
به گزارش میمتالز، محسن رستمی، مدیرکل صمت استان قزوین امروز در همایش فعالان معدنی که در سالن اجتماعات شهید حقشناس این اداره برگزار شد، اظهار کرد: معدن در اول زنجیره تولید قرار دارد و نقش اساسی در سرمایهگذاریهای صنعتی و نیز تأمین مواد اولیه نهادهای صنعتی ایفا میکند.
وی افزود: خوشبختانه معادن نقش مهمی در توسعه استان دارند؛ به طوری که حدود ۳۰ درصد صنعت استان متصل به بخش معدن است، صنایعی همچون شیشه، کاشی و سرامیک، راه و ساختمان و به ویژه بخش شویندهها که استان ما در این زمینه حرف اول را در کشور میزند.
رستمی ادامه داد: هدف ما از برگزاری این نشست، همفکری و مشورت با مدیران و معدنکاران برای رسیدن به راهکارهایی برای تحقق شعار سال، فعالسازی بخش معدن و رفع موانع موجود در این حوزه است.
مدیرکل صمت استان قزوین اشاره کرد: ما در استان قزوین حدود ۳۰۰ معدن با ظرفیتی بالغ بر ۶۶۰ میلیون تن با امکان برداشت سالانه ۱۲ میلیون تن داریم، ولی امروزه فقط ۶ میلیون تن آن در سال برداشت میشود و این یعنی از ۵۰ درصد ظرفیت معدن در استان استفاده نمیشود.
وی با بیان اینکه اشتغالزایی در حوزههای فرآوری محصولات معدنی بسیار بالاست، اضافه کرد: به جز موارد خاص، تقریباً همه مواد معدنی استخراج شده از معادن باید فرآوری شوند و در چرخه تولید صنعتی قرار بگیرند. از این رو از ۱۵۰ هزار نفری که در حوزه صنایع مشغول بهکار هستند، حدود ۳۰ هزار نفر از آنها در معادن کار میکنند.
رستمی ادامه داد: معادن جزو انفال محسوب میشوند و دولت طبق قانون معادن، است ظرفیت را در اختیار معدنکاران قرار داده که باید به نحو شایستهای از این موقعیت استفاده شود.
مدیرکل صمت استان با مهم دانستن نقش مدیران فنی معادن خاطرنشان کرد: انتظار ما از معدنکاران این است که در جهت حفظ سلامت مردم و کارکنان خود، قوانین و مقررات و نکات ایمنی را رعایت کنند و اینجاست که نقش مسئولین فنی معادن پررنگ میشود.
وی توضیح داد: معدن ضمن محاسنی که دارد، دارای معایبی نیز هست، چرا که معدن با بر هم زدن طبیعت به وجود میآید و این ذات معدن است و نمیتوان انتظار داشت که هم از مزایای معدن بهرهمند شد و هم طبیعت، بکر و دست نخورده باقی بماند، ولی با رعایت قوانین و نکات ایمنی میتوان این معایب را به حداقل رساند.
رستمی در پایان تصریح کرد: یکی از مهمترین چالشهایی که در حوزه معدن معمولاً مطرح میشود، خسارتهایی است که از رفتوآمد کامیونهای معدن به زیرساختها به ویژه جادهها تحمیل میشود. به همین جهت معادن باید نسبت به نصب باسکول و رعایت تناژ کامیونها اهتمام داشته باشند.
منبع: خبرگزاری تسنیم