تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۲۹
بازدید: ۱۵
کد خبر: ۳۷۲۳۲۷
سرویس خبر : زمین شناسی

آیین تکریم و معارفه مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور (شیراز) برگزار شد

آیین تکریم و معارفه مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور (شیراز) برگزار شد
‌می‌متالز - آیین تکریم و معارفه مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی جنوب کشور شیراز، امروز ۱۷ فروردین با حضور دکتر حسین شریعتمدار‌طهرانی مشاورعالی ریاست سازمان و سرپرست دفتر حوزه ریاست، روابط‌عمومی و بین‌الملل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور و همچنین مهندس احمد رضازاده معاون برنامه‌ریزی، توسعه منابع و پشتیانی این سازمان، آقای غلامرضا غلامی مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، معاون معدنی سازمان صمت فارس، ریاست و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان فارس، اساتید دانشگاه‌های دولتی و آزاد اسلامی شیراز، تشکل‌های معدنی بخش خصوصی و کارشناسان بخش معدنی سازمان صمت استان و همکاران مرکز شیراز برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، در این مراسم از زحمات دکتر طهمورث یوسفی مدیر پیشین اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی جنوب کشور تقدیر و دکتر علی نیک‌عهد به عنوان سرپرست این اداره‌کل معرفی شد. گفتنی است، دکتر علی نیک‌عهد سرپرست جدید اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی جنوب کشور دارای دکترای رشته سنجش از دور در گرایش رادار هواشناسی از دانشگاه تکنولوژی مالزی UTM است.

امسال تهیه ۸۵ درصد نقشه‌های زمین‌شناسی به بخش خصوصی واگذار می‌شود


بر اساس این گزارش؛ در این مراسم مشاور عالی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: نخستین اولویتی که در سال جدید در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور شکل گرفت استفاده از هوش مصنوعی، هوشمندسازی و الکترونیک کردن تمامی فرآیند‌های مرتبط با سازمان در بخش‌های مختلف اجرایی اداری و تولیدات بود.

دکتر حسین شریعتمدارطهرانی، تولید نقشه را یکی از اساسی‌ترین وظایف این سازمان دانست و افزود: داده‌های حاصل از این نقشه‌ها در بخش‌های مختلف زمین‌شناسی ژئوشیمی و اقتصادی در پایگاه علوم داده قرار می‌گیرد تا مورد استفاده فعالان اکتشافات معدنی، معدن و صنایع معدنی قرار بگیرد.

وی نخستین تغییر جدی در رویکرد سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور را باورمندی به توان بخش خصوصی به ویژه دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان قلمداد کرد و گفت: امسال تهیه ۱۲۰ نقشه زمین‌شناسی برنامه‌ریزی و مقرر شده برای نخستین بار تهیه ۱۰۰ نقشه یعنی حدود ۸۰ درصد کار به بخش خصوصی واگذار شود؛ این در حالیست که در گذشته ۱۵ درصد کار توسط بخش خصوصی و ۸۵ درصد توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور انجام می‌شد؛ در واقع قرار است امسال ۸۵ درصد کار به بخش خصوصی واگذار شود و ۱۵ درصد کار توسط سازمان صورت بگیرد.

شریعتمدارطهرانی ادامه داد: دو پیوست در بحث برون‌سپاری وجود دارد که اولویت سازمان برای گرفتن پیمانکار اجراست؛ اولویت نخست پیوست، استفاده از هوش مصنوعی است یعنی افزون بر اینکه نقشه‌ها به صورت سنتی و مرسوم تهیه می‌شود حتما از هوش مصنوعی هم در این مسیر بهره گرفته خواهد شد.

سرپرست حوزه ریاست روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بر استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: شرکت‌هایی در مناقصه‌ها برنده می‌شوند که از دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اندیشمندان حوزه علوم زمین بهره ببرند.

وی استفاده از بخش خصوصی و ژئوفیزیک هوایی را از دیگر اولویت‌های این سازمان عنوان کرد و افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه باید ۲ میلیون کیلومترخطی، ژئوفیزیک هوایی داشته باشیم که این مهم نیز در برنامه‌های این سازمان مورد توجه قرار گرفته است.

شریعتمدارطهرانی یادآور شد: ایجاد پایگاه جامع علوم داده‌های زمین هم در برنامه هفتم توسعه آمده و در حال حاضر استارت ایجاد این پایگاه زده شده؛ امیدواریم که در نگهداشت داده‌ها مانند گذشته خست به خرج ندهیم؛ بدون شک این سازمان داده‌ها را به سرعت در اختیار بخش‌های مورد نیاز به ویژه بخش‌های خصوصی فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی قرار می‌دهد.

استان فارس در بخش اعتبارات حمایت خواهد شد


همچنین معاون برنامه‌ریزی، توسعه منابع و پشتیبانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور نیز در این مراسم تصریح کرد: تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا از نقشی که سازمان در جذب و تخصیص بودجه‌های ملی دارد برای حمایت از استان فارس بهره بگیریم.

مهندس احمد رضازاده افزود: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور از رویکرد‌های اداره‌کل زمین‌شناسی منطقه جنوب کشور (شیراز) حمایت خواهد کرد و قطعا این معارفه آغازگر روز‌های بهتری برای بحث زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی و مدیریت بحران و مخاطرات در این منطقه خواهد شد.

مطالعات زمین‌شناسی در سیاست‌های کلان استان فارس اعمال شود


در ادامه مدیرکل بحران استانداری فارس نیز گفت: وضعیت این اداره‌ کل خود را در دو بُعد نشان می‌دهد؛ نخستین بعدی که این اداره‌کل در آن اثرگذار است بعد اقتصادی بوده و اقتصاد جمهوری اسلامی یکی از قسمت‌های مهم کار این مجموعه به شمار می‌رود.

غلامرضا غلامی، که معتقد است استان فارس در مسیر گسل قرار دارد و زلزله‌خیز است، ادامه داد: موقعیت استان فارس از نظر قرارگیری بر گسل و زلزله‌خیز بودن اهمیت کار و فعالیت این اداره‌کل را نشان می‌دهد.

او ادامه داد: آنچه که اهمیت دارد این است که مطالعات صورت گرفته در این سازمان در سیاست‌های کلان استان اعمال شود تا علم و دانش و موضوعات مطالعه شده توسط این مجموعه با همکاری دستگاه‌های اجرایی به صورت عملیاتی دنبال شود.

مدیرکل بحران استانداری فارس، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور را دستگاه مهمی دانست و یادآور شد: بدون شک این مطالعات کمک شایانی به تصمیمات اتخاذ شده برای پیشگیری از بروز بحران می‌کند و در کنار آن می‌توانیم به یک تولید در بحث اقتصادی نیز برسیم؛ لذا ارتباط این سازمان با دستگاه‌های اجرایی باید حفظ شود تا مطالعات ارزشمند اداره‌کل زمین‌شناسی به مرحله عملیاتی برسد.

از راه‌اندازی موزه تخصصی علوم زمین تا تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی


همچنین طهمورث یوسفی مدیر پیشین اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی منطقه جنوب کشور هم به ارائه گزارشی از عملکرد این اداره‌کل در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: راه‌اندازی موزه تخصصی علوم زمین و تهیه ۹۴ نقشه ۱:۲۵۰۰۰ و ۱:۵۰۰۰ زمین‌شناسی، اکتشافی، ژئو شیمی آبراهه‌ای و مهندسی از مهمترین اقدامات این مجموعه در سال‌های اخیر بوده است.

او ادامه داد: ۱۲ تا ۲۵ درصد نقشه‌های تعهدی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور در استان‌های فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد تهیه شده است.

یوسفی از تهیه نقشه زمین‌شناسی یکپارچه فارس و بوشهر خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر ۳۰ پروژه اکتشافی انجام شده و مطالعه و پایش سراسری فرونشست‌ها در استان فارس هم به صورت مستمر صورت گرفته است.

مدیر پیشین اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی منطقه جنوب کشور گفت: بیش از هزار و ۵۰۰ گزارش زمین‌شناسی مهندسی و پایداری زمین، زمین‌لرزه و زمین‌لغزش انجام شده و مطالعات لرزه‌خیزی و پهنه‌بندی خطر زلزله در بخش مرکزی زاگرس، غرب فارس و منطقه شیراز هم صورت گرفته است.

وی به بیان عملکرد مرکز در بخش آب زمین‌شناسی پرداخت و برگزاری دوره‌های گوهرتراشی و فرآوری شهرستان فراشبند و سخنرانی‌های تخصصی در حوزه استارتاپ‌های زمین‌شناسی و معدن را به عنوان دیگر اقدامات این مجموعه عنوان کرد.

منبع: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور

عناوین برگزیده