تاریخ: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۴:۲۱
بازدید: ۴۵
کد خبر: ۳۷۵۱۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هفته شلوغ بازار جهانی

هفته شلوغ بازار جهانی
‌می‌متالز - به گزارش رویترز در آغاز هفته‌ای شلوغ برای بازار‌های جهانی، افزایش چشمگیر ارزش دلار تایوان و اعلام کناره‌گیری وارن بافت از مدیریت برکشایر هاتاوی از مهم‌ترین تحولات بودند. در بازاری که به دلیل تعطیلات در چند کشور آسیایی خلوت‌تر از معمول بود، دلار تایوان در دومین جلسه معاملاتی پیاپی با رشد قابل توجهی مواجه شد و به بالاترین سطح خود در سه سال اخیر رسید. طبق داده‌های شرکت مالی LSEG، رشد بیش از ۶ واحد درصدی این ارز طی دو روز، بیشترین افزایش ثبت شده در تاریخ معاملات آن است.

به گزارش می‌متالز، این جهش ارزی گمانه‌زنی‌ها را درباره احتمال اقدام برخی کشور‌های آسیایی برای افزایش مصنوعی ارزش پول ملی خود با هدف کسب امتیازات تجاری از آمریکا تقویت کرده است. هرچند دلار تایوان به طور رسمی به ارزی دیگر متصل نیست، اما بانک مرکزی این کشور با مداخله در بازار به دنبال حفظ «ثبات پویای» ارزش آن است. در کنار این تحولات، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که قصد ندارد جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را از سمت خود برکنار کند، اما بار دیگر خواستار کاهش نرخ‌های بهره شد و پاول را «خشک و بی انعطاف» خواند. نشست بعدی فدرال رزرو روز چهارشنبه برگزار می‌شود و انتظار می‌رود این نهاد، با توجه به آمار مثبت اشتغال در ماه مارس، نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.

در همین حال، در اقدامی جنجالی، ترامپ اعلام کرد که بر فیلم‌های تولیدشده خارج از ایالات متحده تعرفه‌ای ۱۰۰ درصدی وضع خواهد کرد. او همچنین دستور بازگشایی زندان بدنام آلکاتراز در خلیج سان فرانسیسکو را صادر کرده است. با این حال، در اظهارنظری متناقض، از احتمال دستیابی به توافق تجاری با چین نیز صحبت کرده است.

در اروپا، نتایج اولیه انتخابات ریاست‌جمهوری در رومانی نشان می‌دهد که جورج سی میون، سیاستمدار ملی گرای افراطی و ضداتحادیه اروپا، در دور اول پیروز شده است. این پیروزی در سایه موج جدیدی از ناسیونالیسم به سبک ترامپ در اروپا رقم خورده و می‌تواند چشم انداز سیاسی اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار دهد.

در صحنه بین‌المللی دیگر، احزاب حاکم در استرالیا و سنگاپور در انتخابات آخر هفته گذشته توانستند قدرت را حفظ کنند. این نتیجه، مانند آنچه پیش‌تر در کانادا رخ داد، بازتاب دهنده تمایل مردم به ثبات سیاسی در دوران بی ثباتی اقتصادی جهانی است؛ بی ثباتی‌ای که بسیاری از تحلیل گران آن را ناشی از سیاست‌های اقتصادی پرتنش ترامپ می‌دانند. در ادامه هفته، توجه بازار‌ها به نشست‌های بانک مرکزی انگلستان و بانک‌های مرکزی نروژ و سوئد معطوف خواهد شد. پیش بینی می‌شود بانک انگلستان نرخ بهره را کاهش دهد، در حالی که بانک‌های نروژ و سوئد احتمالا سیاست‌های خود را بدون تغییر حفظ خواهند کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده