفت: کمیسیون صنایع و معادن باید تاثیر سرمایه‌گذاری در تولید را مورد بررسی قرار دهد و انتهای زنجیره تولید به گونه‌ای تقویت شود که تقاضا برای تولید افزایش یابد، همچنین لازم است در جهت هوشمندسازی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کنیم.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: ما باید در مورد تحقق شعار سال اقداماتی انجام دهیم که سرمایه‌های موجود در جامعه به سمت غیر‌مولد نرود، همچنین نظارت بر اجرای قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار افزایش یابد و تکالیف مدرج در برنامه هفتم اجرا شود.

اردوان اکبرپور افزود: امسال باید در جهت ثبات بازار طلا و ارز حرکت کنیم که قطعا بر سایر بخش‌ها اثرگذار خواهد بود.


ابوالقاسم جراره یادآور شد: باید در واگذاری‌ها از ظرفیت مردمی استفاده کنیم تا بتوانیم حوزه تولید را ارتقا بخشیم.

بهنام رضوانی یادآور شد: در استان آذربایجان شرقی ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌ها توسط بخش خصوصی صورت گرفته است و بزرگ‌ترین مانع مشارکت مردم در تولید، دولت است و اگر موانع این بخش رفع شود قطعا به اشتغالزایی و رشد تولید منتهی خواهد شد و مشکلات واحد‌های تولیدی نیمه فعال یا تعطیل شده رفع می‌شود.


حسنعلی محمدی عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با بیان اینکه رسالت اصلی کمیسیون صنایع و معادن تحقق شعار امسال است افزود: در سرمایه‌گذاری بخصوص سرمایه گذاری خارجی هیچ کدام از تکالیف مندرج در در بودجه محقق نشده و بسیاری از واگذاری‌ها به شرکت‌های دولتی برمی‌گردد و جای بخش خصوصی در این زمینه خالی است.


نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر بستر لازم فراهم شود نقدینگی جامعه به سمت تولید هدایت می‌شود و از این طریق قطعا تحولی در حوزه اقتصادی کشور ایجاد خواهد شد.

وی در ادامه به تحقیقات و مطالعاتی که در سطح بین‌المللی در این زمینه انجام داده و نتایج آنها پرداخت و تاکید کرد: ما سال گذشته در کمیته رفع موانع تولید با حضور مسوولان مربوطه مسائل مختلفی را پیگیری کردیم و امسال هم آمادگی لازم برای پیگیری جهت تحقق شعار سال را داریم.

سیدجواد حسینی‌کیا نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، افزود: لازم است برای تحقق شعار سال بانک‌های عامل را پای کار آوریم که به صورت ماهانه گزارش‌هایی را ارائه دهند تا مشخص شود چه میزان منابع آنها به سمت تولید هدایت شده است.

نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه جلسات رفع ناترازی انرژی در حوزه صنعت همچنان ادامه دارد یادآور شد: ما باید نظارت جدی بر واحد‌های تولیدی بزرگ کشور داشته باشیم و در حوزه تقنین نیز پیگیری برای تصویب نهایی طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مورد توجه قرار گیرد.

فر‌های طهماسبی نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن افزود: کمیسیون صنایع و معادن به عنوان کمیسیون تخصصی باید در جهت تحقق شعار سال به خوبی نقش ایفاء و مطالبات مردمی را پیگیری کند.


وی اظهار کرد: رفع ناترازی انرژی و برخی مفاسد در حوزه صنعت نیز باید در دستور کار قرار گیرد و در این زمینه از ابزار‌های نظارتی اعم از تحقیق و تفحص استفاده کنیم، همچنین واردات خودرو‌های کارکرده باید مورد توجه قرار گرفته و مانع از ایجاد رانت در این بخش شویم و مجلس باید نظارت مستمری بر اجرای قوانین داشته باشد.

عزت‌الله حبیب‌زاده افزود: بنده به عنوان رئیس کمیته پتروشیمی در جهت حمایت از پتروشیمی‌ها و صنایع با ارزش افزوده بالا آماده هستیم که هفته آینده جهت بررسی و رفع مشکلاتشان از آنها دعوت به عمل آوریم.


سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی افزود: لازم است در کمیسیون یک نقش راهی برای تحقق شعار سال طراحی کنیم که در جهت اجرای سیاست‌ها اثرگذاری عینی داشته باشد، همچنین مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری‌های کلان و خرد تقسیم‌بندی شوند و در جهت تحقق تعهدات بانکی نیز ورود پیدا کنیم و ماهانه در خصوص پایش مستمر بازار ارز جلساتی داشته باشیم ضمن اینکه رسیدگی به واحد‌های نیازمند احیا و رصد بخشنامه‌های خلق‌الساعه دستگاه‌ها را پیگیری کنیم.


رضا علیزاده رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: کمیسیون صنایع و معادن تحقق شعار سال را از ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مورد بررسی قرار داده و از ظرفیت کمیته‌ها در راستای عملیاتی شدن این مهم استفاده خواهد کرد.


نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: نشست یکشنبه آتی کمیسیون به بررسی راهکار‌های تحقق شعار سال اختصاص داده می‌شود، همچنین روسای کمیته‌های مختلف نیز به عنوان بازوی اجرایی و عملیاتی کمیسیون باید گزارشی از عملکرد‌ها و برنامه‌های خود را ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده