
به گزارش میمتالز، وضعیت امروز بازارهای جهانی به شرح زیر است:
در مبادلات روز چهارشنبه، قیمت هر بشکه نفت برنت با عبور از مرز ۶۸ دلار، به رشد خود برای دومین روز متوالی ادامه داد و حدود ۲ درصد افزایش یافت. این افزایش عمدتاً تحت تأثیر اعمال تحریمهای جدید ایالات متحده قرار گرفت. از سوی دیگر، دادههای صنعتی نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۴.۶ میلیون بشکه کاهش یافته که در صورت تأیید رسمی، بزرگترین افت از نوامبر محسوب میشود. همچنین، فضای کلی بازار با توجه به اظهارات دولت آمریکا مبنی بر پیشرفت در مذاکرات تجاری با هند و ژاپن و غیرقابلدوام بودن بنبست تجاری با چین بهبود یافت. تأکید دونالد ترامپ بر حفظ ریاست جروم پاول بر فدرال رزرو نیز نگرانیها درباره استقلال سیاست پولی آمریکا را کاهش داد.
قیمت گاز طبیعی آمریکا به حدود ۳ دلار در هر میلیون بیتییو کاهش یافت که پایینترین سطح از اواخر ژانویه است. تولید بیسابقه در ۴۸ ایالت پایینتر آمریکا که در آوریل به اوج ۱۰۸ میلیارد فوتمکعب در روز رسید، همراه با پیشبینی آبوهوای معتدلتر در اوایل ماه مه، باعث کاهش انتظارات تقاضا شد. در همین حال، نگرانیها درباره سیاستهای تعرفهای متغیر ترامپ نیز بر انتظارات رشد جهانی و تقاضای انرژی سایه انداخته است. با این حال، صادرات گاز همچنان قوی باقی مانده و جریان LNG به رکورد ۱۶.۱ میلیارد فوتمکعب در روز در ماه جاری رسیده که به دلیل افزایش فعالیت در تأسیسات صادراتی در حال ساخت در لوییزیانا تقویت شده است.
قیمت طلا با عقبنشینی به حدود ۳۳۱۰ دلار در هر اونس، بخشی از رشد خود را پس از رسیدن به رکورد ۳۵۰۰ دلار در جلسه پیشین از دست داد. این کاهش در پی خوشبینی نسبت به کاهش تنشهای تجاری بین آمریکا و چین و کاهش نگرانیها درباره استقلال فدرال رزرو رخ داد. اظهارات وزیر خزانهداری آمریکا درباره احتمال کاهش تنش تجاری و عقبنشینی ترامپ از تهدید به برکناری پاول، تقاضا برای داراییهای امن نظیر طلا را کاهش داده است. با این حال، طلا همچنان حدود ۳۰٪ نسبت به ابتدای سال رشد داشته است.
نقره با رشد یک درصدی به حدود ۳۳ دلار در هر اونس رسید و بخشی از افت جلسه پیشین را جبران کرد. این رشد همسو با بهبود کلی در بازار کالاها و در واکنش به نشانههایی از کاهش تنشهای تجاری بین آمریکا و چین رخ داد. بر خلاف طلا که کاهش یافت، نقره به دلیل نقش دوگانهاش بهعنوان فلز گرانبها و صنعتی، از بهبود شرایط کلان اقتصادی بیشتر بهرهمند شد. اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه تعرفهها علیه چین “نه صفر درصد خواهند بود و نه ۱۴۵ درصد” نیز فضای مثبتی ایجاد کرد. همچنین، تأکید دوباره رئیسجمهور آمریکا بر حفظ پاول به عنوان رئیس فدرال رزرو، بازارها را نسبت به ثبات سیاستهای پولی مطمئنتر کرد.
نرخ اوراق آتی میلگرد در چین با عبور از مرز ۳۰۶۰ یوان در هر تن، کمی از کف ۷ ماهه ۳۰۱۷ یوان در ۲۲ آوریل فاصله گرفت. کاهش نگرانیها درباره رشد اقتصادی چین در پی سخنان نرمتر مقامهای آمریکایی درباره تعرفهها باعث این بهبود نسبی شد. با این حال، بحران ادامهدار در بخش املاک چین و کاهش تقاضای مصرفکنندگان، همچنان فشار زیادی بر بازار وارد کرده است. با وجود تلاشهای پیشین پکن برای کاهش ظرفیت تولید، دادههای اخیر نشان میدهند تولید فولاد خام چین در ماه مارس ۳.۶ درصد رشد داشته و به ۹۳ میلیون تن رسیده است.
قیمت اوراق آتی سنگ آهن در چین با رسیدن به ۷۲۵ یوان در هر تن، روند صعودی خود را از کف ۶ ماهه ۶۸۵ یوان در ۸ آوریل ادامه داد. امید به سیاستهای محرک اقتصادی از سوی پکن و نشانههایی از کاهش شدت جنگ تجاری با آمریکا، نگرانیها درباره کاهش تقاضای فلزات آهنی را کمرنگ کرده است. سیگنالهای حمایتی دولت چین از اقتصاد، بهویژه از طریق افزایش فروش اوراق قرضه و بهبود شاخص PMI ساختوساز به بالاترین سطح ۱۰ ماه گذشته، انتظارات از رشد در بخش ساختوساز را تقویت کرده است که یکی از مصرفکنندگان اصلی سنگ آهن در چین به شمار میرود.